Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matylda123

Sudocrem

Polecane posty

Gość Matylda123

Hej. Słyszałyście o Sudocremie? Podobno jest świetny na odparzenia, szczególnie latem. Chciałabym kupić, ale słyszałam na ten temat dopiero jedną opinię.

Gość gość
Jest naprawde dobry ale mi położna powiedziała że u dziewczynek trzeba uważać bo skleja wargi sromowe. U chłopców chyba może być.

Ja stosowałam ten krem na moje rany na brzuchu, ponieważ mam uczulenie na nikiel i nawet mały guzik u spodni mi przeszkadzał. JEST REWELACYJNY. Wiele kobiet w mojej rodzinie stosowało go do pielęgnacji dzieci, nawet córek. Też mam zamiar stosować go gdy mój synek się urodzi. Polecam..

Gość gość
takich kosmetyków powinno sie uzywac w przypadku rzeczywistych odparzeń nie profilaktycznie, bo potem nie pomaga. ja mam dwa malenkie opakowania które dostałam w formie próbek i bede to stosowac kiedy dziecko sie odparzy a tak to zwykły kremik bambino z tlenkiem cynku i to tez nie za każdym razem. Grunt to dziecko umyc woda z mydlem przy każdym przewijaniu i wytrzec zeby nie pieluchowac mokrej pupy (jak w przypadku chusteczek)

Gość gość
Ja go używałam przy pielęgnacji pup dwóch córek i nic im nie było od tego. Do tego na otarcia np. po przewróceniu i na... pryszcze.

Gość gość
to, ze twoim córkom sie nic nie stało to nie znaczy, że sudokrem nie ma takiego wpływu. Podobnie chusteczki nawilżane. Odkąd matki zaczeły stosować to wszystko to cała masa dziewczynek ma problemy ze zrastaniem warg- a zabieg rozdzielania jest baaaaaaardzo nieprzyjemny. Nie cierpie jak ktoś mówi " a ja tak robiłam i moim dzieciom nic nie było"- idąc tym tokiem rozumowania wszystkie w ciąży palmy, pijmy, bo ja znam mase osób których matki paliły a te są zdrowe!

Gość gość
Biologiczną niemożliwością jest zrastanie się warg sromowych przez używanie kremów lub chusteczek nawilżanych wiec nie p*****l głupot. Taki defekt jest możliwy tylko przy wadach rozwojowych

Gość gość
Preparat ten polecono mi zwłaszcza jak urodziłam do pielęgnacji skóry niemowlęcia, jako krem chroniący przed pieluszkowym zapaleniem skóry. Jestem bardzo z niego zadowolona