Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina23__

poronilam - zazdroszcze kobietom w ciąży :(

Polecane posty

Gość paulina23__

tak bardzo chciałabym byc w ciąży... Znałabym już płeć. Nie moge pogodzic się z tą stratą. A na starania musze jeszcze poczekać...

Gość gość
W którym tygodniu byłaś w ciąży?

Gość ciuszkowa25
też jestem po poronieniu...na poczatku nie mogłam patrzeć na kobiety w ciąży i w ogóle na dzieci :( ciągle płakałam...ale życie toczy się dalej człowiek przyzwyczaja sie już do tego bólu serca. Gdy tylko mogłam zaczełam znowu próbować i teraz mam małego smyka czego i Tobie życzę !!! przytulam wirtualnie :)

Gość paulina23__
byłam w 9 tygodniu... Ciąża nie była planowana ale teraz bardzo chce miec dziecko. Codziennie mysle o dziecku :( wydaje mi sie ze zwariuję niedlugo. Minął miesiąc od poronienia... Nie rozpaczam po stracie. Tylko cały czas czuje ukłucie w sercu jak pomysle że już minałby pierwszy trymestr a w grudniu miałabym dziecko...

Gość paulina23__
ciuszkowa25 dziekuję za te słowa :) nie moge doczekac sie momentu aż bede mogla zacząć znów sie starać... Normalnie wyczekuje tego czasu, ciągle mysle o tym że bede sie starać, czy mi się uda itp... normalnie fiksuje chyba!!!

Gość gość
Wiem z autopsji,że Ci ciężko,ale zaufaj naturze. Może ciąża źle się rozwijała i dlatego tak się stało. Musisz myśleć o przyszłości. I to pozytywnie. Ja też straciłam ciążę (w 7tyg) i to w wigilię a w maju zaszłam ponownie. Teraz mam 17 m-czne bliźniaczki. Życzę Ci dużo szczęścia i Maleństwa w przyszłym roku. :)

Gość paulina23__
gość bardzo dziękuję :) miło czytac ze wam sie udało po poronieniu... Boje się ze coś ze mną nie tak, że nie potrafie utrzymać ciąży... Ale zaufam naturze, może z zarodkiem było cos nie tak... Drugi raz nie przeżyłabym poronienia, załamałabym się :(

Gość gość
Ja mam moje bliźniaczki i uwierz mi,w każdą wigilię myślę o moim pierwszym Maleństwie. To normalna reakcja,że cierpisz i bardzo chcesz znowu być w ciąży. Tyle,że nie nakręcaj się zbyt mocno. Niech czas zrobi swoje,tzn.zagoi rany. Nie skupiaj się na szczegółach tylko ciesz się bliskością ze swoim mężczyzną. Wierzę mocno,że Ci się uda! Powodzenia! :)

Bedzie następna dzidzia, nie martw się. Skoro już raz poroniłaś, to teraz lekarz będzie Ci się uważniej przyglądał, co Tobie i dzieciątku wyjdzie tylko na zdrowie. I pamiętaj, stres szkodzi. Głową muru nie przebijesz, więc skoro wiesz że masz szansę, to wyluzuj i czekaj.

Gość gość
następna, która przeżywa. Pogódź się dziewczyno z tym, tak miało być i tyle. Znajdź jakąś pasję a nie rozczulaj nad sobą. To akurat nic nie pomoże.

Gość paulina23__
to wszystko jest dziwne... Bedąc w ciąży miałam mysli ze nie poszaleje sobie w wakacje (tzn imprezy, aktywny wypoczynek), że nie mogę palić a lubie i wogóle widziałam same ograniczenia... A teraz? nie mam ochoty na imprezy, wyjazdy, szaleństwa...chce byc w ciąży, cieszyć się każdym usg, urodzić dziecko.... To bardzo silna chęć :(

Gość paulina23__
straciłaś ciążę że tak mówisz?? pogodzilam się z tym, nie płacze, nie rozpaczam... tylka mam wielką chęć zostać matką...tak ciężko to zrozumiec?

Gość gość
straciłam. Dziecko to nie jest zachcianka, a ogromna odpowiedzialność.

Gość paulina23__
Licze sie z tym ze jest to ogromna odpowiedzialność. Pragnę opiekować się owocem miłości moim i partnera. To nie jest chęć posiadania... Pragnę dać miłość i pokazać świat mojemu przyszłemu dziecku. Dla niektórych widocznie jest to dziwne :O

Gość paulina23__
gość a tobie udało sie ponownie zajść w ciąże i urodzic?

Gość gość
Ja się nie staram o dziecko. Ja wychodzę z założenia, że jak będzie to będzie, a jak nie to nie, ale obecnie zabezpieczam się. A miłość można pokazywać na wiele sposobów, nie tylko będąc matką.

Gość paulina23__
nie chodzi mi o pokazywanie miłości... chciałabym dac miłość dziecku. Tego nie da się zastąpic niczym innym. Nie rozumiem wiec po co udzielasz sie w temacie skoro ty nie odczuwasz tak silnego instynktu macierzyńskiego. Chcesz mi wmówić że to cos złego że bardzo chce urodzic dziecko a ty nie?

Gość gość
A Ty po co jęczysz?. Chcesz się poużalać nad sobą? Nic Ci nie wmawiam, tylko stwierdzam, że można kochać na wiele sposobów.

Gość gość
Mojemu maluchowi serce przestało bić w 10 tyg :( miałam ochotę umrzeć razem z nim..był planowany długo wyczekiwany i tu nagle taki cios..po morzu wylanych łez zaczełam myśleć że widocznie mój maluszek był bardzo chory i może lepiej że tak sie stało dla niego że gdyby sie urodził chory a mnie kiedys zabraknie to kto by sie nim zajął :( teraz mam już dziecko na świecie ale o tamtym myślę -szczególnie gdy zbliża sie dzień w któym miał sie urodzic

Gość gość
Robicie z igły widły!!! Przecież nie poroniłyście w 5 czy 6 miesiącu!!. Natura eliminuje na początku ciąży słabe osobniki i trzeba się po prostu z tym pogodzić!!!

Gość paulina23__
gość hahaha dzięki za uswiadomienie :D kocham swoja mamę partnera więc wiem co to znaczy kochać :D ja chce mieć dziecko... Ale Ty tego nie rozumież no cóż...

Gość paulina23__
ja sie pogodziłam z tym że poroniłam. Wiem ze lepiej poronić we wczesnej ciąży gdy zarodek jest wadliwy... Tylko bardzo pragne zostac matką :)

Gość gość
"Robicie z igły widły!!! Przecież nie poroniłyście w 5 czy 6 miesiącu!!. Natura eliminuje na początku ciąży słabe osobniki i trzeba się po prostu z tym pogodzić!!! " Ten osobnik jak go nazywasz miał serduszko które biło..pogodziłam sie z tym co sie stało. Tobie tego nie życzę a widocznie tego nie przeżyłaś. U mnie w rodzinie są przypadki śmierci dzieciatka w 9 msc i zdaje sobie sprawe że każdy powie że to jest gorsze ale nie chce sie licytować w ten sposób bo każda śmierć może zaboleć. ja mojego małego skrzata zdążylam pokochać i nikt mi nie zabroni mysleć co by było gdyby....gdyby był...

Gość paulina23__
masz sto procent racj :) dokładnie mysle tak samo jak Ty... Nie ma co sie licytować co gorsze. A każda strata boli. I tak samo zastanawiam sie co by było gdybym nie poroniła, jakie by było dziecko itp

Gość gość
temat nic nie wnoszący. Autorka niby przestała rozpaczać, a tak naprawdę dalej wylewa swoje żale. Może lepiej zastanów się nad tym, czy to dziecko chce być na świecie, bo to, że jesteś egoistką, która chce i koniec już wiemy.

Gość gość
paulina23__ a za ile miesięcy lekarz pozwolił Ci się starać?

Gość paulina23__
a swoja droga zastanawia mnie co robia tu osoby które sie zabezpieczają-nie planuja dziecka na forum o ciąży i macierzyństwie :D przyszli się powymadrzać jakie to są super bo wiedzą ze milość można na różne sposoby okazywać hahahahahahahahha :D poprawiłas mi humor :D

Gość paulina23__
"zastanów się nad tym, czy to dziecko chce być na świecie" a ty chciałas być na świecie??? :D

Gość paulina23__
za 3 miesiące od lyżeczkowania lekarz pozwolił sie starac ale jeszcze nie miałam nawet pierwszej miesiączki i cały czas mam plamienia :O

Gość gość
Ja mialam usuwany plod a raczej to co z niego zostalo w 9 miesiacu. Wyslano go na badania i okazalo sie ze mialam zasniad groniasty. Niestety przez rok absolutnie nie wolno mi zajsc w ciaze. Dodam ze mam dziecko i nie bylo zadnych problemow przy pierwszej ciazy. Nie rozpaczam, tak mialo byc i tyle. Boje sie tylko ze nastepnym razem znowu mnie to zaatakuje.