Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Równouprawnienie czy aby napewno ?

Polecane posty

Gość gość

Równouprawnienie konczy sie wtedy kiedy trzeba wniesc szafe na 6 pietro :P

Gość gość
chyba nie masz pojęcia co to znaczy równouprawinienie

Gość gość
od tego w cywilizowanych krajach ma się Murzynów,białych lub czarnych

Gość gość
kobiety chcialy rownych praw wiec niech wykonuja wszystko to co mezczyzni ! bez taryfy ulgowej i przywilejow :D

Gość gość
ale dobrze ująłeś problem,męska dominacja wynikała z siły fizycznej,która teraz nie ma większego znaczenia

Gość gość
chyba logiczne że kobieta takiej szafy nie zaniesie bo jest słabsza, tak samo facet nie urodzi dziecka. Trzeba troche pomyśleć zanim sie coś napisze

Gość gość
sama szafy nie wniesie ale jak poprosi o pomoc to sie uda :) tu na tym przykladzie chodzilo mi o to by pokazac ze kazdy jest przeznaczony do czegos my mamy sile fizyczna ty jak wyzej napisalas rodzisz dzieci dlatego rownouprawnienie nie istnieje domagajcie sie za tem przywilejow i to tez nie wszystkich:)

Gość gość
istnieje tam gdzie kobieta jest dyskryminowana a nie wszedzie i we wszystkim

Gość Równouprawnienie kobiet to
a jakich przywilejów się kobieta domaga,jak już brniemy w taką absurdalną dyskusją,jakich przywilejów domagają się kobiety

Gość gość
jedynie czego facet za mnie zrobi to nie urodzi dziecka.a jesli mi sie kran zepsuje to stac mnie hydraulika:P

Gość gość
sama kranu nie naprawisz bo nie umiesz ! sa okreslone role w zyciu faceta i kobiety .

Nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie ryzykowal kontuzji kregoslupa i wdygiwal jakiejs szafy na 6 pietro. Od tego sa tragarze za 20 zl. Rownouprawnienie polega na takich samych prawach i obowiazkach w znaczeniu prawno-instytucjonalnym, a nie biologicznym.

Gość Równouprawnienie kobiet to
to do czego był przeznaczony facet,w czasach które tak wspominasz,to wojna,zapierdziel w hucie w kopalni,prawie wszyscy współcześni faceci zwialiby stamtąd

Gość gość
Maciek B a kto jest tragarzem ktory wnosi ta szafe moze kobiety? Dlatego nie moga kobiety byc rowno traktowane dopuki same nie beda tego robilily co my tak samo z facetami oprocz rodzenia dzieci bo to niemozliwe:D

Gość do gościa wyżej
Jesteś kompletnym debilem, naprawdę nie zrozumiałeś tak prostego przekazu?

Gość gość
gosc 18:06 no przeciez mowie,ze stac mnie hydraulika:Pale jakbym chciala to bym sie nauczyla,tylko ze naprawianie kranow nigdy nie bylo moja pasja:)

Gość Równouprawnienie kobiet
jak niemożliwe nie słyszałeś o pierwszym ciężarnym mężczyznie

Gość gość
o panie juz sie denerwuja co w czoly punkt uderzylem jak mi przykro:D

Jakby sie zebraly w kilka, to by jakos wtargaly ta szafe na gore. Uwazam, ze trzeba bys sprawiedliwym, faceci tez nie wykonuja wielu zawodow jak pielegniarka, przedszkolanka itp.

no tak...tylko facet mógł wymyślić wnoszenie na 6 piętro całej szafy zamiast ją rozkręcić...

Gość gość
nie bronie kobieta prawa do nauki , pracy , brania udzialu w organizacjach , wyborach ! Chodzi o takie przyziemne sprawy i czynnosci ktore facet musi umiec a kobieta to juz nie !

Równouprawnienie czy aby napewno ? Poczuje je, wtedy, kiedy mi będzie można chodzić po mieście w spódnicy bez obaw, że ktoś będzie mnie zwał zbokiem :(

a ja powtórzę pytanie,czy aby pewno facet muszą dzwigać szafy na szóste piętra

Moorland no tak...tylko facet mógł wymyślić wnoszenie na 6 piętro całej szafy zamiast ją rozkręcić... Zgadzam się, bo faceci są głupi i silni :-D

Gość gość na kafeterii
Równouprawnienie oznacza, że mamy takie same prawa jako istoty ludzkie o równej godności i równej wartości i obywatele tego kraju. Ty uważasz, że mężczyzna jest lepszy i bardziej wartościowy od kobiety i w związku z tym powinien mieć więcej praw niż kobieta, tylko dlatego, że ma silne muskuły i potrafi wynieść szafę na 5 piętro. Ciekawe rozumowanie

i czy na pewno,rozumiem z tym kranem jeszcze,z jakimś gniazdkami,tak jak kobiecie może wypada co jakiś czas coś ugotować,ale tradycyjne role kobiece i męskie w życiu codziennym w śladowym stopniu przypominają te jakie były chociażby 20 lat temu,bo nie pasują do obecnej rzeczywistości, skarpet też się raczej nie ceruje tylko kupuje nowe

grzesław - to nie kwestia siły. Taki duży mebel jak szafa jest strasznie nieporęczny. Pomijając naderwanie sobie jakiegoś ścięgna to próba wtaszczenia takiego wielkiego, klocowatego pudła na 6 piętro może się źle skończyć dla mebla. Łatwo go upuścić, obić, zahaczyć o coś. Niósł byś 30 szklanek na raz tylko dlatego, że "możesz"?

Gość gość
kobiety nawet podstawowych czynnosci nie potrafia a co dopiero meskie rzeczy by mialy robic

Gość gość
chłop też nie wniesie szafy na 6 piętro, bo to robota dla 2 osób. i jak kupuję meble, to z wniesieniem, jak wywożę, to dzwonię do panów z wysypiska- przyjadą, wyniosą i wywiozą. oboje z mężem jesteśmy inżynierami, ale nie chce nam się grzebać w kranach, kłaść osobiście płytek, skręcać mebli.

Gość gość na kafeterii
No właśnie, chłop też sam nie wniesie, poza tym tylko ktoś silny, a głupi mógłby wymyślić wnoszenie szafy na 6 piętro bez jej rozkręcenia:)