Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobic? Czy kariera czy zakladanie rodziny?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co zrobic, mam 31lat dobra prace, a teraz mam mozliwosc pojscia na szkolenia i tym sposobem dostanie duzego awansu, ale musze sie zgodzic na to ze poswiece sie 2 lata karierze w tej firmie. Chcialabym miec juz rodzine i nie wiem jak to zrobic, w sumie moge poczekac te 2 lata i wtedy urodzic dziecko itd, ale jak bede zarabiac duze pieniadze to tez chcialabym pracowac zeby moc je zarabiac, a tak to pojde na macierzynski, w dodatku musze jeszcze poszukac faceta, bo szczerze to nie mam swojej polowki, co mam robic?

Dopóki nie masz faceta, to chyba nie masz nad czym się zastanawiać... A jakbyś miała... Za kolejne parę lat możesz dostać kolejną propozycje i odkładać dziecko w nieskończoność... Tylko później może być za późno... :/ A jesteś już gotowa na macierzyństwo?

Gość gość
Psychicznie jestem finansowo tez spoko, tylko ze zalezy mi na tym awansie to rzytuje na moja przyszlosc na to ze bedzie mnie stac utrzymac rodzine i zarabiac godziwe pieniadze, a dziecka bardzo pragne, w ogole to chcialabym kiedys wyjsc za maz i miec naprawde fajna rodzinke

Gość gość
Tak sie zastanwiam do jakiego wieku moge max. czekac z macierzystwem tak zebym nie miala z tym problemow? ile jeszcze max lat mi zostalo na odkladanie tego?

Gość heloizka99999
wiadomo,że 1. facet. 2 rodzna to jest najwazniejsze, a jak ktos tego nie ma to moze sobie robic kariere, ja bede robic kariere bo zaden 😠 facet mnie nie chce :(

Gość gość
Ja chcialabym i 1 i 2 i najlepiej w tym samym czasie :P Dlaczego? bo kariera to moja pasja,dlugo na to pracowalalm i szkoda by mi bylo z tego teraz zrezygnowac kiedy mam tylko kawalek do osiagniecia szczytu, a poza tym z tego co teraz zarabiam to moglabym utrzymac rodzine ale jak poczekam 2 lata to bede mogla miec 2razy wiecej!! Co do punktu 2. to bardzo pragne miec rodzine, czuje ze nadszedl ten instynkt gdzie pragnie sie ogniaska domowego, gotowania obiadkow, opiekowania sie dizeckiemi czekania na meza z usmiechem na twarzy, czuje ze tego chce. Ale tez musze najpierw go znalezc,wiem!

Gość gość
ile obecnie zarabiasz a ile bedziesz mogla?

nie rozumiem, gdzie dylemat. teraz masz szansę tylko na karierę, więc ją bierz. przez te 2 lata może poznasz faceta, z którym zechcesz być razem i mieć dziecko i będzie jak znalazł. przecież jak nie przyjmiejsz tej propozycji, to co? szukasz w tydzień pierwszego lepszego faceta i od razu zachodzisz w ciażę?? potrzeba czasu i na znalezienie i na poznanie się, te 2 lata mogą być akurat, tak naprawdę niczego nie odkładasz.

Gość heloizka99999
to jak kariera jest Twoja pasja to ją rób :( ja nie mam szans na faceta i rodzinę :(

Gość gigi gigi
najpierw kariera, a potem bieganie po klinikach i cały zarobiony podczas kariery szmal idzie na inseminacje i in vitro, bo licznik już nabił i zajść nie można!

Gość gość
gigi wlasnie sie tego boje, myslicie ze moge zaczac myslec o dziecku w wieku 33 lat? czy raczej sie skupic na szukaniu faceta juz teraz czy szukac i pozniej po 2 latach planowac?