Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slubna-nieslubna

po ilu latach wzieliscie slub?

Polecane posty

Gość gość
ile macie lat?

Gość zamężna
ja mojego poznałam mając 15 lat, po 4latach zamieszkaliśmy razem, po 6 latach zaręczyny i na spokojnie po 8 ślub< w wieku 23lat>. od roku jestem żoną. nie zgadzam się że to nie zmienia nic na lepsze. kwestia bardzo indywidualna. u nas jest lepiej, bo wiemy że nie ma odwrotu i od nas tylko zależy czy będziemy szczęśliwi czy nie... wspólne mieszkanie trochę nas rozleniwiło i też niby od razu mieliśmy się zaręczać, a jakoś dopiero po 2 latach od wspólnego zamieszkania. też już się we mnie gotowało, bo tak jak mówisz, chodzi o jakąś konsekwencję i odpowiedzialność za drugą osobę. ale mąż się spisał. porozmawiaj z nim szczerze.

Gość zaczyna go to przerastac??
oj, pachnie zwykłym wymigiwaniem się... Ja bym na twoim miejscu jednak postawiła ultimatum... 7 lat to sporo, na co masz czekać? Pamiętaj że u kobiety lata się bardzo liczą (chodzi o ewentualną chęć urodzenia dziecka) Facet nawet do 50 może z tym czekać a babka? Raczej nie. To wygląda jak bycia, trzymał awaryjnie, dobrze jest "przyzwyczaiłem się" ale deklaracji żadnych, bo to PRZERAŻA! Kocha gdyby chciałby być z Tobą, liczyłby dni do ślubu a nie "przerażało" go to! Zaryzykuj,do odważnych świat należy, przynajmniej będziesz wiedziałą na czym stoisz z tym gościem... Mówię z autopsji...

Gość gość
zareczyny po 6 latach razem , ślub po 5 miesiącach od zareczyn:)

Gość Juleczka99
najbardziej spodobała mi się ostatnia wypowiedź....ślub po kilku miesiącach od zaręczyn- to się nazywa POWER :D

Gość gość
my zaręczyliśmy się w październiku w maju był ślub, w pierwszym dogodnym terminie. Śmieszą mnie planowanie ślubu na 4/5 lat do przodu jakby to była wyprawa w kosmos

Gość kot na płot
byliśmy ze sobą rok jak się "zaręczyliśmy". ślub był po 3 miesiącach od "zaręczyn". Piszę zaręczyny w cudzysłowie bo u nas zaręczyny to była po prostu decyzja o tym, że chcemy ślubu. a skoro decyzja zapadła to nie było już na co czekać :)

Gość gość
Zareczyny po 4 miesiacach slub po 10 m-ca razem 2 lata

Gość gość
Ja mam narzeczonego od grudnia. Jak szczerze przyznal zareczyl sie ze mna, zeby dac mi poczucie bezpieczenstwa. Dla niego slub nie ma wielkiego znaczenia, mial juz zone i do kolejnego slubu mi sie nie spieszy. Chociaz przyznal, ze slub bedzie i nawet wybralismy pierwsza piosenke i ustalilismy prowizorycznie liste gosci. Problem z nim jest taki, ze on nie jest juz najmlodszy i nawet w jakims sensie wstydzi sie faktu, ze mialby brac jeszcze slub bo to w jego wieku nie wypada, co ludzie by powiedzieli itd. A ja nigdy slubu nie mialam i ciagnie mnie do tego. I jak tu wyposrodkowac? Jestesmy razem ponad rok.

Gość gość
ale on bierze ślub z tobą a nie co ludzie powiedzą, to równie dobrze po co jesteście ze sobą bo co ludzie powiedzą

Gość gość
po 4 latach zaręczyny a po 2 latach od zaręczyn ślub( akurat w tą samą datę co data zaręczyn tylko 2 lata później )

Gość gość
1,5 roku byliśmy razem i mi się oświadczył, potem po 1,5 roku wzięliśmy ślub, czyli przed ślubem byliśmy razem 3 lata. Teraz jesteśmy 3 lata po ślubie, ja mam 28 lat, mąż 30.

Gość gość
Po roku się zaręczyliśmy a po 8 miesiącach był ślub.

Gość Lui...
Po tygodniu znajomości mąż oświadczył mi się, po dwóch byłam w ciąży, a po 6 miesiącach znajomości wzięliśmy slub. Jesteśmy 5 lat razem i jest cudownie. Taki spontan, ale niczego nie żałujemy. Nie jestem zwolenniczką długich przygotowań do ślubu, bo to bezsensu. Na pokaz? Lepiej pokazywac po ślubie, że jest się kochającym małżeństwem.

Gość gość
My nie po latach tylko miesiącach ,bo poznaliśmy się w lutym a w kwietniu braliśmy ślub ,dzięki koleżance kuzynki mojego męża która wówczas pracowała w USC ,wszyscy pukali się e głowę że my się nie znamy że za szybko ,ale się poznaliśmy bo jesteśmy prawie 12 lat po ślubie .Mamy dwoje dzieci 9 lat i 2,5 roku .

Gość pennyyy
prawie 4 lata się spotykaliśmy przed ślubem, po 3 mi się oświadczył i zaraz ustaliliśmy ślub na za rok. po ślubie już 5 lat :) pojeździliśmy po świecie, ustatkowaliśmy się, jest fajnie, nie narzekam, teraz mamy córcię w drodze :) gdybym miała z kimś chodzić 7 lat i nie znać ciągle jego intencji, to chyba bym tego nie zdzierżyła :o

11 lat kumplowania się+ 2 lata na kocią łapę+ 3 lata po ślubie zaręczyliśmy się w grudniu w kwietniu slub

Gość a ja zaczęłam sie spotykac z
moim mężem jak mieliśmy 20 lat.Po trzech latach mi sie oświadczył i za dwa lata był ślub. Odrazu po zaręczynach ustalilismy ze bierzemy ślub za 2 lata w czerwcu.Niedawno stuknęła nam 3 rocznica slubu. Ale ten czas zasuwa. Razem jestesmy juz 8 lat Mysle ze duze znaczenie ma to w jakim wieku ludzie sie zaręczają.Gdybym sie zareczyłamając20 lat to pewnie az tak bardzo nie przeszkadzałoby mi czekanie na slub np 3lata. Ale gdyby do zareczyn doszło np mając 30lat to juz jest dlamnie za długo.Duzo zalezy tez od tego co kto chce od zycia i jakie ma priorytety. Ja na swój ślub czekałam az 2lata ale wiedziałam ze bedzie napewno w konkretnym roku w konkretnym miesiącu.Nie zyłam w takim zawieszeniu

Gość gość
po 6 latach ślub, po roku od ślubu rozwód ;[

Gość a ja zaczęłam sie spotykac z
Mam znajomych którzy chodzą ze sobą juz 9 lat i nawet nie było zaręczyn.Mieszkaja osobno. Wiem ze tej dziewczynie bardzo to przeszkadza. .... Słyszałam tez jak w dalszej rodzinie chodzili ze sobą 8 lat i wkoncu dziewczyna postawiła sprawe na ostrzu noza. Powiedziała ze ma dosc spotykania sie jak nastolatki i chce ustatkowania.Nie naciskała na ślub ale na zamieszkanie razem,jakąś deklaracje,jakies wspólne perspektywy. Rozstali...facet był niedojrzały. A ona poznała kogos i za półtora roku wzieli slub i i są razem juz kilka lat i mają dziecko

Gość ślub 4 mce po oświadczynach
My znaliśmy się 3 lata przed ślubem, po 2 związku latach zdecydowaliśmy się na ślub i ustaliliśmy termin-musieliśmy czekać rok-ślub w czerwcu. Ale oświadczyny były 8 miesięcy po ustaleniu daty ślubu :D w lutym na walentynki 4mce przed ślubem :) Mam znajomych którzy 8 lat byli zareczeni,a nie doczekali nawet pierwszej rocznicy ślubu,bo ślub był we wrześniu a rozwód w sierpniu... Nie wiem czy takie związki zawsze się tał kończą,ale nie wiązałabym się z kimś kto nie jest pewny swoich uczuć.

Gość gość
po co ty w ogole z nim jestes?? z tego co czytam wychodzi ze malo co go interesujesz.. jest to juz przechodzony zwiazek.. nie ma co pchac sie w slub bo za rok bedzie rozwod i po co ci to? lepiej odejsc i znalezc takiego ktory da pierscionek z milosci a nie z przymusu..

Gość gość
Nie rozumiem par, które się zaręczają i nie ustalają od razu daty ślubu. Przecież po to są właśnie zaręczyny? My się zaręczyliśmy po 3 latach, ślub po 4

Gość gość
Po 3 miesiacach :)

Gość Asia i Krysiek
Po niecałym roku ślub(poznaliśmy sie w grudniu oświadczyl się w kwietniu a we wrześniu ślub) :) teraz prawie 2 lata po slubie i czekamy na małą też we wrzesniu:)

Gość gość
Moi rodzice poznali się w lutym, w maju zamieszkali już razem, a w sierpniu brali już ślub kościelny. Ja urodziłam się trochę ponad rok po ślubie. Byli ze sobą prawie 29lat. Dopóki śmierć ich nie rozłączyła...