Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile butelek kupic na poczatek do karmienia

Polecane posty

Gość gość

J.wt nastawiam sie na karmienie piersia ale chcialabym w razie w. miwc w domu jakies butelki jak myslicie 2wystarcza?

Gość gość
ja miałam 5 do mm i 1 na wodę,ale ja wiedziałam,że nie będę karmić z racji na leki jakie przyjmuję. jeżeli jest szansa,że będziesz karmić to 2 wystarczą w zupełności, bo po co wyrzucać pieniądze w błoto?

Gość gość
Też chciałam karmić piersią, ale na wszelki wypadek kupiłam 2 butelki aventu, takie po 125ml. Dzieciątko moje nie chciało ssać piersi więc odciągałam pokarm laktatorem ręcznym (+1 butelka która służyła tylko do przechowywania mleka) i na początek to wystarczyło:). Potem kupiliśmy laktator elektryczny z butelką w komplecie więc mamy 3 butelki z których je, nie kupowaliśmy więcej bo to wystarczało, ma 2,5 mca i lada moment kupi mu się większe butelki. Szkoda kupować za dużo, bo to spory koszt jeśli chodzi o np antykolkowe.

Gość gość
Też chciałam karmić piersią, ale na wszelki wypadek kupiłam 2 butelki aventu, takie po 125ml. Dzieciątko moje nie chciało ssać piersi więc odciągałam pokarm laktatorem ręcznym (+1 butelka która służyła tylko do przechowywania mleka) i na początek to wystarczyło:). Potem kupiliśmy laktator elektryczny z butelką w komplecie więc mamy 3 butelki z których je, nie kupowaliśmy więcej bo to wystarczało, ma 2,5 mca i lada moment kupi mu się większe butelki. Szkoda kupować za dużo, bo to spory koszt jeśli chodzi o np antykolkowe.

Gość gość
Ja mam obecnie tyle a moje dziecko ma 4,5 mca: 2butelki do kaszek/zupek 1butelke do mleka 1do leku bo musze mu podawac no i jedna do herbatki oprocz tego 2 najtanasze szklane 1 stoi w podgrzewaczu aby byla gotowa 1 jest gdy wychodzimy w te upaly a potrafi wypic nawet 500 ml herbatki wiec mam w razie czego gotowa a na samym poczatku kupilam jedna i mi wystarczyla

Gość gość
ja miałam dwie 125 ml jak odciągałam laktatorem super są te avent natural

Gość gość
jeśli chcesz karmić piersią nie kupuj wcale.

Gość gość
Nie kupuj wcale, a potem w razie niepowodzenia karmienia piersią, to co? Nie słuchaj. Kup chociaż jedną czy dwie. Ja też chciałam karmić ale mimo że dziecko było dobrze przystawiane, brodawka chwytna, to nie chciało ssać i darło się tak, że aż się zanosiło a potem już nie miało siły ciągnąć- błędne koło. I miałam głodzić dziecko? W szpitalu pokarm nie pojawił się od razu, zaczął tracić na wadze więc był dokarmiany strzykawką i butelką- z tego szło łatwo więc pierś była be. Nikogo nie zniechęcam do karmienia ale warto mieć zapas

Gość gość
Moim zdaniem lepsze od aventu są Tommy teepe czt jak to się pisze ;) też antykolkowe. Mam jedne i drugie po 2.

Gość gość
butelkę można kupić wszędzie, nawet w aptece przy szpitalu.

Gość gość
Ja kupiłam jedną TT 150ml. Przez pierwsze dni po porodzie nie miałam pokarmu, potem gdy się pojawił to było dosłownie kilka kropli więc musiałam dokarmiać mm. Teraz synek ma 3 tygodnie, woli butelkę chociaż jeszcze walczę o te karmienie piersią...

Gość gość
hej ja planowałam karmić tylko piersią i tylko 2 butelki dostalam jako gratis na jakims spotkaniu. o pojemności 150 ml,nuk. a raczej to były pojemniki na mleko matki. dokupiłam smoczki i teraz jestem na mm z przymusu i nie odczuwam braku butelek. Te 2 mi starczają na przygotowanie i mleka i herbatki. nawet z 1 smoczkiem się obywam, bo w drugim okazało się, że za duża dziura. Jakoś do sklepu mi nie po drodze, przy okazji kupię bo muszę przemieniać. Nie obkupuj się butelkami, jak będą ci potrzebne to sobie dokupisz. Jedna czy 2 śmiało starczą.

Gość gość
Ja tez mialam dwie butelki,pozniej jak maly podrosl dokupilam jeszcze dwie.Butelki do picia w ogole nie mialam bo moj syn nie chcial niczego pic i tak bylo do pierwszego roku.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi -kupie na razie 2 ja rowniez biore leki ale poki ci zaden lekarz nie chce sie wypowiedziec czy bede mogla karmic chce kupic mr browns

Gość gość
Ja mam dwie. Jedną 250ml do mleka. Druga mniejsza 125 ml do herbaty soku. Też dr browna. Spokojnie starczaja

Gość gość
kupiłam dwie, przydała się tylko ta do wody i to tylko chwilę zanim dziecko załapało jak się pije z niekapka a chwilę później przez słomkę. Jakbym była mamą niepracującą, to nie przydałby się żadna.

Gość Elkaasasa
Pewnie że dwie wystarczą, w razie co można zawsze dokupić.

Gość gość
Nie kupuj browna ja mialam dwie zawsze na noc bo mi sie myc nie chcialo wiec obie mylam rano jedna aventu i jedna browna i browna podeszla plesnia... bleh... i teraz mam tommee tippee do kaszek/zupek i herbatki a do mleka avent wyprobowalam jeszcze lovi i dla mnie tt najlepsze

Gość gość
jedna duża i jedna mała aventu do MM. Jedna szklana do wody - nie pamiętam jakiej marki, chyba chicco. Sprawdziły się, choć na przyklad mojej koleżanki synek w ogóle nie pił ze smoczków aventu, tylko z takich zwykłych gumowych..wiec nie kupuj za wiele :) Zupki i kaszki je łyżeczką.

Gość gość
Jedna duza do mleka i jedna mała do picia... Wystarczająco!

Gość gość
Moim zdaniem jedna w zupelnosci wystarczy ja bylam nastawiona na karmienie piersia i nie mialam zadnej jak sie okazalo ze jest to nie mozliwe maz poszedl do sklepu i kupil albo moja mama juz nie pamietam synek na poczatku nie chcial pic i 1 w zupelnosci starczala a jak Twoj maz bedzie na poczatku z Toba to juz calkiem wystarczy. ja na poczatku nawet mleka nie umialam zrobic maz mi robil mleko ja w tym czasie przewijalam potem karmilam on czekal ze mna i myl mi butelke :) no i 1 szklana do wody mialam ale to roznie bo np teraz ustawiam podgrzewacz na 42 stopnie do butelki do karmienia wlewam odpowiednia ilosc wody i potem to juz tylko dodaje mleko i mieszam :)