Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alko??lkj

alkohol podczas starania o dziecko

Polecane posty

Gość alko??lkj

czy podczas starania się o dziecko ma wpływ picie alkoholu? czy to moze zaszkodzic dziecku, jezeli zaszłabym w ciążę? czy przy planowaniu dziecka odstawiacie już jakiekolwiek używki, czy dopiero jak się dowiadujecie o ciąży? czy po stosunku nie powinnam już nic pić, zeby w razie czego dziecka nie uszkodzic?

Gość mamusiaaa
ja piłam alkohol jak miałam ochotę podczas starań, raz, dwa razy w tygodniu jakieś piwo albo wino, zaszłam w ciąże i urodziłam zdrowego synka

Gość alko??lkj
ale jak się już dowiedziałaś, że jesteś w ciąży to nie piłaś?

Ja dowiedziałam się o ciąży dopiero w 3 miesiącu, więc siłą rzeczy i nie wiedząc o tym, że zaciążyłam piłam to były pierwsze tygodnie. Na wielkie szczęście niedługo, bo rzygałam przez kolejne dwa miesiące i nie mogłam patrzeć na nic.

Gość gość
Ja o ciazy dowiedzialam sie 1,5 misiaca pozniej,. Do tego czasu z racji tego ze jestem z mezem szalonym zwiazkiem , chodzilismy na imprezy itd co sie wiazalo z piciem rzecz jasna. I wszysyko jest ok. Natomiast w momencie starania sie o dziecko dla faceta to może mieć wpływ. Ponieważ czeste spozywanie alkoholu podobno ma wplyw na jakos nasienia.. Zmniejsza ilosć plemnikow, tak samo jak papierosy, gorace czeste kapiele, dieta....

Gość gość
ja nie lubię za bardzo alkoholu ale miałam jechać na integrację się napić raz a porządnie, przed oczywiście test ciążowy (4 dni przed planowaną miesiączką) wyszedł negatywny, no to dobra jade na drugi dzień super :D no i na 2 dzień trafiłam do szpitala z silnym bólem po prawej stronie brzucha, nikt nie pytał czy mogę być w ciąży itp... dostałam silny zastrzyk przeciwbólowy o 14, a o 17 miała być impreza, więc siłą rzeczy nie pojechałam. Przez całą ciąże nawet nie powąchałam alkoho, na moim ślubie był szampan, nawet łyka nie zrobiłam, i co z tego? Urodziłam wcześniaka, było zagrożenie naszego życia, Mały miał anemię, brak wapnia (a piłam mleko pod koniec jak głupia, 0,5l dziennie minimum, oprócz tego inne produkty zawierające wapń) to że nie pijesz, nie da ci 100% pewności że dziecko bd zdrowe, nawet jak ciąża przebiega prawidłowo, u nas 15.01.2013 ciąża książkowa a 23.01.2013 okazało się, że jest strasznie źle.