Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maslomaslane

jaka suknia dla niskiej panny mlodej?

Polecane posty

Gość maslomaslane

Jaki fason sukni pasuje niskiej pannie mlodej? Mam 158, obcas bedzie mial max 5 cm... Czego szukac?

Nie princessy :) Sama (mam 160 cm) mialam suknię, która oficjalnie była syreną, ale nie jakąś ekstremalnie zwężaną. Wydaje mi się, że jeśli chcesz sobie dodać parę cm (albo po prostu nie dać się przytłoczyć), to najlepiej postawić raczej na minimalizm - coś blisko ciała i bez nadmiaru zdobień, fakban itp.

Proponuje zebys w salonie przymierzyla 2 , 3 fasony sukien i zobaczyla w czym ci jest najlepiej. Ja jestem nizsza niz ty ( mialam wysokie obcasy) i mialam suknie na kole ale nie jakas '' nastroszona''.

Gość gość
najlepsza będzie suknia w stylu empire, optycznie wydłuży sylwetkę, dobrze będzie wyglądać na niskiej osobie.

Gość lunkinka
Zgadzam się - coś w stylu empire, będziesz wyglądała lepiej. W Royal Splendor widziałam fajne modele, zobacz sama http://sukniesplendor.pl/pl/i.57.id.66.0/Suknie%20%C5%9Alubne%20-%20Kolekcja%20Royal%20Splendor.html Np. coś w stylu sukni Josephine.

Gość maslomaslane
Empire... Zawsze w takich sukienkach odcinanych pod biustem wygladam jak w ciazy :( jestem szczupla osoba, wiec to fason zdecydowanie nie dla mnie...

No to witam w klubie :) Suknia na kole nie oznacza od razu nie wiadomo czego ze spodnicą niemieszczącą się w drzwiach :P A jest wygodna, bo nic się nie plącze wokół nóg. Najlepiej doradzą Ci panie w salonie tak naprawdę. Ale jesli szukasz pomocy tutaj, to może powiedz dokładniej jaką masz figurę? Bo "niska" to akurat chyba najmniej problematyczna sprawa :)

Gość gość
w kształcie litery A jest moim zdaniem uniwersalna i wiekszość kobiet wygląda w niej korzystnie. Ja na początku upierałam sie przy empire bo myślałam że jako jedyna zatuszuje moją oponkę, ale A zrobiła to o wiele lepiej i wreszcie nie wygladam jakbym była w ciaży

Gość gość
i mam 160 cm wzrostu :)

Gość gość
polecam moja ktora mam na sprzedaz anne kare elene;) mail zaskowska@op.pl

Gość maslomaslane
Wydaje mi sie, ze jestem gruszka... Mam nieduze piersi (ale tez nie jestem plaska), talie wyraznie zaznaczona i szersze biodra, ale jestem dosc proporcjonalnie zbudowana. Rozmiar xs na s(s glownie w dolnej partii ciala, przez bioderka).

No to ladna masz figure :) I wcale nie taka strasznie trudna do ubrania. Celowalabym chyba w suknie w formie litery A ze stosunkowo skromnym dolem, w ktorej "cos sie dzieje" w okolicy biustu. Raczej nie gorset z calkiem golymi ramionami, bo jak je troche poszerzysz, to optycznie biodra beda wezsze. Wydaje mi sie, ze takie rekawek opuszczony na ramiona albo dekolt - lodka fajnie by sie sprawdzily.

Nie no, ja sie tak nie bawie. Wygooglaj sobie: Just for You - kolekcja 2013, model 135-15; i Franc Sarabia - kolekcja 2013 model 36. O te dwie mi chodzilo :)