Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komary i inne

komary i inne dziadostwa

Polecane posty

Gość komary i inne

jej jade z synem na wieś za tydziem (jest tam pełno komarów,much itd) co polecacie żeby uchronic dziecko -17 miesiecy .... dodam że żele do smarowania odpadaja bo jest alergikiem ....

Gość gość
Ja kupiłam kiedyś taki odstraszacz na ultradźwięki (bodajże firmy Choco, czy jakos tak) - drogie to było, a i tak zero efektu - więc nie polecam zdecydowanie. Póbowąłam także Orinoko - spray z apteki dla dzieci, ale także nic nie dało, wiec też odradzam. Offy itp. odpadają bo do stosowania dopiero powyżej 2 roku. Niestety nic więc chyba nie ma skutecznego dla takich maluchów........ Jedyne co się u nas sprawdziło, ale to w domu - to zamontowanie siatek na oknach - faktycznei nic nie wlatuje i dom jest bezpieczny (chyba, że ktoś niechcący szeroko otworzy drzwi). Mój mały skończył juz 2 lata i się ciesze, że chociaż OFFem będę mogła spryskać mu ciuszki - bo na mnie off dziala bebłędnie. Są jeszcze RADIY - do kontaktu, ale też można stosować dopiero od jakiegoś wieku. Są bardzo skuteczne, ale my zrezygnowaliśmy, bo mąż mówi, ze on to czuje przez całą noc - zapach jest co prawda słodkawy, więc przyjemny, ale daje poczucie, że jednak jakać chemia się unosi gdy spisz - aczkolweik skuteczne jest w 1005 jak dla mnie.

Gość komary i inne
w aptece polecaja dla maluchow plastry (które nic nie daja ) czyli nic w sumie nie ma dla takich maluchów .....

polecam olejek waniliowy taki do ciasta . kilka kropli na ubranko i mucha nie siada :)

Mój wujek ostatnio siedząc w altanie posmarował sobie nogi świeżo zerwaną miętą, oregano i bazylią (ciotka zioła hoduje). Może to przypadek ale żaden komar na niego nie usiadł, warto spróbować.