Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy wpuszczalyscie?

Polecane posty

Gość gość

Wasze niemowlaki do piaskownic, na trawe bez koca na piach na plazy???? Wakacje ida, czy 8 miesieczniak bedzie mogl potarzac sie w piasku nad morzem? nie za duzo bakterii na takiego malucha?

Gość gość
No daj spokoj, pewnie ze tak! Generalnie jest taka zasada ze niemowlak nie musi byc juz sterylny jak noworodek, przeciez takie pelzajace po podlodze dziecko juz styka sie z bakteriami.

Gość gość
Dzieki, no oczywiscie pelza. pare razy bylysmy na placu zabaw. To wiadomo, hustawki i te sprawy tez nie sa czyste. TYlko wlasnie chodzi mi o ten piach, ziemie, etc.

Gość gość
Ponawiam.

Gość Mciaa
Nigdy nie przejmowałam się bakteriami i zarazkami. Pilnuje tylko zeby mała nie pakowała brudnych rak do buzi i nie podkryzała zabawek w piaskownicy itp. Tak to uwielbia się bawić w piachu, taplac w jeziorze itp. Teraz ma 13 miesiecy.

też się nigdy nie przejmowałam bakteriami i zarazkami, od 3 miesiąca chodziliśmy z Jr na basen, pierwszy raz kąpał się w jeziorze jak miał pół roku a na plaży to spędził całe wakacje między 6 a 9 miesiącem życia, do tego wychowuje sie z domowymi kotami, od 9 miesiąca chodził najpierw do Klubu Malucha a potem do przedszkola i teraz ma 2,5 roku i jeszcze ani razu nie był chory, no i nie sterylizowałam butelek, bo nie czytałam wtedy kafeterii a nie wpadło mi do głowy że porządne umycie nie wystarcza...