Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

byłam na zakupach i wiecie o co kasjerka się mnie zapytała?

Polecane posty

Gość gość

byłam na małych zakupach i do zapłacenia miałam 19,94. Dałam 20 zł, a kasjerka się mnie pyta czy "drobniej nie będzie?" zapytałam się jej czy żartuje ale nic mi nie odpowiedziała :D

Gość gość
widocznie potrzebowala drobnych bo nie miala. nic w tym dziwnego.

Gość gość
a dla mnie to dziwne

Gość gość
Taktu ci zabraklo z tym pytaniem czy to zart, widac ze nigdy nie pracowalas na kasie, czasem naprawde nie ma absolutnie zadnych drobnych aby wydac i kasjerka jest w czarnej d***e bo zamiast szybko i bez stresu obsluzyc klienta to musi latac kombinowac drobne, a potem sie dziwicie ze kasjerka " nie ma grosika"....

Też nie wiem co w tym dziwnego. Pewnie drobnych nie miała. Ja tam zawsze mówię, proszę grosików nie szukać i tyle,

Gość gość
no to mogła się Pani kasjerka zapytac wprost Pani kupującej czy nie ma 4 groszy.a nie czy nie ma drobniej.troszke bez sensu a jak by człowiek wysypał pełno drobnych to znowu by stękała ze nie potrzebne jej drobne ze ma duzo.też takie sytuacje bywają.bądź z uśmiechwm sie zapytać moę być dłużna 4 grosiki?sprawa rozwiązana.

Gość mama nastolatka
a ja myśle,ze ona może miała mało drobnych w kasie, bo każdy daje grubsze:P, moja znajmoma często mnie się pyta,czy nie mam drobnych, bo ludzie często maja te drobniejsze tylko nie chce im się liczyc a w kasie się przyda:D takie trudne??????:D

Gość gość
boze kochany nawet to jest problemem jakie wy kobiety jestescie zlosliwe i problemowe

Gość gość
jakos mnie się zawsze pytaja czy mam np. 4 grosze, albo końcówkę...a nie czy mam drobniej....

Gość gość
bo czasami kasjerce chodzi wlasnie o sama końcówkę, o te grosze, a czasmi woli jak ktoś zapłaci za zakupy zamiast 50zł w banknocie to drobniej:D ale inteligencja tu siedzi, ale ciagle zapominam,ze tu same przygłupie mamuśki:D

Gość gość
Ja, gdy mam drobne, to je wydaje, bo nie lubie blaszakow portfelu.Czesto zdarza sie jednak, ze przed zakupami, jak mi juz braknie kasy, to ide do bankomatu i mam 100 zl-mina sprzedawczyn jest bezcenna wtedy. w jednym ze sklepow ekspedientka nagminnie pyta klientow, czy moze byc winna 1, 2, 3 grosze. w koncu sie wkurzylam, bo ona za kazdym razem o to pyta i to wszystkich i powqiedzialam, ze nie, nie moze byc winna-to jakims cudem znalazla pieniadze w kasie. Pomyslec sobie, ile taki sklep jest na plusie, poniewaz tam caly dzien tlumy przychodza, bo wiele produktow tanszych. chyba sobie mila pani znalazla sposob na ewentualne manka.

Gość gość
a ty co? pewnie na 6 gr czekałaś, he he.... :)

Gość gość
Jesli post wyzej byl do mnie-to tak, czekalam, a co? to sa moje pieniadze i nie zamierzam darowac, nawet tych 5 groszy. Bo juz to widze, ze ide po chleb, brakuje mi 2 gr i ekspedientka mi go sprzedaje :P

Gość gość
ale historia, nadaje się do "nie do wiary"

a mi dzisiaj pani w biedronce podarowała 8 groszy bo nie miała jak wydać i teraz ona jest w plecy to jak ona niech ona będzie stratna a ja mam zacierać ręce z radości że zarobiłam 8 groszy?

Gość gość
już bieda się i tu zleciała:D ja jakos nie mam problemu żeby dostać chleb jak nie mam drobnych, a brakuje mi kilkanaście gorszy(a mam np., cala 100) ale ja nie czekam nigdy na te grosze:D i nie robie błazna z siebie:D

Gość gość
a dlaczego nie czekac na 6 groszy? pieniądz to pieniądz. Ja tez tak miałam w jednym ze sklepów , że młoda kasjerka za każdym razem mówiła nie tylko do mnie np" 5 groszy będę winna" nawet nie czy mogę być winna tylko "będe winna" i tak do każdego klienta. Po któryms razie się zdenerwowałam i powiedziałam, że prosze mi wydac reszte i jakoś te reszte miała jednak.

Gość gość
oni sobie te braki nadrabiają na normalnych ludziach, którzy nie staja 10 minut czekając na 2 grosze, ja p*****le jaki wstyd:D

Gość gość
nie 5 gr tylko 6 gr autorko.

Gość nikt.
Jak mam grosza,dwa czy czasami 10 gr i mi się stać nie chce to idę. A pełno mam w domu w skarobnce takich groszy chcesz biedaczko?

Gość gość
wytlumacze tumanowi autorce o co kasjerce chodzilo: mialaby pani np 5, 5, 5, 2, 2, 1zl? tak ci to oslico miala rozrysowac? a moze nie miala banknotow po 10zl i o dwie 10tki jej chodzilo? jeju tu z dnia na dzien gorsze idiotki wchodza....

Gość gość
Tak , tak, bieda. tlumacz to sobie jak chcesz. Ten sklep u nas na osiedlu, sprzedawczynie znaja ludzi. Rza, gdy przyszlam ze stowa i zobaczylam znowu srajaca mine sprzedawczyni, to powiedzialam, ze moge skoczyc do domu na druga strone ulicy, bo drobne zostawilam w torebce ( a szlam z przedszkola, po drodze bankomat zahaczylam, bo zapomnialam kasy). Tyle, ze ona miala juz to nabite na kase, zatwierdzone, niby nie mogla wycofac zakupu i wydala mi do tej 100 reszte.

Gość gość
wlasnie pisałam o osiedlowej piekarni, sprzedawca zna ludzi i pamięta, kto nie czeka na grosze i potem nie ma problemu jak mu brakuje, proste:D

Gość gość
"chyba sobie mila pani znalazla sposob na ewentualne manka. " CO ZA TĘPE DZIDY!! Jeżeli nawet dziennie 100 klientom nie da tego głupiego grosza to wiesz ile "zarobi"? 100 gr - ja p*****le wiesz ile to jest? :o nie powiem ci, pewnie sama nie będziesz umiała policzyć tępoto :p

Gość gość
No tak, juz super cacy matki i zony, rzucaja pieknymi, kulturalnymi komentzramy. Czyzby szanowny maz i dzidzia dly w kosc biednej mamusi?

Gość gość
mi ostatnio pani w piekarni darowała 20 gr jakoś nie miała wydać ze 100 zł i powiedziała żebym dała tyle ile mam. od razu mówię ze nie jestem stała klientką tam i mnie nie znała. Nawet donosić nie kazała.

Gość gość
kurcze stać i czekać na 6 gr dla mnie byłby to obciach owszem jak kobieta daje to biorę ale jak sygnalizuje że nie ma wydać.... to mówię nie trzeba, dziękuję i idę. a ta stała i czekała.... żenujące.

Gość gość
Pzestańcie kobiety!!!!co wy tu wogóle wypisujecie?jak by wasze dzieci to widziały to by miały niezły ubaw.Najchetniej to byście sobie oczy wydubały.Kobieta do kobiety takie rzeczy(ty idiokto,cioto itp)przestańcie.