Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammałoczasu

tłuszcz czy australia. czy dam radę/

Polecane posty

Gość mammałoczasu

dziewczyny, mam możliwość wyjazdu do super hiper extra wakacje na wybrzeża australii, wyjazd w listopadzie. problem w tym,z ę jestem gruba i nie wiem czy dam radę schudnąć porządnie do wyjazdu, zeby pierwszy raz w życiu założyć bikini, letnią sukienkę czy szorty... taka wyprawa to marzenie życia, nie chcę chowac się i niepewnie zakrywać wszystko, jeśli pojadę to chcę spędzić ten miesiąc jak najlepiej, wyszaleć się, chodzić w bikini itp. czy dam radę w tak krótkim czasie/

Gość kurzy murzdrzek
a w australii jest zabronione bycie tlustym?

Gość mammałoczasu
tak hahah

Gość mammałoczasu
w sumie mam do schudnięcia 20 kg, wypada po 5 na każdy miesiąc, brzmi realnie, ale jakoś nie wyobrażam sobie siebie takiej szczupłej, mam wraznie, ze moje ciało takie nigdy być nie moze, ze zatrzyma się w połowie drogi a wycieczka już będzie wykupiona jesli nie schudnę- wycieczka będzie męczarnią pod wzgl. psychicznym i fizycznym nioe chcę wydać fortuny, zeby się męczyć i cierpieć

Gość gość
ile ważysz? może przesadzasz

Gość mammałoczasu
nie przesadzam 78 przy 167cm muszę schudnąc do 58 inaczej nigdzie nie jadę problem w tym, ze nie mam pewnosci czy mi się uda, a decyzję o wyjeździe musze podjąć do jutra

Gość mammałoczasu
w sumie to bliscy się dziwią jak im mówię ile ważę, bo po mnie ponoć nie widać. widaomo że widać , ze szkieletorem nie jestem, ale tragedii nie ma, jestem gruszą, mam szczupłe ręce, wystające obojczyki i łopatki, wąską talię, ale mam szerokie biodra, d**ę i grube nogi

Gość gość
moim zdaniem 10 kg możesz schudnąć dieta siłownia albo inne ćwiczenia ja jestem jabłko, to dopiero porażka , jak masz w talii 90 cm a waga w normie

mammałoczasu Nie słyszałam głupszego powodu, żeby nie jechać na wycieczkę życia. Masz rację, nie jedź jak nie będziesz ważyła 50 kilka kg, z wagą 60kg nie wpuszczą Cię na plażę ;-) Kobito weź się w garść, kup wypasione bikini i zacznij się już pakować ! Też masz dylematy ;-)

Gość kiki345567u
GuPPia jestes:-) Latam do Au regularnie:-):-):-):-) Australijki sa paskudne:-) Bedziesz piekna:-)

Gość mammałoczasu
w sumie kochani jesteście, ale ja mam taką blokadę już od dzieciństwa. byłam wyśmiewana i nazywana grubaskiem przez najbliższych i tak mi zostało. przenigdy w życiu nie ubrałam bikini, ani szortów, ani sukienki... wiem, ze jak będę ważyć 58kg to będę się czuć pewniej i będę czerpać radość z wycieczki, ale CZY ZDĄŻĘ SCHUDNĄC TYLE PRZEZ 4 MIESIĄCE

masz możliwość wyjazdu do AUSTRALII i Twoim problemem jest nadwaga? zamień się ze mną, mi waga czy nadwaga nie przeszkadza w pojechaniu do raju:)

Gość gość
Nie wszyscy kochają wieszaki:P

Gość bede piekna
witaj trzymam ciuki

Gość mammałoczasu
chcę podejść inteligentnie i dlatego założyłam tutaj topik, być moze mi pomożecie mam zamiar wprowadzić zmasowany atak przez cały lipiec, bo mam prawie wolny, od sierpnia praca od nowa po 12-14 h. niektórzy mnie nie rozumieją, dla mnie to jest powazny problem, bo ja nawet sama siebie się wstydzę i ukrywam nogi nawet kiedy jestem sama

Gość mammałoczasu
rano 20 min. trampolina prysznic, peeling, krem na cel, masaż śniadanie - koktajl, sok warz-owocowy lub sałatka warz. cały lipiec na surowo południe jak sie uda to 20 min. trampolina sałatka warzywna, koktajl, sok wieczór kolacja - sok wyciskany w domu 30 min. trampolina 60min. stepper rozciąganie/ joga prysznic, peeling kawowy, krem na cel, masaż do tego dużo wody - z tym nie ma problemu, bo piję od zawsze tylko wodę - plus herbatki ziołowe i tak cały lipiec a potem się zobaczy co mozecie dorzucić do tego

Gość mammałoczasu
dziękuję za rady dotyczące jedz białko itp. ja nie jem mięsa, nabiału itp. a latem chcę być w 100procentach na raw

Gość gość
ja polecam orbitrek 2 godziny dziennie i diete nielaczenia,moja mama schudla na niej 10 kg q troszke ponad miesiac,z tym ze porcje byly takie zeby sie najesc,jesc powoli a nie przejesc.

Gość mammałoczasu
dzięki , nie mam orbitreka, ale mam stepper a dieta niełączenia nie jest mi obca, zresztą w teorii to ja znam wszystko gratulacje dla mamy

Gość gość
dziekuje,ja w tamtym roku pilam almased taki drink na odchudzanie,tez ladnie mi waga spadla,jest on na bazie mleka z soi i ma duuuzo witamin,poczytaj moze sie skusisz.tylko nie wiem czy jest on dostepny w pl :(

Gość gość
akurat w australii nikt sie nie przejmuje wagą. Mozesz miec 120 kg i biegac szortach. Poza tym po tak radykalnym odchudzaniu czeka cie jojo i to blyskawicznie, bo jesli wykupiona wycieczka to pewnie z jakims jedzeniem

mammałoczasu, Rada z perspektywy byłej weganki raw - nie masz szans schudnąć na tej diecie, jeśli nie dołączysz białka to potniesz własne mięśnie i będziesz % jeszcze bardziej otłuszczona. Picie warzywnych soczków to pakowanie się węglami, masz nadwagę bo lecisz na węglach. Jeśli chcesz schudnąć to weź się za naukę o biochemii, ideologia Cię nie odchudzi. Bez białka się nie chudnie i z taką ilością prostych węgli można tylko spektakularnie przytyć.

Gość gość
Cześć Dziewczyny :) Musicie wiedzieć, że aby się skutecznie odchudzić (i generalnie żeby przeprowadzić skutecznie większość kuracji) najpierw należy oczyścić organizm. Dlaczego? W zależności od stylu życia może być w naszym organizmie cała masa śmieci, które blokują w nim naturalne procesy. Eliminacja słodzików, pestycydów, konserwantów i sztucznych barwników pomoże oczyścić się organizmowi. Te elementy mogą powodować tycie, ponieważ blokują wątrobę. Jeśli wątroba jest zajęta przetwarzaniem dużej ilości toksyn, ciało szybciej odkłada tłuszcz, gdyż wątroba nie ma czasu na jego metabolizm i nie jest w stanie korzystać z tłuszczu jako źródła zmagazynowanej energii. W rezultacie nie tylko przybiera się na wadze, ale uniemożliwia się sobie jej skuteczne zrzucenie. Dieta pełna toksyn powoduje zwiększenie masy ciała. Po detoksie narządy są w stanie efektywnie wykorzystywać energię, która jest dostarczana podczas posiłków. W naturalny sposób się chudnie, ponieważ wątroba przetwarza jedzenie poprawnie, zamiast przechowywać wszystkie kalorie w postaci tłuszczu. Oczyszczenie z toksyn powinno polegać na odpowiedniej diecie, ruchu na świeżym powietrzu oraz suplementacji. Suplementem mogą być wodorosty, zielona herbata czy kapsułki z czosnkiem itd. Jest to wstęp do diety odchudzającej. Organizm dzięki temu jest lepiej przygotowany, a my nie musimy się katować. Jest po prostu łatwiej. Prowadzę taki Program Oczyszczania Organizmu. Zapraszam dziewczyny ze Śląska do przyłączenia się tiens.programy@interia.pl

Gość mammałoczasu
Arizona dzięki za rade, ale nie zgadzam się, znam ludzi, którzy od lat są na raw i naturalnie na tej diecie schudli , mając wszelkie potrzebne do życia składniki mineralne, owoce itp. faceci mają mięśnie i wyrzeźbione ciałko właśnie na raw, wiec się mylisz bardzo. mam też znajomych, którzy od 12 lat są liquidarianami i piją tylko soki i wodę i sa zdrowi, szczupli i wyglądają na 20 lat mniej. surowe jedzenie ma wszystko w doskonałych ilośćiach aby odpowiednio odżywić organizm, to przetwarzanie żywności sprawia, ze się tyje i powstają choroby.

Gość gość
zgadzam się z tym, zajrzyjcie do youtube i tam jest cała masa filmów nagranych przez osoby, które są w świetnej formie po długotrwałej terapii samymi warzywami i owocami a nawet samymi sokami z warzyw i owoców w Polsce doktor Dąbrowska propaguje dietę opartą na samych warzywach i owocach i po tej terapii ludzie pozbywają się chorób, chudną i są w świetnej kondycji ludzie mają powbijane do głowy różne niby-mądrości na temat białka, tłuszczu, konieczności ich ciągłego jedzenia, niszczeniu mięśni bez białka itp. itd., a okazuje się, że to są złe teorie i te teorie powodują, że ludzie tyją i chorują

Gość gość
na youtube widziałam też film o facecie, który będąc na diecie "juice fast", czyli na poście z samych soków owocowo-warzywnych biegał maratony jest film o facecie, który jest kulturystą na diecie raw vegan bez tłuszczu

mammałoczasu, Byłam wege raw ponad 14 lat i znam amerykańskie środowisko na wylot, łącznie z Wolfem, zrobisz co chcesz ale moje zdanie na teraz jest takie, że wege raw wyniszcza i gro znajomych w ostatnim czasie odpuściło, łącznie z panią Butenko. Entuzjazm neofity to jedno długofalowe skutki na na zdrowie to drugie. Organizm MUSI dostawać białko, a soczki warzywne to węglowodany i cholernie dużo chemii. Możesz wybrać ideologię, możesz wybrać naukę - masz wybór. Ja stawiam na biochemię.

Na YT można znaleźć wszystko, łącznie z tym jak ludzie odchudzają się jedząc suchy makaron, fakty są takie, że ludzie z dużym stażem wege raw tracą zdrowie i wprowadzają produkty odzwierzęce. Na dietę warzywną można by się pokusić mając duży ogród i sad nawożony naturalnie ale na pewno nie na przemysłowych, zalanych chemią GMO warzywkach przywożonych huk wie skąd. Sokowanie takich toksycznych warzyw i owoców to strzał w kolano bo wtedy cały ten przemysłowy syf mamy skondensowany i zatruwamy się intensywnie.