Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iness22

Opuchlizna nóg.

Polecane posty

Witam Wszystkich ! :) Mam pytanie odnośnie opuchlizny stóp pod koniec ciąży... Na dziś mam wyznaczony termin porodu, a od 3 dni baaaardzo puchną mi stopy, czy powinnam się zgłosić do przychodni, czy to normalne. Bardzo się niecierpliwie, czy to może być jakaś oznaka, że poród lada chwila ?

Gość gość
jeżeli nogi ci spuchły i opuchlizna ci nie schodzi przez noc to może ale nie musi być stan przedrzucawkowy, mierz ciśnienie

Gość gość
a kiedy mierzysz ciśnienie?, bo ja np rano na wizycie miałam książkowe a w domu już podwyższone, sprawdź czy masz białko w moczu

przez ostatnie dni mierzylam rano po przebudzeniu, potem miedzy 14-17 i wieczorem ok 22. wyniki z moczu wyszly dobre... zastanawiam sie czy moze to juz porod sie zbliza wielkimi krokami i woda sie magazynuje czy to jednak cos zlego

Gość to normalne!!!
W taki upał. Mi też puchną głównie stopy, jestem w 37 tc. To dziwne że pytasz czy coś zwiastuje Ci poród za niedługo skoro jesteś po terminie....wiadomo że niedługo urodzisz. Żadne takie objawy nie określą ci kiedy urodzisz...ani czop ani śluz ani puchnięcie ani skurcze przepow ani skrócona szyjka! Poród można przewidzieć na 24 h przed jak się zaczyna...

Gość gość
jest ciepło więc może raczej to wina pogody ?

tak, ale niedawno mowili mi w szpitalu, ze raczej urodze przed terminem i juz sie stresuje i bardzo niecierpliwie.. ;)