Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile moja zupa może mieć kalorii??? błagam niech mi ktoś policzy :(

Polecane posty

Gość gość

1,5l zupy robionej na 2 skrzydełkach kurczaka, do tego włoszczyzna pokrojona w kostke - jakies 3 male marchewki, jeden maly seler, jedna mala pietruszka. 3 garscie jakiegoś warzywa, w zależnosci od tego jaka zupe robie. np koperek, pomidory, ogórki.. ok 8 młodych malutkich ziemniaków. łyżka masła do duszenia podsmazania i duszenia wazyw. zabielam łyżką smietany 18% objętość ok 1,5 - 2l ma taka zupa i zjadam tyle tej zupy przez caly dzien. to ile mniej wiecej dziennie przyjmuje kalorii? pije tylko wode.

Gość gość
mialo być warzyw* "r" mi nie weszło. no i oczywiscie, tych skrzydelek nie zjadam. pies dostaje :P

A jeszcze nie doczytałem , przez cały dzień ? W jakieś choróbsko się wpędzisz.

Gość gość
oj tak najadam się. wlasnie o to chodzi, ze jestem najedzona caly dzien. chyba zbyt wielu kcl to nie ma, a i urozmaicenie jakies jest bo codziennie inna. czasami krupnik to i kasze zjem, czasami niewielka ilosc makaronu do pomidorowej. gotuje tez czesto rybne zupy i wtedy rybe z takiej zupy zjem. czasami tez pochrupie jakies warzywo na surowo. staram sie odchudzic i na takiej zupnej diecie mi sie to udaje.

A czemu nie zjadasz tych skrzydełek ? Tam i tak mało tego miesa jest a drób Cię nie utuczy . Nie wiem czy odchudzanie w ten sposób jest zdrowe ale Twoja sprawa oby Ci nie zaszkodziło

Gość gość
ale ja nie jem jednej porcji zupy, tylko ok 2l. mam garczek 3l i zawsze robie tak 3/4 garczka. wczoraj jadłam porową, ale bez ziemniaków. sama woda prawie, więc na obiad zjadłam ziemniaki z mizeria na jogurcie. a moze te zupy powinnam jogurtem zabielać?

Gość gość
nie jem miesa. nie, to ze z przekonan.. czy ze wegetarianka jestem. po prostu miecho w czystej postaci mi nie smakuje. moge zjesc wywar miesny, ale miesza juz nie rusze. jem tylko ryby.. zadnego drobiu, wolowiny itp.

Nie wiem czy taka ilość kalorii jest wystarczająca bo tak to raczej malutkie dzieci jedzą. Najlepiej idź do dietetyka i on ci poradzi co i jak jeść żeby sobie krzywdy nie zrobić. A dużo masz tej nadwagi ? Że taka drastyczna dieta ?

Gość gość
Ciepły posiłek powinno sie zjadac 1x dziennie podczas odchudzania. Wbrew pozorom wywary mięsne mają sporo kcal doliczając do tego wsęglowodany. Ja stosowałam dietę rozdzielczą, piłam pół godz. przed posiłkiem lub min. 1 godz. po posiłku, oczywiście dużo ćwiczeń i na efekt nie musiałam długo czekać Co do diety to wzorowałam się na książce M.Tombaka "Jak żyć długo i zdrowo". Dla mnei idealna była kapusta pekińska, która ma tylko 10kcal/100gram. Dodawalam do niej różności żeby jakoś była urozmaicona. Ilość kcal na swoją zupę znajdziesz w googlach

Gość gość
Cześć Dziewczyny :) Musicie wiedzieć, że aby się skutecznie odchudzić (i generalnie żeby przeprowadzić skutecznie większość kuracji) najpierw należy oczyścić organizm. Dlaczego? W zależności od stylu życia może być w naszym organizmie cała masa śmieci, które blokują w nim naturalne procesy. Eliminacja słodzików, pestycydów, konserwantów i sztucznych barwników pomoże oczyścić się organizmowi. Te elementy mogą powodować tycie, ponieważ blokują wątrobę. Jeśli wątroba jest zajęta przetwarzaniem dużej ilości toksyn, ciało szybciej odkłada tłuszcz, gdyż wątroba nie ma czasu na jego metabolizm i nie jest w stanie korzystać z tłuszczu jako źródła zmagazynowanej energii. W rezultacie nie tylko przybiera się na wadze, ale uniemożliwia się sobie jej skuteczne zrzucenie. Dieta pełna toksyn powoduje zwiększenie masy ciała. Po detoksie narządy są w stanie efektywnie wykorzystywać energię, która jest dostarczana podczas posiłków. W naturalny sposób się chudnie, ponieważ wątroba przetwarza jedzenie poprawnie, zamiast przechowywać wszystkie kalorie w postaci tłuszczu. Oczyszczenie z toksyn powinno polegać na odpowiedniej diecie, ruchu na świeżym powietrzu oraz suplementacji. Suplementem mogą być wodorosty, zielona herbata czy kapsułki z czosnkiem itd. Jest to wstęp do diety odchudzającej. Organizm dzięki temu jest lepiej przygotowany, a my nie musimy się katować. Jest po prostu łatwiej. Prowadzę taki Program Oczyszczania Organizmu. Zapraszam dziewczyny ze Śląska do przyłączenia się tiens.programy@interia.pl JEDZENIE TYLKO ZUPY CHYBA NIE JEST NAJLEPSZYM POMYSŁEM. NAJLEPIEJ NAJPIERW DOWIEDZIEĆ SIĘ CZEGOŚ WIĘCEJ, O TYM JAK DZIAŁA NASZ ORGANIZM, CO UTRUDNIA NAM CHUDNIĘCIE, A POTEM ZACZYNAĆ DZIAŁAĆ. DZIĘKI TEMU NIE ZROBIMY SOBIE KRZYWDY.

Gość gość
cała zupa czyli 1,5 l na moje oko ma max 500 kcal, jeżeli nie jesz mięsa z zupy to nie wiem, może z 350 przyjmujesz, a to stanowczo za mało