Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tatuaż boli bardziej niż poród?

Polecane posty

Gość gość

Zawsze marzyłam o tym i chciałabym sobie teraz jako stara matka polka trzasnąć, ale... boję się bólu :(

Gość Mciaaa
tatuaż przy porodzie to jak ugryzienie komara

Gość gość
Dobre sobie porównywać ból podczas porodu do bólu podczas robienia tatuażu...Pytanie retoryczne

Gość w y r o d n a
zależy gdzie chcesz go zrobic ? na kregosłupie to płakałam na nodze nie na ręku średnio ... gorsza była cesarka ;-)

Gość gość
nie mam tatuażu, a slyszalam, ze boli :)

Gość gość
zależy w jakim miejscu chcesz ten tatuaż , ja mam jeden na podbrzuszu i prawie wcale nie bolało , nie jest to przyjemne uczucie ale też nie wiadomo jaki ból , normalnie rozmawiałam z tatuażystką , za to drugi mam na kostce i tu zaczynają się schody bo bolało jak jasna cholera

Gość gość
oki, a czy boli bardziej niz łaskotki i tarcie stóp u kosmetyczki na pedicure i oczyszczaniu twarzy? :D

Gość w y r o d n a
tak - bardziej ;-) kazdy inaczej odczuwa ... spróbuj i juz ;-)

Gość gość
s**t, bardziej boli od masochistycznej kosmetyczki wyciskającej syfy na twarzy? :/ drugie co mnie powstrzymuje to to, ze nie mam pomysłu na wzór. tzn tematykę mniej więcej znam, ale nie wiem jak szczegółowo miałoby to wyglądać. Boję się zrobić tatuaż z szablonu, który wybeirze np co druga decydująca się na tatoo osoba. Jak było u was?

Gość gość
NIC NIE BOLI BARDZIEJ NIŻ PORÓD SN N - i - C ;)

Gość gość
no ja sie darłam też..... ale wstyd, bo potem jak poszlam do wc nastepnego dnia, to mnie jakies kobiety obgadywaly nie wiedzac ze ja to ja: "a slyszalas wczoraj jakas laska sie darla jak nienormalna!" :P

Mi babeczka która leżała ze mną na sali poporodowej powiedziała, że te leżące na sali dla ciężarnych były dosłownie obsrane jak słyszały moje krzyki :D ale wtedy miałam to głęboko gdzieś, że dre się i wszyscy mnie krzyczą.. tego nie da się powstrzymać :D

Gość tatuażżżżżżż
a czy mogę zrobic sobie tatuaż we wrześniu jak chce od pazdziernika starać sie o dziecko? powiedzcie mi prosze !!! :)

Gość gość
przezylam i to i to!! tatuaz nie bolal porzy kosci troche. a porod bolal jak by mi reke ucinali na zywo

Bol przy robieniu tattoo to inny rdzaj bolu niz porodu i zalezy gdzie bedziesz robic.

a co tatuaż we wrzesniu ma do starania sie o dziecko w pazdzierniku?.. rob spokojnie :D

Nie, moim zdaniem robienie tatuażu boli o wiele mniej i zupełnie inaczej, ale to jest "obcy" ból, nieprzewidywalny. Miałam robiony niewielki tatuaż w okolicy kostki na nodze, a to podobno jedno z wrażliwszych miejsc, ale i tak nie mogę powiedzieć, że ból był jakiś dotkliwy :)

Smieszne porownanie ale wydaje mi sie ze zalezy od czlowieka... Niektorzy zwijaja sie z bolu po lekkim uszczypnieciu a inni zaczynaja odczowac bol dopiero przy powaznym urazie... np. przy zlamaniu kosci... Osobiscie uwazam ze tatuaz to NIC w porownaniu z porodem. Przy robieniu pierwszego tatuazu prawie zasnelam przez dzwiek maszynki :)) tatuaz mam na kregoslupie. Po drugim porodzie czeka mnie kolejny tatuaz :) nie moge sie doczekac :)) i porodu i tatuazu :)

Gość małaMi111
Witam jestem młodą osobą, nie mam dzieci jednak niadawno zrobilam sobie tatuaz. nie wiem jaki jest bol przy porodzie ale zapewniam ze ból w trakcie robienia tatuazu nie jest nie do wytrzymania. mam na łopatce, przy kosci bolalo mnie najbardziej ale wytrzymalam :) polecam nie moge sie doczekac az moj sie zagoi

Gość Kadasa
Witam, tydzień temu miałam robiony pierwszy tatuaz i powiem wam, że wolę rodzic...masakra jsk mnie bolało to dziaranie.Dodam ze wzór duży prawie na całe plecy.Zajęło to gościowi 2,5 godziny bez przerwy i to w szybkim rytmie,no może 5 minut przerwy,bo musiał na chwile wyjść.Wiem co mówię,urodziłam 3 dzieci bez znieczulenia.Wiadomo ze tattoo to inny rodzaj bolu.Mnie bolało jakby mi ktoś rozcinal skórę nożem, wiercil w niej wiertarka,drapal...zależy jaka akurat używał tatuazysta końcówkę.Po prostu tortura! Nie wiem jAK niektórzy mówią ze to nie boli,muszą być bardzo wytrzymali na ból chociaż ja zawsze uważałam się za dość twarda babkę,ale ból przy robieniu tatuażu mnie przerósł tymbardziej ze głupia na pierwszy raz wybrałam duży wzór. Najgorzej bolalo na dole pleców i na kręgosłupie.Najmniej w górnej części pleców. Dzis byłam w studiu i powiedziano mi ze wszystko się ładnie wygoilo.Zapisałam się na następny tatuaz za miesiąc ale to jest mały wzór,w pół godziny mi go zrobi.Tyle to wytrzymam zresztą po tym co przeszłam nic mi już nie straszne :D Nie chce tu nikogo straszyć czy zniechęcać,pomimo bólu warto pocierpiec,późniejsza satysfakcja rekompensuje wszystko.Uwaga!tatuaze uzależniają! Tak,tak jak widzicie juz będę robić drugi a w planach mam jeszcze dwa inne.Nie,nie chce być cała q tatuazach,chce do tego wzoru co mam dopasować kilka innych żeby tworzyły piękna całość.Nie jestem zwolenniczką tego,ze im więcej dziar tym lepiej.Dobry tatuaz to dzielo sztuka.

Gość gość
to zalezy ja rodzilam naturalnie, bez znieczulenia po zatruciu pokarmowym, dzien wczesniej bylam na kroplowkach i cala obolala i powiem tak porod mnie nie bolal w ogole( trwal 40min).Sa rozni ludzie i maja rozne odczucia :)

Gość gość
Zależy jakie miejsce wybrałaś na tatuaż. Ja robiłam na plecach duży wzór i w niektórych miejscach bolało strasznie, marzyłam, żeby to się skończyło, a to trwało i trwało... Ale i tak nie ma porównania z porodem SN. Rodząc traciłam momentami poczucie człowieczeństwa z bólu i tylko wyłam.

Gość Kadasa
Mi zawsze mówiono ze na plecach boli najmniej,nie zgodzę się z tym.Jestem raczej szczupła,nie mam zbyt dużo mięsa ani tłuszczu a to napewno tez robi swoje.Generalnie najgorzej boli na kręgosłupie bo to kość w końcu.Ciężko było też na samym dole blisko pośladków ale słyszałam ze to jest jedno z tych miejsc gdzue gorzej boli... Było nie było tatuaz boli i to bardzo przynajmniej w moim przypadku.Używam serii easytattoo do pielęgnacji (żel do mycia i krem) i ładnie mi się juz zagoilo chociąż czasem jeszcze swedzi.

Gość gość
Mnie tatuaż nigdy nie boli bo stosuje znieczulenie na skórę. Wiadomo ogólnie że na różnych częściach ciała tatuaż boli w różny sposób bo każda część ciała jest inaczej ukrwiona. Nie każda kosmetyczka albo tatuator stosuje znieczulenie bo to u nas jest nowość w takich miejscach. Ja znieczulenie dla siebie kupuje na stronie www.naporost.pl i sama stosuje przed zabiegiem kosmetycznym albo tatuażem. Dzieci nie rodziłam bo nie miałam jeszcze okazji :)

Gość gość
Nie wiem jak boli poród bo to dopiero przede mną ale zrobienie tatuażu nie boli w ogóle.