Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego faceci nie potrafią się określić?

Polecane posty

Gość gość
A ja uważam, że mężczyźni nie są skomlikowani, tylko niektóre kobiety, nie chcą widzieć tego co naprawdę dzieje się w związku, to wszystko jest bardzo łatwe i proste do odczytania tylko kobiety dopisują sobie jakieś głupie scenariusze, tłumaczą sobie złe zachowanie faceta na wszelkie możliwe sposoby, a tu wystarczy spojrzeć z dystansu i poobserwować chwilkę i już będziemy wiedziały na czym stoimy, a nie jakieś dziwne pytania zadajecie

Gość gość
I jeszcze jedno nie wymuszaj na mężczyźnie nigdy deklaracji czy też jakiś innych zachowań, pozwól mu być sobą i wyciągaj wnioski kobietki to naprawdę proste

"Więc..cierpliwość i obserwacja ? to mają być doradcy?" X A widziałaś żeby ktoś kiedyś stworzył coś wielkiego w pośpiechu i bez obserwacji ?? :P X "Fakt..wymuszenie nie jest dobre..nie zawsze ma po drodze z szczerością.." X Tu chodzi bardziej o fakt że jak już na kimś coś wymusisz to ta osoba nie będzie szczęśliwa ze swojego życia a i Ty po pewnym czasie (raczej krótkim) zaczęła byś się dusić z tego samego powodu X "tylko co zrobić ze świadomością ,że jest się oszukiwaną? bez dowodu..(moim suflerem jest intuicja)" X Czekać aż przejdzie a w międzyczasie wysunąć z tego wnioski dzięki którym drugi raz się nie skończy w tym samym miejscu z takim samym problemem

Jak wcześniej napisałam nie ja się zdeklarowałam..w tym problem..masz rację ,ze kobiety same sobie wyszukują problemy i czasami wręcz muszę być nieszczęśliwe zgadzam się,ALE PRZYZNASZ ,iż mężczyznom też nie brakuje w tej kwestii..bo kopią w telefonie w kalendarzu w laptopie.

"Jak wcześniej napisałam nie ja się zdeklarowałam..w tym problem..masz rację ,ze kobiety same sobie wyszukują problemy i czasami wręcz muszę być nieszczęśliwe zgadzam się,ALE PRZYZNASZ ,iż mężczyznom też nie brakuje w tej kwestii..bo kopią w telefonie w kalendarzu w laptopie." X To się nazywa nieumiejętność rozmowy z partnerem. Skoro rozmawiać się nie potrafi ze względu na przerywanie drugiej osoby/wulgaryzm drugiej osoby to może czas spisać na kartce na spokojnie to w czym widzisz problem i przekazać to tej drugiej osobie a ona niech w zamian da Tobie kartkę z tym w czym ona problem widzi?? Na kartkę łatwiej przelać myśli niż wytłumaczyć na żywo wszystko co do joty i nie pogubić się w tym w trakcie dyskusji.

Gość gość
lacoste ja nie jestem mężczyzną więc trudno mi powiedzieć co oni myślą, ale przecież facet to też człowiek wieć nie róbmy z nich kosmitów, ty nigdy nic miłego koledze nie powiedziałaś>? Mnie sie zdarzyło rozkochac faceta przez przypadek, bo zbyt wiele palnęłam nie mysląc tak wcale Jak on sie niby zdeklarował w stosunku do Ciebie?? Bo czytałam wątek i nie bardzo rozumiem o czym mówisz. Gdzie tam deklarację widziałaś?

A może ja chcę zrozumieć..dlatego zawsze pytam.Staram się nie myśleć emocjami.Jest mi trudno ogarnąć dlaczego mężczyzna wymaga tego ,że jego sprawy są najważniejsze zawsze rozmawiamy o jego pracy o jego przyjaciołach...o jego relacjach z rodziną..natomiast mój wątek jakby pominięty.Dobrze..ale dlaczego słyszę potok czułych słów nie oczekując ich..i tylko słowa?..tego nie ogarniam..a czasami wolałabym nie rozmawiać a zadziałać..jeśli wiesz co chcę powiedzieć

pierwszy powiedział kocham...kiedy ja nie byłam pewna..pierwszy zaproponował wspólne mieszkanie..oświadczył się..a teraz nawet nie chce się spotkać ..dlaczego?

Gość gość
Lacoste a długo razem byliście?

Gość gość
No kobieto wierzysz po 4 misiącach w takie deklaracje ?

Gość gość
a ja uważam, że .....

Gość gość
Przecież tak szybko nie da poznać się faceta, w takie czasie to on może ci obiecywać gruszki na wierzbie, a takich jak ty może mieć jeszcze kilka i podnosi swoje ego jak widzi, ze łykacie wszystko to co mówi, a mówi to co chcecie usłyszeć, więc jest wytrenowany w temacie, a jest wytrenowany jak myślisz dlaczego? Bo nie jesteś pierwszą której pewnie to mówił.

Ale problem w tym ,ze nie miałabym nic przeciwko jeśli tylko o to by chodziło...bo w jego przypadku tylko na słowie się skończyło

Gość gość
Kochana mnie też taki jeden próbował tak urobic, cholerka co mnie widział to jaka śliczna jestem itd, jak to mu sie podobam i jak za mną tęskni, a ja mu na to tylko żebyś nie umarł z tej tęsknoty hehe, zdziwił się. Pamiętaj jak facetowi naprawdę na Tonie zależy, to będzie bał się tak słodzić, bedzie się powstrzymywał a tylko obeznany w temacie koleś rzuca takimi tekstami. Uwierz mi nic nie straciłaś, bo kogo, pomysl jakiegoś cwaniaka? Nie byłabyś z nim szczęśliwa.

Raczej pojawił mi się uśmiech na twarzy..a wiesz co jest najgorsze? że uważam ,ze może coś ze mną nie tak...zawsze jest te głupie poczucie winy "bo gdybym"..ale nie ma co już zbierać

Gość gość
Z tobą? Przestań w tej chwili tak myśleć. Napiszę Ci dwa cytaty; Jesli ludzie pokazują Ci jacy są wierz im od razu. Nie możesz wziąć skunksa i zlać go perfumami w nadzieii, że stanie się uroczym kotkiem, bo kiedys perfumy się ulotnią, a ty na rękach wciąż będziesz miała skunksa. Przemysl sobie to, usmiechnij się i do przodu. A jego olej totalnie, koniec, nie ma kontaktu.

Gość gość
Na chwilę obecną jestem sama mam 29 lat i w trakcie rozwodu, wiec widzisz też kolorowo nie mam. Ale cenie siebie bardziej niż facetów którzy pokazują, że są beznadziejni. Uwielniam tylko tych fajnych. I choć czasem serce ciągnie do tych niegrzecznych, to nie pcham sie w takie coś.

Gość gość
A Ty ile masz lat?? Jakie województwo? z czystej ciekawości