Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie w mieście wiedzą wiecej o sąsiadach niż ludzie na wsi !

Polecane posty

Gość gość

Taka prawda, na komunistycznych osiedlach o blokowiskach ludzie podglądają sasiadow, obserwują zza firanki, a wyjscie z psem to doskonala okazja by poplotkowac, w meiscie mają wiecej na to czasu... Na wsi zazwyczaj jest wiecej do zrobienia...

Gość gość
Nieprawda, na wsi to dopiero plotkują, jak się jakaś wywłoka puści to cała wieś aż huczy:-(

Gość gość
Ja nie podgladam sasiadow i gowno mnie obchodza co robia. Ale w bloku mam sciany tak cienkie, ze wiem kiedy sasiedzi z boku uprawiaja sex, ze u tych na dole ojciec jest alkoholikiem i jego zona juz milion razy wyrzucala go z domu nie przebierajac w slowach, ale on mial to w d***e i nadal tam mieszka i wiem tez ze dziadek mieszkajacy u gory jest strasznie gluchy bo dokladnie wiem co oglada w tv, slysze kazde slowo :O jego ulubony serial to chyba na dobre i na zle i ojciec mateusz bo oglada to regularnie, ale nie pogardzi tez programami przyrodniczymi

Gość Jacko Jacko
Umcia umcia trala lalala, uwielbiam plotkować o sąsiadach, mieszkam na wsi i wszystko wiem kto z kim i gdzie p

Gość gość
Ty chyba w miescie nie mieszkasz? Oczywiscie ze na wsi ludzie o swoich sasiadach wszystko wiedza bo z nudow nie maja co robic to obgaduja:D Przeciez jedyna rozrywka na wsi jest picie piwa pod sklepem ! W miescie najczesciej sasiedzi sie nie znaja tylko zdawkowe dzien dobry dlaczego bo kazdy ma jakies zajecia ,obowiazki , prace ,szkole i byle p*****lami jak ludzie ze wsi sie nie zajmuja:D

Gość gość
Ja mieszkam w Radomiu. Tu wiedzą wszystko o sobie na osiedlach... W takiej Warszawie czy Krakowie to pewnie niewiele wiedza bo ciagle ktos sie wprowadza, wyprowadza ale tutaj ludzie interesują się bardzo czyims zyciem, skad pochodzi, co robi, gdzie pracuje, kogo r***a, komu daje d**y, skad ma pieniadze, gdzie jezdzi samochodem, jaka zona ma c*pe, no wszystko...obserwują i obgadują.

Gość Od kiedy Radom to miasto
chyba przez przypadek 🖐️

Gość gość
Radom haha miasto rządzone przez PISiorów i kler od lat, nic tam nie ma, syf i malaria, najwieksze bezrobocie w kraju takie same gowniane miasto jak elbląg, bytom, sosnowiec ,walbrzych i wiele innych :O

Gość gość
Ja mieszkam w dużym mieście w bloku/apartamentowcu i nawet nie znam mieszkańców. U siebie w "klatce" znam z widzenia ludzi, dzień dobry mówię jak spotykam, chociaż jakoś nie trafiam na nikogo od dawna. Obok mieszka nauczyciel mojej córki i dopiero jak wyszedł na taras dowiedziałam się, że jesteśmy sąsiadami ;-) ale było zdziwienie ;-) Może i ktoś o mnie mówi, ale ja nie spotkałam się z plotkarstwem czy wścibskością sąsiadów. Ludzie w większości młodzi, pracujący, dużo rodzin z dziećmi - każdy ma swoje życie. Mamy też dom za miastem i jak zajadę po tygodniu-dwóch to u sąsiadki przy kawie dowiem się wszystkiego co się działo pod moją nieobecność ;-) Wszystko zależy od ludzi i mentalności - plotkują najczęściej prości ludzie, którzy nie mają swoich spraw, zainteresowań.

Gość gość
Radom rzeczywiście atrakcyjny nie jest, jechałam tamtędy kilka dni temu i kiepskie wrażenie na mnie zrobił.

Gość gość
Mieszkasz w bloku. Apartamentowce to są w Nowym Jorku albo Londynie a nie w Polsce. Gowniane mieszkania nazywają apartamentami zeby plebs ze wsi sie mogl jarac

Gość gość;)
ostatnio podchodzi do mnie koleś i zagaja -"cześć jestem ze wsi" do dziś żałuje że mu nie odpowiedziałem "ale z takiej zabitej dechami jak ja czy normalnej ? "

Gość gość
W najwiekszych miastach jak Warszawa, Krakow czy Wroclaw ludzie faktycznie niewiele o sobie wiedza albo nic...ciagle ktos sie wprowadza, wyprowadza, masa studentow, przyjezdnych pracownikow, ale w mniejszych miastach na blokowiskach to masakra, chodza takie baby glownie bezrobotne, meżowie zapieprzają na chleb a one sie obijają w domu, spacerują z psami i plotkuja, obserwują zza okien + oczywiscie rzesze emerytek i rencistek :O Panie w sklepach wszystko wiedza, u fryzjera. Faktycznie gorzej niz na wsi. Bo na wsi wiadomo, ze kazdy sie zna, mala spolecznosc ale czesciej ludzie pracuja od rana do wieczora...chyba, ze to jakas wiocha w Polsce B , naprawde wiocha na maxa, gdzie ledwo dociera zasięg GSM, ludzie nie mają co robic tylko zycie toczy sie pod sklepem, na polu i przy bramie sąsiadki.

Gość ah te apartamenty w wielkiej
płycie. Żal dupę ściska do samego kołnierzyka 🖐️

Gość gość
Hahaha dokladnie :D apartamenty w bloku :D dobre ! Zobaczcie ogloszenie np warszawskie, nory 50-150 metrow nazywają ''apartamentami'' :D zwykły blok, ogrodzony siatką jak dla bydła i juz apartamencik :classic_cool: za 10-20 lat bedzie to zwykły mrówkowiec , zjadą się wietnamczyki, murzyni i arabowie i bedziecie miec apartament :classic_cool: Mieszkania w tych niby luksusach są bardzo tanie na wynajem, mieszkanko w bloku nigdy nie bylo w cenie, co innego jakas ładna zadbana kamienica, kameralny budynek a nie pudło z 300mieszkaniami :classic_cool: ah te Polaczki :) powiew Zachodu polaczony ze komunistycznym smrodem ze Wschodu

Gość ale karierowicze z wiochy
łykają to wszystko jak młode pelikany. Znam takich jednych, co se kupili mieszkanie w Łodzi w city park, w łapartamentowcu. Naokoło biedakamiennice zamieszkałe przez synów i córki kurrrew i złodziei, ale oczywiście prestiż bo apartament w citi park

Dzisiaj wsie są sterylne, może 20 lat temu były wieśniackie ale dziś już nie, starzy ludzie i ich obyczaje wymierają.