Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokolenie żyjące w PRL dostało wszystko za nic - mieszkania, emerytury

Polecane posty

Gość gość

A teraz dzisiejsze pokolenie musi pracować na tych nierobów. Gdzie tu logika? Żyjemy nie w PRL, więc emerytury się nie należą, a mieszkania powinni oddać

Gość gość
Pleciesz straszne bzdury, a o PRL nie wiesz nic.

Co to za głupoty że w PRL za nic. Skąd takie wiadomości ? Masz pojęcie o PRL ?

Gość gość
czyżby twoja rodzina byla szychami w Komitecie Centralnym PZPR i stąd masz taką wiedzę? Bo ja jestem pokoleniem z PRL, już na emeryturze, nikt mi niczego za darmo nie dał, mieszkanie kupiłam składając pieniądze na książeczkę mieszkaniową i "dostałam" je od Gierka w wieku 30 lat, pracowałam 40 lat za 20$ miesięcznie i teraz mam emeryturę. Więc wytłumacz mi teraz swoją teorię co i kiedy dostałam za nic

Nie ma się co przejmować debilem czy debilką nie mającą pojęcia o PRL. Za nic haha w PRL był obowiązek pracy i była ta praca jaka była taka była ale była. A nie to co teraz bezrobocie , bezdomność itd.

Gość gigi gigi
co z tego, że był obowiązek pracy i praca była - etaty tworzyło się sztucznie i grubo do nich dopłacano - dzięki temu dzisiaj jesteśmy biednym, rozkradzionym krajem!

Dzieki temu ? Jakoś pierwsza połowa lat 90 była w miarę normalna. Więcej nakradli i kradną rządzący po 89 r. Nawet komuchy tyle nie nakradli

Gość Gej Gilbert
powiedz to rodzinom zakatowanych przez SB, ok? nie kazdy sprzedal sie za legitymacje PZPR

Człowieku mówimy tu o czymś zupełnie innym. Ja też nie należałem do PZPR ani nie jestem komuchem. Na chu..j sie wpier..dalasz jak piszesz nie na temat

Gość gigi gigi
mojej rodzinie komuna odebrała dwie kamienice ( zbudowane przez mojego pradziadka), które dzisiaj są zdewastowane i nadają się do rozbiórki - gdy chcieliśmy odzyskać chociaż place Urząd Miasta naliczył nam zaległy za 64 lata podatek wraz z odsetkami i chciał obłożyć nas kosztami rozbiórki - nie mam za co piać nad komunistami!

Gość Gej Gilbert
totrzexwiej mlotku, jak nie rozumiesz tematu... pokolenie zyjace w PRL dzielilo sie na czerwonych ktorzy mieli uklady i ukladziki oraz stanowiska i kontrakty oraz szarakow ktorzy pensje mieli takie ze w warzywniaku je wydali dodaj do tego zalatwianie prywatnej inicjatywy przez domiary fiskusa i zabierania ludziom domow pod kwaterunek

Bardzo dziwne jakoś pracowałem w drukarni państwowej , nie byłem czerwony , nie miałem układzików i jakoś starczało mi na normalne życie. Nie biedowałem.Ja nie bronię komunistów tylko teraz jest moda na demonizowanie PRL bo coraz wiecej ludzi pieje komuno wróć.

Gość gość
nie prawda teraz to dopiero same lenie i nieroby ....

Gość Gej Gilbert
zapomniales o walczacych z komuna? o tych wszystkich bez ktorych dalej bylibysmy kolejna republika ZSRR? o internowanych, zabitych w strajkach, z wilczym biletem? chlopiec ktory sie nigdy nie wychylil i nie dostal po lbie nigdy tego nie zrozumie

Gość gigi gigi
Bardzo dziwne jakoś pracowałem w drukarni państwowej , nie byłem czerwony , nie miałem układzików i jakoś starczało mi na normalne życie. xxxxxxxxxxxxx owszem, starczało ci, bo Państwo do ciebie dokładało!!!! tak jak dokładało do stoczni, kopalń i fabryk!

Gość gość
Gilbert nie znasz mnie to nie wiesz czy się wychylałem czy nie. Więc nie pie...rdol wielki bojowniku. Ty na 100% zastrzeliłeś pewnie osobiście ze 100 zomowców.

Sorry ale coś mnie wylogowało. Też walczyłem , też strajkowałem tylko co z tego teraz mamy , bezrobocie , bezdomność , głód w 3/4 polskich domów i złodziejski rząd

Gość gigi gigi
a kiedy na przestrzeni ostatnich sześćdziesięciu lat nie mieliśmy złodziejskiego rządu???

Gość Guy Gilbert
powiem ci co z tego mamy... postkomune i mafie poustawiana finansowo do 10 pokolenia jak myslisz dlaczego?

Gość offerma+
"a kiedy na przestrzeni ostatnich sześćdziesięciu lat nie mieliśmy złodziejskiego rządu???" 123 wtedy kiedy pis rządził. wtedy ten tak nienawidzony przez was kaczor obniżał podatki, ścigał przestępców i w ogóle gospodarka lepiej prosperowała iż obecnie.

Tak Gilbert na 100% przez komunistów. Ja nie twierdzę że to był dobry system ale obecny jest jeszcze gorszy i to nie tylko moje odczucia ale jak słyszę w pracy czy gdziekolwiek bardzo dużej grupy Polaków.

Gość gość
twoje pokolenie mądry założycielu tematu na pewno nie bedzie miało emerytur,a ewentualne nieruchomości odda bankom.. i to niezależnie od tego czy starsze pokolenie zrezygnuje ze swoich dochodów i eMek na starość :P

Gość gigi gigi
owszem, tylko za rządów PIS najwięcej Polaków wyemigrowało - zapewne z tego dobrobytu - i z tego dobrobytu zapewne odbyły się wcześniejsze wybory i wygrało PO - tak wszystkim było cudownie!

Gość offerma+
"owszem, tylko za rządów PIS najwięcej Polaków wyemigrowało - zapewne z tego dobrobytu - i z tego dobrobytu zapewne odbyły się wcześniejsze wybory i wygrało PO - tak wszystkim było cudownie!" 123 bzdura kompletna. właśnie teraz mamy największą falę emigracji od zakończenia II wojny światowej. http://wpolityce.pl/wydarzenia/49208-emigranci-rozczarowani-rzadem-wielu-z-tych-co-wrocili-do-polski-znow-wyjechalo-nie-bylo-dla-nich-pracy

To co sie teraz dzieje to masakra. Pier...dolenie o zaciskaniu pasa a sami sobie przyznają milionowe nagrody . Ludzie głodują a rządzący latają samolotami za nasze pieniadze z Warszawy do Gdańska np.psa wyprowadzić. Słuzba Zdrowia jest juz tylko z nazwy bo wiecej ludzi przez nią umioera niż ratuje. Przykładów mozna przytaczać bez liku.

Gość eererw
biedni robotnicy ciezko pracowali, ale zarabiali tyle, ze stac ich bylo na zycie, a teraz co? moze i miejsca pracy tworzone byly sztucznie ale przynajmniej kazdy mial prace, a teraz jeden skurviel bierze za nic 30 tys, a dziesięciu w ogole nie ma pracy.

Gość gigi gigi
jak będę chciał i humor miała

Gość gość
nikt mi nie powie ze komuna była super i nie wiadomo co... masakra ze są jeszcze ludzie którzy chcieliby do niej wrócić. Swoją drogą idź kogoś zabij, pójdziesz siedziec na dożywocie bedziesz miał wczasy do końca życia. Pojeść dostaniesz, ubrac sie bedziesz miał w co... sama słodycz jak w PRLu

Gość gigi gigi
zauważcie, że i tak od dwudziestu paru lat ci sami ludzie przy korycie - a jednomandatowych okręgów wyborczych nigdy nie będzie - choćbyście nie wiem na kogo głosowali, do Sejmu i tak wchodzą ci sami, z samej góry listy wyborczej - przed kamerami się kłócą, a hotelu sejmowym razem piją wódkę i robią interesy!

Gość gość
bo komuna to był kraj robotników i chłopów tak jak rządzący, więc o swoich dbali :) Robotnik zarabiał lepiej niż profesor w Instytucie