Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina23__

poronilam - zazdroszcze kobietom w ciąży :(

Polecane posty

Gość gość
w 9 tygodniu sooory

Gość paulina23__
to przykre co cie spotkało :( nastepnym razem napewno sie uda pod kontrola lekarza. Ciesz się tym dzieckiem które już masz a kolejne napewno do niego dołączy :)

Gość gość
No takiej matki bym nie chciała. Idiotka jakich mało.

Gość paulina23__
super ze mnie znasz :) ja nie pytalam czy chciałabys taką matke :D twoja napewno jest cudowna , ciesz się :)

Gość gość
"No takiej matki bym nie chciała. Idiotka jakich mało." na szczescie masz inną matkę ;) w ogóle po co tu wchodzisz i czytasz :O Paulinko mi pozwolił lekarz po 4 miesiacach od zabiegu miesiaczka pierwsza przyszła kurde nie pamiętam dokładnie ale jakoś 5-6 tygodni po zabiegu. Pierwsze dwie miesiaczki miałam koszmarne potem już luz.

Gość paulina23__
MOŻECIE NICKI POWYMYSLAC? BO ZA DUŻO TU GOŚCI :) do kobiety która miała zasniad - ja jeszcze nie odebrałam wyniku histopatologicznego,. czy on może to wykazac?

Gość paulina23__
a to normalne że ciągle mam plamienia? ponad miesiąc? raz wiecej raz mniej, są brazowe...

Gość otrzasnij sie autorko
jestes mloda, wpadlas (pewnie z glupoty) i chcesz rozpaczac? Takie dzieci infantylne jak ty w ogole nie powinny byc rodzicami poki nie dorosna:O

Gość Zaśniadowa
Mysle ze powinno wykazac co sie stalo. Mam nadzieje ze nie mialas zasniadu bo to nic fajnego :/

Gość paulina23__
nie wpadłam z głupoty, poprostu nie uwazalismy, liczylismy sie z tym ze mogę zajść w ciążę... i bardzo cieszylismy się gdy na teście pojawiły sie 2 kreski. A infantylna i zgorzkniała jestes Ty. Nie wiem jak można tracic swój czas, siedziec w środku nocy i pisać takie rzeczy drugiej kobiecie.

Gość toja:)
Co do plamień ja nie pamiętam już :( ale obfite są? Ja chyba nie miałam tzn dostałam plamień ale to kilka dni przed okresem. Może warto sie przejść do ginekologa.

Gość paulina23__
Zaśniadowa też mam nadzieje ze nic takiego mi nie wyjdzie... Nie chciałabym tyle czekać. Akurat chce zacząć we wrzesniu zeby na wakacje urodzic i pogodzic macierzyństwo ze studiami.

Gość toja:)
Nie przejmuj się złośliwościami piszą je kobiety które co tydzień grzecznie idą całą rodzinką pokazać się w kościele i na co dzień sa matkami Polkami pełną gębą ale za to na kafe mogą pokazać swoje prawdziwe nieludzkie oblicze.

Gość Zaśniadowa
Ja jak bede sie starac o dziecko zrobie wszystkie mozliwe badania. Moge zaczynac kolo pazdziernika tylko caly czas mam obawy.

Gość paulina23__
toja:) raz wiecej raz mniej... Mam dość tego... Całą ciążę plamiłam, krwawiłam, potem dostalam silnego krwotoku-szpital, potem podano mi tabletki poronne jak ciąża obumarła i wiadomo-krwawienie ogromne, skrzepy. Po zabiegu Ponad tydzień krwawiłam a tercały czas te brązowe plamienia.... non stop nosze podpaski :O

nie mieszkam w tej samej strefie czasowej co ty dzieciaku:D ale jestes za glupia widocznie by wpasc na to, ze nie kazdy mieszka w Europie. Dobrze, ze nie masz tego dziecka, bo natura wie co robi, lepiej by sie infantylne dzieci i glupki nie rozmnazaly. podrosniesz, zmadrzejesz to i dziecko bedziesz miala:)

Gość paulina23__
otrzasnij sie autorko super dziekuję za cenne rady :) teraz mozesz stad spadać :)

Gość paulina23__
Zaśniadowa zrób badania i zacznijcie się starać od kiedy to możliwe :) trzeba podjąć ryzyko i wierzyc ze bedzie dobrze :)

to nie byly rady, a spostrzezenia dzieciaku:D nigdzie nie spadam, bede chciala to bede sie wypowiadac, tematu tego sobie nie wykupilas.

Gość paulina23__
dzieciaku? a co mój wiek tak bardzo Cie boli, że jestem młodsza od Ciebie? :D tam gdzie mieszkasz musi byc straaaasznie nudno skoro wchodzisz na kafe i tematy o ciąży :D

ja nawet nie wiem ile masz lat:O 23? jesli tak to rok starsza od ciebie zaledwie jestem, wiec nic mnie nie boli:D Czy tu gdzie jestem jest nudno? Troche. Szczegolnie jak lezysz w szpitalu i czekasz na operacje. Wtedy kafeteria jest nawet rozrywka.

Gość paulina23__
w takim razie naprawde nie potrafie cie zrozumieć... Czekasz na operacje, wchodzisz na tematy na kafe i oceniasz innych? Sprawiają ci przyjemność złośliwości? Może pomysl zanim cos napiszesz...Niektórych naprawde takie słowa mogą zaboleć. Akurat mnie to nie rusza ale byc może innej osobie sprawiłabys ogromna przykrość takimi wpisami...

Gość do otrzasnij sie autorko
zebys ty zdechla podczas operacji. lekarz to napewno konowal i w czarnym worku cie wyniosa bog wie co robi i kara takie zdzirry jak ty

nie oceniam cie zlosliwie. po prostu draznia mnie takie osoby jak ty, wpadlas, stracilas ciaze wczesna i rozpaczasz. Nie, nie rozumiem tego.

oby tak bylo, ale tu w workach nie wynosza:) zdzira tez nie jestem. operowana bede przez jednego z najlepszych profesorow w tej dziedzinie, wiec raczej nie licz na to, ze bedzie konowal.

Gość paulina23__
Nie musisz tego rozumieć... Każdy cierpi inaczej, inne powody sprawiaja mu ból. Jedna osoba potraktuje poronienie jak większe krwawienie a dla mnie była to ogromna trauma to co sie działo w szpitalu, jak widziałam swój zarodek... Zdążyłam się już przyzwyczaić do mysli o dziecku, codzienne rozmowy z partnerem planowanie, wielka radość i nagle taki koszmar...

Gość paulina23__
od 5 lat mieszkam z moim facetem, jesteśmy stabilni finansowo...Ciąża to nie była dla nas tragedia tylko wielkie szczeście. Teraz pragne ponownie zajść w ciąże i urodzic dziecko. Bardzo chce.

w 8 miesiacu ciazy mialam cesarke i tylko ze wzgledu na moje zdrowie nie rodzilam naturalnie swojego martwego dziecka. Nie rozumiem wciaz, wybacz moje byc moze ostre slowa, ale drazni mnie to jak kobieta poroni (mam za soba 2 poronienia) i robi z tego tragedie,

Gość paulina23__
Była to dla mnie duża trauma... Wierze Ci ze to co przezyłaś jest nieporównywalne do mojej straty ale nie można tak kalkulować cierpienia... Ja płakałam tydzien po poronieniu. potem zaczęłam ukladac sobie w głowie że tak musiało być itp zaczęłam wychodzic do ludzi... Pozbierałam sie ale nie pogodziłam ze stratą... ta ciąża uświadomiła mi że bardzo chce być matką. A może nawet zwiekszyła ten instynkt.

musisz sie pogodzic, pomaga czasem cos takiego jak modlitwa. To banalne, bo ja bylam niewierzaca, ale po pierwszym poronieniu zaczelam w cos tam wierzyc, po drugim zaczelam wierzyc, ze jesli to dziecko to jest aniolkiem, a po traumie jaka mialam po cesarce to pomodlilam sie po raz pierwszy od komunii. Troche pomoglo, ale nic nie wymaze z pamieci widoku mojego martwego synka. Jakos jednak trzeba zyc, ja wiecej dzieci miec nie bede, ale ty zawsze mozesz. Takze pogodz sie z tym, ze to nie ten czas. Jak sobie to uswiadomisz to wtedy dopiero bedziesz gotowa na kolejna ciaze.