Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia Bydgoszcz

Leczenie niepłodności a akupunktura?

Polecane posty

Gość Kasia Bydgoszcz

Witam czy ktoś korzystał przy leczeniu się z bezpłodności z zabiegów akupunktury? Jeśli tak mogę prosić o informację jak to wygląda ile trzeba sesji i ogólnie może jakieś informacje czy to rzeczywiście jest tak dobre łączyć te metody przy leczeniu bezpłodności? Pozdrawiam Kasia z Bydgoszczy

Gość AliBoco
Tez szukam informacji na ten temat, dziewczyny polecają Panią Łączkowską więc poczytaj o niej w necie. Co do łączenia metod z tego co wyczytałam również na forach to 30% zwiększa prawdopodobieństwo przez pozytywne działanie na organizm i regulacje hormonów itd. Jeśli tak to czemu nie spróbować.

Gość ....finka
www refleksoterapia .Pomoze masaż receptorow na stopach .Dodatkowo receptury z medycyny naturalnej ......przy bezpłodnosci ..Gabinet Refleksoterapii ....30 km od Bydgoszczy .tel 695 577 791Patrz ......mapy stóp ....receptory .....jajniki .....

Gość Martyna41
Co do ilości sesji to kuracja trwa nawet pol/ roku czasu bylam kiedys na akupunkturze wlasnie z tym zwiazana sprawa. Teraz staram sie o drugie dziecko i mam nadzieje ze nie bedzie takich problemow. Juz wiem jak postepowac. Dieta zmieniona od 3 lat, wiecej ruchu, za pierwszym razem mialam udrazniany jajnik, pozniej chodzilam na akupunkture i przymowalam leki. Jesli chodzi o aku moge Ci polecic zaklad na Jagiellońskiej 109 w Bydgoszczy, tam przyjmuje Pani Ewa. Pozdrawiam

Gość IrysowePole
akupunktura swietnie relaksuje, wycisza i minimalizuje stres, co jest kluczowe podczas zmagan z leczeniem nieplodnosci. Czestotliwosc zbiegow raz w tygodniu lub inaczej - w zaleznosci od indywidualnych wymagan pacjenta, zalecen lekarza i/lub sytuacji. W przypadku akupunktury wspomagajacej ivf/icsi zabiegi maja na celu: usprawnienie krazenia krwi, odzywienie krwi, ukrwienie endometrium, produkcje jajek, a po transferze embrionkow – wspomaganie ich implantacji i utrzymanie ciazy. Igly powinny byc przykladane w akupunktach odpowiadajacych za te czynnosci, czyli glownie meridiany watroby, nerek no i plodnosci. W oczach laika wyglada to tak, ze igly masz: na brzuchu (od 1 do 3 igiel), na nadgarstkach, miedzy kciukiem i palcem wskazujacym, na stopach, ponad kolanami i czasem tez na czole miedzy brwiami.. W zaleznosci od sytuacji igly wbija sie takze w akupunkt na glowie (przeciw poronieniom), na uszach i za uszami. dowody naukowe można znaleźć na http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=60279

Gość gość
jestem absolutnie w 100 procentach za medycyna naturalna w kazdej postaci. akupunktura-jak najbardziej. ja osobiscie nie tyle polaczylam terapie szpitalna z naturalna co calkowicie z tej pierwszej zrezygnowalam. odeszlam ze szpitala trzaskajac drzwiami wsciekla za te wszystkie obrzydliwe hormony ktore mi wciskali bez rezultatu. Poszlam na akupunkture, zaczelam brac d-chiro inositol i po dwoch tygodniach bylam w ciazy. nie sluchaj tych co wteirdza ze akupunktrura to zlo, otwierajaca drzwi demonom i w podobne brednie. to sredniowiecze.

Gość AliBoco
Tez uważam, że to cudowna medycyna...osobiście jak mogę to nie biorę środków farmaceutycznych. Jak mam wybór wole leczyć się naturalnie. Zresztą widzę że nie tylko ja miałam łzy w oczach wychodząc z klinki gdzie potraktowano mnie przedmiotowo. Aktualnie chodzę na zabiegi akupunktury i czuję się o wiele lepiej psychicznie. Dziękuje za podpowiedź z tym d-chiro inositol poczytam o tym.

Gość gość
Ach tak to sobie kombinujecie

Gość Dorota Mikolajec
Bezplodność........ Dla mnie to straszne słowo z którym kojarzy mi się tylko i wyłacznie najgorszy okres mojego życia.Leczyłam bezpłodność przez 4 lata . Bezskutecznie. Gdzieś w interencie na którymś z fór internetowych poświęconym temu tematowi trafiłam na historię kobiety, która poddała się szeregom zabiegów hirudoterapii ( leczenie pijawkami lekarskimi ) . Po leczeniu trwającym pół roku zaszła w ciążę, gdzie wczesniej lecząc się nie potrafiła. Szczerze?? Nie wierzyłam że jakieś tam pijawki mogą pomoc. Po miesiącu znów natknęłam się na wpis , gdzie szczęśliwa mama polecała pijawki. Postanowiłam spróbować. Dostałam namiar na priv od pani Grażynki , na gabinet gdzie poddawała się tym zabiegom. Pojechałam. Z lekkim niedowierzaniem, lecz ogromną , mino wszystko nadzieją. Bardzo miła i sympatyczna pani terapeutka wszystko mi wytłumaczyła, wiele razy odpowidała na te same , zadawane przeze mnie pytania. Dała czas do namysłu. W koncu się zdecydowałam. Nie będę opisywała całej historii, ale napiszę jeszcze , że zabieg był bezbolesny. W momencie jak pijawka się przyssawała poczułam lekkie pieczenie jak po poparzeniu pokrzywą. Ustąpilo to w kilka minut. Ogólnie nie wspominam tego źle. Tych zabiegów miała rozplanowanych 6 w miesiącu , albo 7 - dokladnie juz nie pamietam. W tym czasie mialam nie myśleć o zajściu w ciążę. Po miesiącu mogliśmy zacząć się już starać. Zabiegi nadal trwały. Ogólnie miałam 8 zabiegów - w półtorej miesiąca. Miesiąc przerwy i to samo. Po 3.5 miesiąca zrobiłam test ciążowy- pozytywny :) Kurację pijawkami musiałam przerwać ponieważ terapeutka nie chciała ryzykować poronienia a druga sprawa BYŁAM W CIĄŻY :) Do dziś nie wiem czy to przypadek czy też w pijawkach jest taka "moc" . Mimo wszystko wszystkim wam polecam . Nie zaszkodzi a może pomóc. Skoro są kobiety , w tym ja , którym te zabiegi pomogły zajść w ciążę to cos w tym jest. Pijawki mają w gruczołach slinowych hirudozwiązki które miedzy innymi regulują gospodarkę hormonalną , wyrównują hormony wydzielane przez przysadkę mózgową itd Na Ukrainie i w Stanach wspomagają leczenie bezpłodnośc***ijawkami. Czytałam publikację na ten temat. Dzielę się z wami moją historią, mam nadzieję , że komuś pomogę moim wpisem tutaj. I polecam Centrum Naturoterapii Natur Vit w Będzinie gdzie poddałam się temu leczeniu. Ich strona internetowa : www.pijawkilekarskie.wix.com/pijawki-slask

Gość dornika
Hej, moja sąsiadka też cierpiała na bezpłodność i właśnie po pijawkach zaszła w ciążę.

Gość AniaAniannn
Jestem w 7 miesiącu ciąży . Mialam problemy z zajściem. Leczyłam się 1.5 roku. Wczesniej dwa lata sie staralismy. Dwa razy poroniłam. Rok temu w styczniu zaczęłam kurację piajwkami. Przeszłam 13 zabiegów przystawiania pijawek . Dwa miesiące po ostatnim zabiegu zaszłam w ciążę. Spróbujcie bo warto.

Gość gość
Ale tu nie jest temat o pijawkach tylko o akupunturze

Gość Soniaq
Gościu , nic nie szkodzi że o akupunkturze! dobre rady nigdy nie są złe. Skoro pijawki komuś pomogłby to dlaczego ma się tym nie podzielić ?dlaczego ci to przeszkadza?od razu widac ze nie masz problemow z bezplodnoscia bo ktos kto je ma lub mial nie czepailby sie tego. Tak sie sklada ze osobiscie uwazam ze dobrze ze ktos ten temat poruszyl. Moj prof. u ktorego sie lecze wspominał o leczeniu bezplodnosci za pomocą pijawek -niestety ja nie mogę skorzystac gdyż jestem uczulona na wszelkie owady i boje ssię ze mogę byc uczulona na pijawki choc niby zdarza sie to bardzo bardzo rzadko bo 1: 10000 osób, ale mimo wszystko ja się boję. Dlatego nie neguj czyiś wypowiedzi bo być moze komuś pomogą ..oby... i tego wszystkim wam życzę, pozdrawiam Sonia

Gość gość
moja siostra miala problemy z plodnoscia, chodzila na akupunkture dobrych kilka miesiecy i nic to nie dalo. zaczela stymulacje Clo i pregnylem, zaszla w 4 cyklu.

Gość gość
TU NIE JEST TEMAT O PIJAWKACH TYLKO O AKUPUNKTURZE - kolego/koleżanko , racja , ale tutaj jest temat o BEZPŁODNOŚCI , na którą pomaga hirudoteraapia. Tak więc jak najbardziej na temat . Na świecie hirudoterapia jest dużo bardziej popularna niż w Polsce i jest bardzo chwalona. A leczenie bezpłodności w wielu krajach wspomagane jest zabiegami z pijawkami lekarskimi i to z dobrym skutkiem, gdzie pijawki lekarskie i wszystkie zabiegi związane z nimi są w pełni refundowane. Wystarczy poczytać w internecie dostępne publikacje naukowe na ten temat. Milej niedzieli . O.S.

Gość lassii
bo niestety z akupunktura jest tak jak z innymi zabiegami. jesli jest schrzaniona to nie wiele pomoże. nie każdy potrafi dobrze to zrobić. to nie jest tak ze stawiamy igły w miejscu " na oko" , tutaj bardzo dobrze muszą być znane wszystkie punkty na ciele . tak więc jesli sie decydujecie szukajcie sprawdzonych i pewnych akupunkturzystów, nie decydujcie się na zabiegi "specjalistów" ktorzy jeżdzą po domach nie mając swoich stałych gabinetów, każdy sznujący się akupunkturzysta ma swój gabinet.. to samo dot. hirudoterpeutów...

Gość gość
Ja na akupunkturę chodziłam tu: http://www.qi-med.com/ Miałam wykonaną serię zabiegów i moim zdaniem efekt jest wymierny. Przede wszystkim bardzo się uspokoiłam, jestem mniej nerwowa, a to przy walce z niepłodnością jest bardzo ważne.

Gość mikimausem
a czy na pijawki można z depresją?

Gość gość
co za durnota żeby kojarzyć akupunkturę z czymś takim jak ........pijawki ... kogoś tu ładnie rąbnęło. Piszcie sobie w oddzielnym wątku o pijawkach wy pijawy

Dziewczyny, gdzie polecacie hirudoterapię w Warszawie lub jej okolicach? Interesuje mnie dokładnie leczenie niepłodności. Chyba się skuszę! Czekam na info, Kasia

Gość bilbao
Dziewczyny, odgrzewam temat, może komuś się przyda, ja od lat walczyłam z cienkim ednometrium które powinno mieć optymalnie 8mm, u mnie miało nawet po zastrzykach w brzuch 5,5mm. Moj lekarz rozkładał ręce, nie miał pomysłu jak mi pomóc. A próbowałam naprawde wszystkiego, przez 4 lata. I wkońcu poczytałam o akupunkturze, znalazłam polecanego na forach lekarza w W-wie, po 4 pierwszych zabiegach mój lekarz - i ja - nie moglismy uwierzyć - endometrium 8mm!!! I tak juz zostało. Chodziłam na aku 2 miesiące, dwa razy w tygodniu. Po zakończeniu sesji, w 3 cyklu zaszłam w ciązę. Polecam aku z całych sił. Gdybym sama sie nie przekonała na swoim przykładzie pewnie bym nie uwierzyła że takie może przynosić efekty. Teraz znowu sie wybieram.

Gość bambi2
Witam, staramy się już 4 lata o dzidziusia. Stymulacje, inseminacje, in vitro - i nic! Właśnie próbuje pijawek i odrobinę akupunktury- czytam wpisy i mam nadzieje że moje marzenie też się spełni. Jestem po trzech zabiegach i czeka mnie czwarty ostatni. Napiszcie o efektach jeżeli maiłyście z tym styczność

Gość TamaraEs
Jak standardowe metody nie pomagają w takich przypadkach człowiek chwyta się wszystkiego i wcale się nie dziwię, sama zaczęłam sporo o tym czytać... z mężem już od ponad roku staramy się o dziecko, nie mamy medycznych przeciwwskazań, a ciągle nic. Zaczęłam własnie zabiegi akupunktury i na prawdę na liczę, że pomogą, bo w znam osobiście przypadki gdzie leczenie szpitalnie nie dawało efektów, a medycyna niekonwencjonalna pomogła. W Warszawie mogę polecić Profemed - aktualnie w tej klinice teraz rozpoczełam leczenie aku.

Gość gość
To są metody, poprzez które zapraszacie do swojego życia i do życia ewentualnych dzieci już na początku złe duchy, które mogą wyrządzić wiele krzywdy. Przynieść kłopoty nawet w odległym czasie. Ogarnijcie się! Od leczenia są lekarze.

Gość gość
OMG ! Co za zabobony - złe duchy zapraszamy ha ha ha sam sie człowieku ogarnij moherze jeden !

Gość gość
Wiem, że od leczenia są lekarze ale moja "droga medyczna" już prawie się kończy i powoli zaczynam chwytać się wszystkiego. Na tą chwile trafiłam na na pijawki i akupunkturę zobaczymy co będzie dalej........

Gość love_love
TamaraEs jak długo stosujesz akupunkture? Czy są jakieś efekty? I dlaczego zdecydowałas się na akupunkturę, miałas wczesniej jakies inne zabiegi?

Gość gość
Jestem zdania, że każdy lekarz w tej dziedzinie będzie miał własną teorię, więc jeśli zdecydujesz się na akupunkturę to spróbuj indywidualnie ustalać szczegóły. Według mnie to daje najlepszy obraz i faktycznie określa sytuacje. Ja akupunktury na tę przypadłość nie stosowałem, ale serdecznie polecam. Wykonuję takie zabiegi w centrum medycyny naturalnej www.activummed.com.

Gość olivia2278
Osobiście nie staram się zajść w ciąże, ale pare moich koleżanek żaliło się, że starają się o dziecko bez skutku...Większość z nich ma bardzo odpowiedzialne i stresowe stanowiska pracy i być może przez ten stres nie mogły...Mówiły, że już próbowały wszelkich metod i wydały kupę kasy. Sama chodziłam na akupunkturę na bolesne miesiączki, więc zapytałam moją Panią Doktor Ojunę, czy da się leczyć bezpłodność akupunkturą. Odpowiedziała, że się da jak najbardziej, ale najpierw musi je zbadać. Przed końcem kuracji akupunktury (10 zabiegów), o ile pamiętam po 7 zabiegu akupunktury, koleżanka dzwoniła z cudowną nowiną! Polecam ja (bo się pozbyłam bólów menstruacyjnych) i wszystkie moje znajome, którym się udało zajść w ciążę! Pani Doktor Ojuna przyjmuje w klinice iMedi na ul.Marynarskiej 15, blisko Galerii Mokotów.