Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w Biedronce.

Polecane posty

Gość Opiekunka19912
Wiele osób narzeka na tą pracę więc jednak coś w tym musi być. Ja osobiście polecam inną pracę. Wystarczy zajrzeć na http://kontarmed.net/ i samemu się przekonać ile pracy jest dla osób które chcą być opiekunkami osób starszych. Szczegolnie dużo jest takie pracy w Niemczech więc może warto właśnie w tamtych rejonach szukać pracy.

Gość wiktoria741
W biedronce podobno źle nie płacą. Nie ma co się męczyć za małe pieniądze. Mój brat zaryzykował i z hotelu gdzie zarabiał 1400 zł poszedł do marketu budowlanego. Teraz ma 2000 plus pełno premii i dodatków. Narzekać nie może. Jeśli zdecydujesz się na zmianę pracy to koniecznie przeczytaj porady dla pracowników - http://poradnikpracownika.pl/ Moga pomóc m.in w przebrnięciu przez rozmowę kwalifikacyjną.

Gość gość
ale stosunki w samym sklepie chyba zależą od konkretnego sklepu i pracowników tam zatrudnionych! myślisz że jak ty masz złego kierownika to w biedronce 5 km dalej też na 100% tak jest?

Gość TinaTini
A z jakiego jesteś miasta? Bo u mnie jest świetnie! Mam fajną ekipę, dobrą szefową i wypłatę zawsze na czas! :) a odkąd zaczęliśmy współpracować z care solutions to już w ogóle bajka ;) przychodzę sobie do pracy i mam 15 minut stretchingu przed wejściem na sklep, a w razie potrzeby mogę sobie pójść bezpłatnie w tygodniu na masaż. Mi się naprawdę tam dobrze pracuje,a jestem już prawie rok. Także nie zastanawiaj się i próbuj śmiało ;)

Gość gość
Powiem tak: nie ma pracy na którą by się nie narzekało.Ja pracuję w sklepach od przeszło 20 lat i wiem że wszystko zależy od załogi .Natomiast prawdą jest że samym siedzeniem zarobić się nie da,trzeba wyłożyć towar,posprzątać itp.Ale każdy przecież dostaje zakres obowiązków i wie na co się pisze.A że w owych czasach młodzież myśli że posiedzi,popierdzi w stołek byleby czas zleciał,to jak widać ma odbicie w komentarzach.Warto spróbować i przekonać się samemu,wrazie czego nikt na siłę nie będzie trzymał.

Gość gość
Hej wszystkim. Zgadzam sie z tym ze atmosfera zalezy od pracowników i nie wszędzie jest tak samo. Ja kilka lat temu pracowałam w biedronce, praca bylaby fajna, zarobki świetne jak na polskie realia, socjal, paczki świąteczne itd... Aleee... Kierownictwo miało swoja ekipę pupilków, reszta nie miała prawa głosu. Nowi sprzedawcy byli szczegółowo przepytywani z kazdej pierdoly z cudownego zeszyciku biedronkowego. Nowa gazetka to nowy tescik z wiedzy o produktach i pamięci kodów jesli chodzi o nowe owoce i warzywa. Przyniosłam zwolnienie lekarskie to zarzucali mi ze jest lewe bo mój lekarz rodzinny na pieczątce ma "lek. pediatra" napisane a ja przeciez dorosla jeatem. Akurat w tej biedronce co chwila pojawiali sie nowi pracownicy, bo każdy się stamtąd zwalnial po max 3 miesiącach pracy. W dodatku bardzo dużo pracy, bo brakowalo ciągle personelu. A wszystko za sprawa kierowniczki i jej ekipy pupilkow, jak miałam iść na ta zmiane nogi same mi się trzęsły i odechciewalo mi się wszystkiego. Nie raz wylam jak bóbr w pracy przez kolejny opierdziel jaki dostałam za nic... Czułam sie strasznie poniżona i stwierdziłam ze dość tego i zrobiłam im malutką przyslugę - zwolnilam się na tydzień przed swietami ,za co dostałam kolejny opierdol bo na święta największy ruch jest, ale jak kuba bogu tak bog kubie... :D Na koniec tylko powiem ze biedronka fajnie placi, praca jak kazda inna wiec jesli będzie komplet pracowników to nie jest tak zle ale musicie trafić na normalne kierownictwo i nie dajcie sie dziewczyny :) powodzenia

Gość gość
Nie ma co się zastanawiać ;) Ja tam akurat jestem magazynierem, a nie kasjerem, ale trzymamy ze sklepem, bo akurat się fajna ekipa trafiła i nie narzekamy, bo klimat fajny ;) Mnie zawsze bolał kręgosłup dość mocno, ale od jakiegoś czasu współpracujemy z care solutions no i dzięki temu ktoś opiekuje się naszym zdrowiem ;) pracę w biedronce polecam!

Gość marlena266
Do pracy w biedronce trzeba mieć odpowiednie ubranie, ale ja tam pracując sama sobie kupiłam buty robocze, były bezpieczniejsze :) Zostawiam namiary gdzie mozna takie kupić http://krajowy.biz/firma,bhp-serwis-marcin-maczkowski :)

Gość gość
praca w biedronce jest cieżka ale wszystko zalezy od ks i zks ja zwolnilam sie po 10 latch przedtem fajna ks teraz pszyszla i wykonczyła poł zalogi tak ze zastanow sie ks w w iekszosci po trupach do celu

Gość gość
biedronka to sklep który wyzyska pracownika do cna pracuje tam i wiem L4 nie obowiazuje wszyscy maja problemy z ręgosłupem dretwienie rak to juz norma praca przy wykładaniu towaru noca na czas tragedia ja juz oddałam wypowiedzenie ale zdrowia nikt mi nie wruci

Gość kinga769
Widzę, że wielu z was ma problemy z typowymi zagadnieniami z zakresu prawa pracy. Właśnie dlatego warto sobie zerknąć tutaj https://poradnikpracownika.pl . Jest tam bowiem ciekawy poradnik dla pracowników.

Gość gość
Mam 46 lat. Cały czas pracowałem w korporacji zarabiając mniej więcej tyle, że odłożyłem sobie już na czarna godzinę, na wakacje i na przyjemności, spłaciłem wszystkie kredyty w między czasie. Rzuciłem tę pracę i poszedłem pracować do Biedronki. Czuje się jakbym dostał nowe życie. Zero stresu, zero odpowiedzialności (w porównaniu z tym co miałem), no i przynajmniej mam "ruch" teraz, bo do tej pory przez 20 lat siedziałem za biurkiem. Kończę prace normalnie, a nie tyram po 12-14 godzin dziennie jak do tej pory.

Gość gość
Pierwsze dni to wszystko ladnie pieknie. Pracuje ponad pol roku w biedronce i uciekam jak najszybciej sie da. Totalna kpina. Kierownik nie liczy sie z nikim. Grafik zmieniany z dnia na dzien bez zadnego powiadomienia. Nocki o ktorych nigdy nie bylo mowy. Socjal? Moze i jest jak ktos ma dzieci.... Urlop moze i dostaniesz ale co sie nagadasz i natrudzisz zeby wogole go dostac to masakra. .. Zwolnionym mozna byc w kazdeh chwili a juz napewno jak nie daj boze zachorujesz w okresie przedświątecznym...Szkoda sil, nerwow i zdrowia... Nowego kregoslupa nie dostane... Wyzysk, wyzysk, wyzysk... I traktowanie pracownika jak czlowieka gorszego sortu.

Gość gość
Odradzam, ciezko tam trafic na normalnych ludzi, jak wszedzie. Klienci podobni, normalny czlowiek nie ma co szukac w Biedronce.

Pracownicy sklepow Biedronka na ul Pollanki w Krakowie sa narazeni na kontakt z takim elementem jak pijaki. Wiadomo ze kazdy pijak to chory psychocznie. Gadaja do siebie, do klientow, klna, przeszkadzaja w zakupach innym. wygladaja jak k... i zachowuja sie jak k....

Gość gośćluna
Niby jest ok tak ale jak tam się wejdzie to jest siedlisko żmij buraków i kobiet już nawet nie mam słów nikomu nie polecam nawet najgorszemu wrogowi chyba że koś ma charakterek i wyjdzie przed szeregi

Gość gość
A co powiecie na to, że kierowniczka biedry kazała mi, wpisując w pamiętnik, drapanie ostrym narzędziem brudu i syfu dookoła kas, na podłodze i wewnątrz? Zakrawa na MOBBING!?Czyż nie???

Gość gość
Czy ty wiesz co to jest tak naprawdę mobbing? :-) Dziewczyno przecież tak przy kasach się czyści. A jak się nie chce pracować to wymówka zawsze się znajdzie taka jak twoja :-)

Gość Oleka
Zaczelam prace jakis czas temu w tym obozie pracy bo inaczej tego nazwac nie mozna... 1dzien, godz na poczytanie informacji o zasadach, zero szkolenia nawet bhp. I na sklep zapier z towarem... Palacym odradzam prace tam, bo na wlasnej przerwie jedyne co mozesz zrobic to pojsc na socjal.

Gość lkjhg99
Jesteś osobą nieodpowiedzialną. To co robisz ze swoim życiem woła o pomstę do nieba. Nie wiem, kto ci tak zniszczył życie. Mąż? A może ty? Tak czy inaczej nie żal mi ciebie. Na twoim miejscu pytanie o to jak jest w Biedronce jest kolejnym dowodem głupoty. Aby otrzymać kredyt na dom, to minimum miesięczny (chyba w tym przypadku wspólny) powinien wynosić z 3000 lub 4000. Pytanie z czego wy żyć macie zamiar i co jeść. Nie wspominając o płaceniu rachunków i dziecku. Szok! Na mnie nie licz. To wasza wina. Takie osoby jak ty, okradają z pracy i pieniędzy łapiąc na litość. Wstydu nie masz!

Gość gość
2000 to normalna wypłata? Ludzie, szanujcie się, trzeba cenić swój czas i siebie

Gość gość
2 tys. to ja mam po 40 latach pracy w służbie zdrowia

Gość beti gdynia
Ja sie chetnie wypowiem.... Jak większość postów czytam to wgl nie wiem o co chodzi!!! Pracuję od 3 lat mam swietną ekipę ze wszystkim się wyrabiamy ... Dostawy .. Kartonowanie sprzątanie.. Praktycznie od pół roku mamy premię za budrzet a wczesniej tez może były dwa miesiące słabsze . mam 3/4 etatu i zarabiam około 1550 zl do ręki a pozatym mam jeszcze jedną pracę w h&m z firmy zewnetrznej i tam zarabiam 800 zl na reke a panie sprzedawczynie i konsultantki mody nie zarabiaja 1550 zl netto nawet za cały etat a zazdroszczą mi zarobków 800 zl za lekkie sprzątanie 40 godzin w meesiącu plus zazdroszczą mi socjalu w biedzrze. I moich 1550 netto. Policzmy u mnie za caly etat z tych dwoch prac juz wychodzi 2350 do ręki teraz a w styczniu 2018 okolo 200~300 zl podwyzki do reki z premią za obecność.

Gość gość
Ja pracowalam w biedronce umowa na 3/4 etatu a pracowalam po 8.5 lub 10 godz dodatkowo gdy zlozylam wypowiedzenie oszukali mnie i nie zaplacili za nadgodziny 30 godz po mies dzwonienia do ksiegowej udalo odzyskac sie moje pieniądze

Gość gość
Jak mój mąż mnie zdradzał z kasjerką, to nie przeszkadzało mu, że ten k.... ma brudny fartuch, poobłamywane i brudne paznokcie.

Gość gość
beti gdynia 2017.11.29 Ja sie chetnie wypowiem.... Jak większość postów czytam to wgl nie wiem o co chodzi!!! Pracuję od 3 lat mam swietną ekipę ze wszystkim się wyrabiamy ... Dostawy .. Kartonowanie sprzątanie.. Praktycznie od pół roku mamy premię za budrzet a wczesniej tez może były dwa miesiące słabsze . mam 3/4 etatu i zarabiam około 1550 zl do ręki a pozatym mam jeszcze jedną pracę w h&m z firmy zewnetrznej i tam zarabiam 800 zl na reke a panie sprzedawczynie i konsultantki mody nie zarabiaja 1550 zl netto nawet za cały etat a zazdroszczą mi zarobków 800 zl za lekkie sprzątanie 40 godzin w meesiącu plus zazdroszczą mi socjalu w biedzrze. I moich 1550 netto. Policzmy u mnie za caly etat z tych dwoch prac juz wychodzi 2350 do ręki teraz a w styczniu 2018 okolo 200~300 zl podwyzki do reki z premią za obecność. " X ty chyba sobie jaja robisz! 40h w miesiącu w H&M i 3/4 etatu w biedrze. Kobieto , ty zycie spędzasz w pracy. Wolalabym się zastrzelić niż w Biedronce na kasie pracować.

Gość gość
Kiedys pracowałam w Biedronce i nie ma co porównywać ani pracodawców ani sklepów. W Polo pracuej mi się znacznie lepiej i tu spotkałam zyczliwych ludzi.