Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 10-miesięczna córeczka nie ma ząbków.

Polecane posty

Gość gość

Moja 10-miesięczna córeczka nie ma ząbków. Czy to normalne? Jak było u Was?

Gość gość
Mojej pierwszy wyrżnął się gdy miała rok. Cieszyłam się. Podobno później wychodzą zęby które mają być mocne. Może to i prawda bo tak było ze mną a pod względem stanu zębów biję wszelkie rekordy.

Gość gość
Mojej corce wyszedl 1 zab jak miala 11 miesiecy. Teraz ma 3 lata i nadal nie ma szystkich. Bylismy u dentysty i wszystko ok i ma bardzo zdrowe zabki mimo jedzienia slodyczy i picia w nocy mleka do 2 lat

Gość gość
u nas też były ząbki jak miał 11 miesięcy, teraz ma 7 pomimo mycia ogromna próchnica, także w naszym wypadku wcale nie są trwałe.

Gość gość
moj synek ma 9 miesiecy i tez nie ma jeszcze zabkow i wszyscy co takdlugo o jak pozno itd. ehh..

Gość gość
nasz synek miał 11 miesięcy jak odkryliśmy pierwszy zabek, teraz np., nie ma jeszcze jednej dwojki

Gość mama dwóch dziewczynek
A moja starsza urodziła się z zębami i miała zdrowe i mocne - musieliśmy wyrywać, bo już stałe rosły a mleczne nawet się nie ruszały ;-) małej wyszły 2 ząbki w 3 m-cu i na razie też są ładne. Siostry córcia do roku była bez ząbków, nawet siostra robiła jakieś prześwietlenie czy są zawiązki zębów. Zęby wyrosły i szybko się psuły. Każde dziecko inne, ale nie prawda że jak zęby późno to zdrowe. Na to składa się więcej czynników.

takie zeby, które późno wychodzą, są lepiej zmineralizowane. W praktyce oznacza to że są twardsze i ciężko się im przebić przez dziąsła. Ciężej niz w przypadku maluchów. Teoretycznie twardsze zęby = zdrowsze. Ale ile się musi nacierpieć dziecko,by te Twardsze ząbki się przebiły... Nasza córa miała ponad rok przy pierwszym. Ból

Gość gość
Dodałam temat o ząbkach... i w końcu pierwszy jest ;-). Córka ma 10 miesięcy i 5 dni ;-). A już się martwiłam że coś jest nie tak.