Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trzęsące sie rece i cialo -fobia spoleczna

Polecane posty

Gość gość

udalo sie komus z tego wyjsc?

Gość gość
ile masz lat i od kiedy sie z tym zmagasz?

Gość gość
ja też to mam. Biorę leki i jest dobrze. Jak będzie trzeba to będe je brać do końca życia.

gość ja też to mam. Biorę leki i jest dobrze. Jak będzie trzeba to będe je brać do końca życia. x Branie leków przez całe życie nie jest dobrym pomysłem, poczytaj sobie o skutkach ubocznych i zapytaj swojej wątroby co ona na to.

Gość gość
ale to jest choroba jak każda inna. Np. cukrzyk też nie pyta się wątroby czy może bo musi

Gość gość
Ja niestety tak mam :-(

Gość gość
pomyśl dodatkowo o terapii bo leki trzeba kiedyś odstawić a po ich odstawieniu objawy znów wrócą

Ale choroba wątroby to całkiem coś innego niż zaburzenie typu fobia społeczna. Tą pierwszą musisz leczyć farmakologicznie a na fobię są inne sposoby oprócz leków.

Gość gość
popisze jakas fobiczka na gg?

Gość gość
Ja mam uogólnioną postać fobii (osobowość unikająca) i raz jest lepiej, raz gorzej, zmagam się z tym bez leków (za to z lękami).. :D Wiem, że nie mogę zamknąć się w domu, bo życie jest tylko jedno i nie chcę go "przegrać" przez moje obawy, nie chcę się poddać "słabości". Zmuszam się do różnych czynności, które budzą we mnie lęk - teraz chcę wyjechać na studia do innego miasta i jestem przerażona, ale chcę to zrobić mimo wszystko, bo wiem, że to ważne, ważniejsze niż mój strach. Feel the fear and do it anyway... :)

Gość gość
odezwij sie 46081922

Gość gość
terapii próbowałam i niestety nic nie daje, To takie gadanie i szukanie na siłę problemów w moim życiu . bzdura totalna.

Gość prawictwo pospolite125
ale prace masz ?

Gość gość
pracuje .glowny moj problem to trzesace sie rece gdy jem w towarzystwie,gdy mam podac komus kawe,otworzyc drzwi kluczem jak ktos mi patrzy na rece, wystepy publiczne itp. wiem ze sa leki ktore zmniejszaja drzenie ale nie chce ich brac cale zycie

Gość gość
Propranolol jest dobrym lekiem na trzęsące się ręce ja biorę go od czasu do czasu

Gość gość
tak zazywam go w wyjatkowych sytuacjach ale praktycznie codziennie sa sytuacje ktorych unikam .a nie cche brac tabletek codziennie bo raz oslabiaja watrobe a dwa zapewne mozna sie do nich przyzwyczaic i przstana byc skuteczne

Gość gość
ta dolegliwosc niszczy mi zycie:-(((

Gość gość
up

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak fobia społeczna. Masz niskie poczucie własnej wartości.

Gość zakonnica z Parkinsonem
ta... chyba Fabia szkoda

Gość gość
niewazne jak to sie nazywa fobia czy inaczej. wiem co czuje. to cos wiecej niz niskie poczucie wlasnej wartosci.znam osoby z niskim poczuciem a jednak radza sobie lepiej niz ja i nie maja takich trzesawek

Gość gość
up

Gość Ela2
Hej Ja mam podobnie choć nie mam fobii społecznej, bardzo lubię towarzystwo ludzi, nowości, zmiany, wręcz źle się czuję sama, nawet jak przez 2 godziny jestem sama to mi smutno Ale też tak mam, że trzęsą mi się ręce lub nogi i to jest nie do pohamowania, nawet nie w jakiś mega stresowych sytuacjach, np. lekka kłótnia z kimś potrafi zrobić, że trzęsą mi się nogi, choć nie zawsze, bo akurat lubię długie dysputy i bronienie swojego zdania, ale nieraz sie jakby przerażę i się trzęsę ktoś ma podobnie do mnie? Te same objawy ale bez fobii?

Gość gość
to demon tak toba wstrzasa, idz do ezorcysty

Gość gość
ja tez mimo wszystko lubie ludzi i bardzo zle mi w samotnosci tylko te trzesawki mnie ograniczaja.mam 37 lat nie mam meza,dzieci,faceta, weekendy spedzam samotnie:-(

Gość gość
up