Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcinWLKP1

CHCE WYJECHAC Z KRAJU

Polecane posty

Pierwszy raz zale sie na forum z jakiegos powodu i nie powiem nawet glupio mi troche przed samym soba ale jestem w kropce, PRAGNE sie wyrwac z tego kraju nie wiem moze mam przerost ambicji ale chce zyc na poziomie. Badzmy realistami, sytuacja w tym kraju sie nie zmieni raczej na pewno nei za naszego zywota, wole byc pragmatykiem niz zyc mrzonkami o utopijnej rzeczywistosci polskiego spoleczenstwa. Ale przechodze do larum, koncze I rok studiów na Wyzszej Szkole Policji w Szczytnie (abstrac***ac od tego ze ta szkola to totalne dno plankton i wodorosty, nic nie robisz przez caly rok a sesje zdajesz praktycznie bez uczenia sie, wystarczy przejrzec testy z zeszlych lat) i czuje ze trace czas, moim marzeniem jest zdobyc prace, zaklimatyzowac sie i pojsc na studia w ktoryms z krajow anglojezycznych(nie mam sprecyzowanego kraju) i tu pojawia sie problem jezeli by chodzilo jedynie o mnie juz pol roku temu bym to zrobil ale nie chce ranic mojej matki, ma ambicje zebym skonczyl te studia zebym byl kims. Czuje ze jescze 1 rok na tych studiach i totalnie zdebilnieje juz czuje ze jestem glupszy niz bylem rok temu jak poszedlem do tej szkoly. Moze ktos chcialby tez wyjechac w te wakacje rzucic wsyzstko w cholere i miec w******e na wszystko, chodzi mi tu jedynie o rodzine na pewno to przezyja jezeli cos odp*****le nie po ich mysli c**jnia i srut

Gość gość
skończ tę szkołę a potem wyjeżdżaj co myślisz że za granicą czekają tak na wszystkich? Mają swoich którzy również się chcą kształcić również mają plany uzyskać dobrą pracę.

Studia nic mi nie dadza za granica, ulatwiaja mi jedynie dostep do policji wiec 3 lata moga byc zmarnowane w czasie ktorych moglbym np. juz perfect opanowac angielski. Dalej jestem w kropce

Gość gościnnyyy
Też myślę o wyjeździe, tylko że ja już byłem w UK i za cholerę bym tam nie pojechał drugi raz. Kręci mnie jakiś egzotyczny i gorący kraj, żeby poza pracą można było odpocząć i zrelaksować się.

Gość jedźcie do Indii
ciepło, ciekawie, nasz złoty jest sporo wart, tylko trochę tłoczno :classic_cool:

Gość gość
Moja siostra wyjechała do Anglii i nie żałuje. Nie umiała w ogóle języka, teraz zna perfekt, studiuje, podróżuje, żyje na poziomie, i wcale nie jest jakąś bizneswoman, dyrektorką, itp. Jak przyjeżdża do Polski, to zazdroszczę jej tego, że nie musi wybierać, czy kupić to czy to, ona po prostu idzie do sklepu i kupuje. Jedyny minus tego wyjazdu to tęsknota za rodziną. Sama cały czas się zastanawiam, czy nie wyjechać, no ale tu jest wiekszy problem, bo są dzieci, no i rodzice, którzy bardzo przeżyli wyjazd mojej siostry, a teraz gdyby miały wyjechać ukochane wnuki i my, to by się załamali :(

Gość gościnnyyy
Ja mam inne zdanie o Anglii. Byłem tam kilka lat, to wiem swoje.

Gość marcinWLKP11
A jak z praca u twojej siostry, jaka miala na pocztaku ? iala nagrana prace przed wyjazdem czy szukala w ciemno po przyjezdzie ?

Gość ktoś z forum
autorze polecam Norwegie

Gość gościnnyyy
Autor rozważa kraje anglojęzyczne.

A jedź! Bylam w podobnej sytuacji i na 1 roku studii doszlam do wniosku ze także mam wieksze ambicje niż polska bo skonczyłabym studia i na kasie pracowała. Wyjechałam i jestem szczęśliwa, żyje na wyższym poziomie między normlanymi ludźmi i jest na prawdę dobrze :)

Gość gość
W tamtym roku byłam na wakacjach w Stanach u siostry ponad miesiąc.Różnica w mentalności Polaków i Amerykanów jest naprawde ooooogromna.Jeżeli chodzi o tolerancje to niebo i ziemia.Naprawde.

Gość Tutaj autor tematu
@Andzia a jak z praca na pocztaku mialas cos nagrane czy w ciemno pojechalas, jaka mialas prace, jakie studia robilas i po jakim okresie studia zaczelas ?

Gość Tutaj autor tematu
Andziu wypędzlowałbym cię w pupe że hej,moge przyjechać do ciebie?

Gość gosia222022255
nie wyjeżdzaj , Ja wyjechałam i teraz tego żałuje....Gdybym mogła cofnąć czas to nie wyjechałabym , teraz nie mam po co tam wracac , szkoly nie dokonczyłam. Bida w moim mieście , pracy zadnej nie ma...

Gość Tutaj autor tematu
gosia co ty p********z,żałujesz że wyjechałaś,a piszesz że w twojej mieścinie totalna kicha,wąchałaś klej dzisiaj czy to przez upał

Gość gosia222022255
ale gdybym sie dalej uczyla, skonczyla szkole dostałabym jakąś prace.

Gość Tutaj autor tematu
a tam co,nic? moze zle podeszłaś do tematu,jaka prace byś tu miała,za 1000 zł i zero perspektyw,radzę siedż tam gdzie jesteś i przestań mazgaić sie za krajem który gówno ci da

Gość gosia222022255
No nie powiem , mozna tu zyc na poziomie, ale nie wyjechałabym gdybym miała jeszcze raz wybierać. No na pewno już nie wrócę do Polski nie mam po co teraz.

Gość Tutaj autor tematu
a co jest tego przyczyną,opowiedz,moze to będzie przestroga dla innych

Gość Tutaj autor tematu
w ciemno to se mozesz konia zwalić,a jak nie masz nic nagranego to ucz się dalej bo nauka do potęgi klucz

Gość gość
jaką prace bys dostała? Tą co jej nie ma w twoim miescie? :p

Gość gość
ja wyjechałam 5 miesięcy temu i w 60% żałuję, ale odwrotu już raczej nie mam. jestem w Londynie,

Gość Kompan25
Też tak miałem, aż któregoś dnia postawiłem wszystko na jedną kartę i wyjechałem do... RPA ;) Pracuję w restauracji w Cape Town. :)

Gość gość
brud,zycie na kupie, pełno czarnuchów, praca od świtu do nocy,zeby zarobić na minimum. w Polsce mam przepiękne mieszkanie,które będzie stało puste bo boje się wynająć jakiemuś bydłu. w Londynie wynajmuje norę za ciężkie ieniądze i jeszcze czuje się obco i nieswojo.

Gość Tutaj autor tematu
to widzę,ze ogólnie zle poskładałas swoje zycie,jak masz tu mieszkanie i to fajne i w fajnym miejscu to wracaj,zawsze jakąś byle robótke znajdziesz,baza to podstawa,a ty ja masz z tego co piszesz

Gość Kompan25
Ja też pracuję wśród czarnuchów, ale w Kapsztadzie jest o wiele bezpieczniej niż w Johannesburgu. Nie żałuję swojej decyzji o wyjeździe, choć jestem na końcu świata. :) Zarabiam całkiem nieźle i mieszkam w spokojnym "białym" Durbanville. Tu za normalną pracę dostaje się pieniądze, które pozwalają żyć na wysokim poziomie.

nie wiem co robic........... zostac na pewno nie zostane, a konczac tu studia do niczego mi sie one nei przydadza za granica przeciez....

Gość gosia222022255
chodzi mi że dla mnie nie byłoby teraz pracy ! Jaką pracę dostanę bez szkoły ?Na sprzątaczkę miałabym iść ? wiem żadna praca nie hańbi, ale nie poszłabym , bo wiem , że stać by było mnie na coś lepszego. A bez szkoły to niemożliwe... Ale szkoda słów , bo wszyscy wiecie lepiej !