Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shisha 777

Samotne mamy-nowe forum

Polecane posty

Gość speak The Words I Want To Hear
Witam:-) Dołączę się do tematu:-) sama wychowuję dwuletniego szkraba:-)

Witamy :) Skąd jesteś i jak długo samodzielna mama? :) Bo samotna-nie lubię tego określenia :P

speak The Words I Want To Hear Witamy Cię :) Skąd jesteś i jak długo jesteś samodzielną mamą? Bo samotna nie lubię tego określenia :P

Gość gość
jak spedzacie czas samotner mamy? nie brakuje wam 2 osoby? seksu, bliskosci?

Gość po.po
Jak wygląda sprawa o alimenty? Mały dostaje teraz od ojca 1000 zł. Eks tak zdecydował, żeby było na opiekunkę. Teraz mamy załatwić wszystko sądownie i eks się śmieje, że dostanę 200 zł. Jak to wygląda? Ma duże zarobki, czy myślicie, że zasądzą na małego 500 zł? I jak ustalić widzenia? Trzeba pisać osobny wniosek?

Na szczęście sex to nie jedyna przyjemność na tym fajnym świecie :) Co do czasu wolnego to mam multum zajęć, mam swoje pasje i je realizuję i mam z tego duża frajdę :) Nie zaprogramowałam sobie na szczęście tego, że bez faceta nic nie znaczę i nie potrafię i że muszę go mieć.

Jeśli o mnie chodzi to w ogóle nie jestem w temacie bo my w ogóle nic nie załatwialiśmy sądownie do dziś. Wiem tylko, że trzeba pisać większa sumę bo zawsze opuszczają.

Gość po.po
Dzięki, Shisha...

Gość gość
ale kazdy ma potrzeby seksualne.

:) Zostałam sama na początku ciąży. Wróciliśmy do siebie kiedy urodziłam. Głupia uwierzyłam,że się zmienił. Uwierzyłam w jego obietnice i to,że chce uczestniczyć w życiu dziecka. Cóż, rola taty znudziła mu się kiedy córka miała cztery miesiące. Od tego czasu przyjeżdża raz na kilka tygodni(w sumie to rzadziej,bo ostatni raz był w lutym). Jego rodzina też nie utrzymuje ze mną kontaktów. Na początku prawie błagałam go o to żeby nie zostawiał dziecka,dzwoniłam,pisałam. Prosiłam żeby przyjeżdżał do córki chociaż raz w miesiącu. W końcu zmienił numer telefonu. Ciężko mi z tym było,wiele nocy przepłakałam. Pozbierałam się-dla córki :) Wróciłam na studia, wujek zaproponował mi pracę w swojej restauracji. Dzięki pomocy rodziny daję sobie radę :) Założyłam sprawę o alimenty,bo raz dawał pieniądze,raz nie. Na rozprawie takie bajki o mnie wymyślał,że w pewnym momencie sam się w swoich kłamstwach zamotał. Córka dostała 600 zł alimentów. Teraz czekam na rozprawę o ograniczenie mu praw rodzicielskich, Żałuję,że nie zrobiłam tego wcześniej. I tak się Nią nie interesuje. A my układamy sobie życie od nowa :)

Gość gość
ale niewierze ze mzona rok czy lata nie uprawiac seksu.

Speak The Words I Want To Hear skąd ja znam te obietnice... Ale już on wie, że skończyły się obiecanki i nie pozwolę by bawił się dzieckiem.

Gość gość
ja slyszalam ze niektore samotne mamy maja tzw" przyjaciela do lozka". aler z kim mieszkacie same czy z rodzicami? jak spedzacie wolny czas?pracujecie?

Gość po.po
Speak The Words I Want To Hear, Musiałaś udowadniać, ile wydajesz na dziecko w sądzie?

Gość gość
ale nie odpowiedzialas na moje pytanie? z kim mieszkasz? czy masz pomoc?

Gość gość
elena - dziewczynko, zachowujesz się jak rozkapryszona 16latka... Jezeli twoj były partner pójdzie do sądu (a ma do tego prawo) to szybko ten sąd ci nosek utrze. Co ty chcesz komu udowodnić ? ze jestes sama i ze ci ciezko, ano ciezko,ale trzeba było pomyslec wczesniej. TO ze nie jestescie małzenstwem, bo on nie chciał zakladac rodziny wcale nie oznacza ze nie ma takich samych praw do dziecka co ty. Blokowanie kontaktów - jak to nazwałaś działa tylko na twoją niekorzyść... bo jezeli on udowodni to w sądzie to tyklko postawi go to w lepszym świetle... w przeciwieństwie do ciebie...w chwili obecnej za wiele do powiedzenia nie masz. Sad i tak bierze pod uwage dobro dziecka, ale nie kieruje sie tylko tym co powie matka dziecka ... spiłuj trochę rogi i zastanów sie jak to rozsądnie i z KLASĄ rozwiązać... do dziewczyny o nicku po.po - dostejesz teraz 1000 zł - na konto czy do ręki? jezeli na konto i w tytule przelewu jest cokolwiek o alimentach to były może się śmiać dalej, powodzenia ;) jezeli do ręki - dobrze byłoby powolać swiadków.. tu bedzie troche trudniej udowodnić. Jezeli jedank dobrze zarabia i ma to udokuemntowane, sad zawsze bierze to pod uwagę. Pamietaj, ze skład sędziowski w wiekszosci przypadkow zdaje sobie sprawe z tego ile kosztuje utrzymanie dziecka, nie martw sie, na pewno dostaniesz wiecej niz 200 zł.. jezeli wystąpisz o 1000 zl (mozesz tak zrobic najwyzej sad zasadzi mniej) musisz udowodnic, ze wlasnie tyle kosztuje Ci utrzymanie dziecka..(paragony, faktury, rachunki za mieszkanie w ktorym mieszkacie) Pamietaj, ze mozesz też napisać wniosek o zabezpieczenie alimentacyjne do czasu rozprawy i ze alimenty zawsze mozna zasądzic wstecz :) Co do widzeń...z reguły składa się oddzielny pozew. coby sad nie miał za duzo roboty na jednej rozprawie, ale mozesz podpytać prawinka,dobry bedzie umiał to obejść :) powodzenia.

Gość gość
nie. tylko myslke ze jesli kobieta zostaje sama z dzieckiem ale ma wsparcie- pomoc ze strony rodzicow to latwej znosi ta samotnosc. tez tak uwazasz?

Gość gość
jeszcze jedno dziewczyny(jezeli nie wiecie) - ograniczenie władzy rodzicielskiej jest tylko ograniczeniem decyzyjnosci drugiego rodzica, nie gwarantuje tego, ze ojciec nie moze widywac sie z dzieckiem - moze nadal...(chyba ze jest oddzielny wyrok sądu). Ograniczenie praw jest zawsze odwracalne, jak tatuś przypomni sobie ze jest tatusiem

Gość po.po
Mam coś na koncie, ale też mam oświadczenie, czy jak to nazwać, że tyle płacił z datą i jego podpisem. Myślisz, że to coś da?

Gość gość
oświadczenie pisane przez niego ?

Zgadza się, żeby nie mógł się widywać trzeba złożyć pozew o ograniczenie kontaktów z dzieckiem.

Gość gość
da, zawsze można prosić o eksperytzę grafologa, jezeli bedzie sie wypieral i wmawiał ze go zmuszałas do podpisu :) ale to wszystko w sądzie..

Gość po.po
Dzięki :)