Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka z wawy

Po 10-15 minut cwiczen zaczynam ziewac

Polecane posty

Gość agnieszka z wawy

Czy to normalne, czy ktos też tak ma?

Gość kjdkjkjwkk
ziewanie jest wynikiem niedotlenienia mózgu 😭

Gość agnieszka z wawy
tzn. co? powinnam głębiej oddychac podczas cwiczen? co moge na to poradzic?

Gość Herbacianakrólowa
musisz znalezc sobie jakies fajne miejsce do cwiczen to nie bedzie ci sie nudziło :P obadaj na facebooku fit miejsca figury, tam moze znajdziesz cos dla siebie, bo tak w ciemno na siłki sie zapisywac to niefajnie :)

Gość gość
A spróbuj praktykować joge. Ćwiczenia są ciekawsze... Zestaw zakup tylko na jogastyl.pl i działaj. Wszystkie płyty z ćwiczeniami działały na mnie jak kołysanka. Na jodze fajnie się odprężam a nie usypiam pozdrawiam.

przed cwiczeniami wez prework out to podnosi cisnienie i wplywa na motywacje do cwiczen

Gość gość
ziewasz bo jesteś niedotleniona prawdopodobnie podczas ćwiczeń wstrzymujesz oddech sprawdź też czy nie masz anemii lub astmy wtedy łatwiej o niedotlenienie i ogólną męczliwość

Gość agnieszka z wawy
anemii nie mam astmy, nie wiem,nie mam zadnych obiawów, ale ogólnie szybko sie męcze, więc moze to jest obiaw. staram sie oddychac prawidłowo regularnie

Gość agnieszka z wawy
Mi sie nie nudzi podczas cwiczen, włąsnie raczej organizm jest nie dotleniony. Moze powinnam cwiczyc troch "wolniej" aby byc lepiej dotlenioną

Gość Dede;
objawy niedotlenienia przy wysiłku są inne niż wtedy gdy ziewamy rano czy wieczorem bo chcemy spać może powinnaś iść do lekarza ?? jak brakuje ci tlenu przy oddychaniu to łapiesz zadyszkę , cięzko oddychasz a ekstremalnie zaczynają ci latać przed oczami ciemne plamy

Gość agieszka z wawy
nie łapie zadyszki, nie brakuje mi tlenu, nie oddycham cięzko po porostu zaczynam ziewac, nawet jesli przed cwiczniami wypije kawe W sumie to nawet bardziej ziewam jak wypije tą kawe przed cwiczeniami niz jak pije samą wode..

Gość piotrowina
trochę śmieszna ta przypadłość, wybacz :> ale jak nie kawa, to może tabletki energetyczne? np figura extraslim ma guaranę na "nie spanie" a dodatkowo zieloną kawę i pieprz za szybsze spalanie, więc przed ćwiczeniami jak znalazł

Gość Dede;
oddechu , w czasie ćwiczeń nie trzeba sięuczyć , to jest naturalne , co innego np gra na jakimś instrumencie czy ćwiczenia oddechowe w jodze tak wogóle to ciężko sięziewa jak szybko oddychasz , bo to przeszkadza w oddychaniu

Gość gość
Ja też tak mam . Zaczynam ćwiczyć (ćwiczenia sa intensywne) i nagle zaczynam ziewać . Niektórzy mówią , że robię się blada. Dziwne bo jak paliłam to byłam czerwona jak burak ;-))) ale nie ziewałam!!!

Ziewanie podczas ćwiczeń nie ma związku ze znudzeniem, ale właśnie z niedotlenieniem. Też mi się to zdarza, chociaż ćwiczę od dawna i oddycham prawidłowo podczas ćwiczeń. Może to być problem tego, że sala nie jest odpowiednio przewietrzona przed zajęciami, jest dużo osób i najzwyczajniej w świecie na sali jest zbyt duszno :)

Gość gościówa nr 1
też tak mam, ćwiczę w domu przy uchylonym oknie a i tak czasem zdarzy mi się ziewać, choć nie zawsze