Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama gość

karmienie butelką na leżąco

Polecane posty

Gość mama gość

Czy komuś się tak zdarza? Mojego synka bardzo trudno było przestawić na butelkę, a ze względu na leki musiałam to zrobić. Zaakceptował tylko pozycję na leżąco na dużej poduszce a w nocy wyłącznie na śpiocha leżąc w łóżeczku. Inaczej jest krzyk i szukanie piersi, więc nie mogę go wziąć na ręce. W nocy jak się wybudzi to nie tknie butelki więc muszę za w czasu dać mu jak śpi. Długo pracowaliśmy żeby w ogóle zaczął pić. Podobno nie powinno się karmić na leżąco. Piersią też karmiłam bardzo często na leżąco, nigdy mi się nie zakrztusił, prędzej zakrztusił się w pozycji tradycyjnej. butelką jeszcze ani razu się nie zakrztusił, ma smoczek o najmniejszym przepływie.

Gość gość
Moje jedyne zastrzeżenie, że to nie pozwala na bliskośc z rodzicem. Może niech mąz go karmi? Mam niestety przypdek wśród znajomych, że karmili dzieci na leżąco, i one moim zdaniem nie rzowijaja się prawidłowo jeśli chodzi o stan emocjonalny - jakieś takie nerwowe sa i zwichrowane. Fakt, po drugim miała też depresję (chcoiaż mąz to ignorował, a ona dusiła w sobie), ale mimo wszytsko uważałabym z tym karmieniem na leżąco.

Gość gość
mój syn od początku jest butelkowy kiedyś nie było problemu jadł na rękach a teraz w dzień w leżaczku na półleżąco lub siedząco a w nocy tylko w łóżeczku na leżąco pamiętaj tylko by odbijał.

Gość gość
Co za belkot,karmie moje dziecko od malego na lezaco i nie jest zwichrowane a bliskosci mu tez nie brakuje

Gość mama gość
ale ja go wtedy przytulam :) głaszcze po policzku,przytulam drugą ręką, uśmiecham się i patrzę mu prosto w oczy, mówię do niego. na rękach nikomu nie da się karmić.

Gość gość
jeśli nic się nie dzieje to tak karm, widocznie mu tak wygodnie. Ja tak karmie już z 2 miesiące w leżaczku a kilka dni w łóżeczku i jest ok, jest prawie ciągle przytulany gdy nie śpi...