Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia Bydgoszcz

Leczenie niepłodności a akupunktura?

Polecane posty

Gość Andyw1
Wiem, że akupunktura została wpisana na listę refundowanych zabiegów w Poradniach leczenia bólu i skoro tak, to na pewno ma sporo zalet. Nie chcę jej niczego ujmować, być może sama chwytałabym się każdej deski ratunku, ale w tym wypadku pierwsze co bym zrobiła to znalezienie DOBREGO genetyka. Słyszałam, że dr Ewa Obersztyn nie ma sobie równych, na pewno warto sprawdzić ten trop. Pozdrawiam :)

Gość gość
wiesz co, ja przeszłam całą medyczną ścieżkę i postanowiłam wypróbować wszystkie dostępne metody, łączyłam więc konwencjonalną medycynę z akupunkturą w http://www.naturalnamedycyna.sosnowiec.pl/ i teraz razem z mężem jesteśmy szczęśliwymi rodzicami małej Tosi :) <3

Gość gość
Nie wierze w akupunkturę, wierze w lekarzy. Prowadzi mnie lekarz z Serafin Clinic i jestem bardzo zadowolona

Gość gość
Ostatnio zostałem poddana tego typu terapii w www.lalimed.pl Bolało mniej, niż bym się spodziewał . Co najwazniejsze, po bardzo atrakcyjnej cenie!

Gość gość
Chodziłam na akupunkturę ale bezskutecznie. Moja gin zasugerowała by spróbować pijawek. Byłam na 10 zabiegach. W sumie 10 tygodni terapii. Trzy miesiące później zaszłam w ciążę. Z Częstochowy jezdziłam na pijawki do Chorzowa do naturoterapeutki. Oczywiście dyplomy i certyfikaty na pijawki tez ma. Polecam Wam dzuewczyny pijawki.

Gość gość
Witam, okolo 2 miesiecy przed udanym podwojnym kriotransferem zaczelam korzystac z akupunktury (w trakcie procedury mialam wypadek i nie moglam podejsc do transferu od razu, wiec zarodki zostaly zamrozone. Moze dlatego sie udalo - w Australi dowiedziono juz ze mrozaczki przyjmuja sie o wiele czesciej). Bylo to kilka sesji co jakis czas ze zwiekszona czestotliwoscia przed planowanym kriotransferem. Poszlam rowniez na dwa zabiegi po transferze. Przyjely sie oba mrozaczki. 4 miesiace przed zmienilam rowniez swoja diete na weganska i duzo suplementow - glownie witamina D3 i E, spirulina, chlorella, witamina C. Nie wiem co tak naprawde pomoglo ale moze warto sprobowac wszystkiego. Jesli chodzi o akupunkture to polecam w Wawie centrum medycyny naturalnej -Trea.

Gość gość
Ja zaszłam w ciążę zaraz po 9 zabiegu akupunktury. Cykl od razu się skrócił (owulacja w 14 dniu cyklu) wcześniejsze cykle 33-39 dni. Miałam też podejrzenie PCOS i choruje na hashimoto. Także polecam jak najbardziej