Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Likaa23

Kończę pielęgniarstwo. Naprawdę jestem nikim?

Polecane posty

Gość Likaa23

Czy pielęgniarka postrzegana jest przez polskie społeczeństwo głównie jako osoba do 'podcierania'?

Gość gość
niestety tak

Gość gość
jak dla mnie to skonczylas ciezkie studia i prace pielegniarki postrzegam rowniez jaka ciezka i nie dla każdego. ponadto za granica dostaniesz w tym zawodzie kupe szmalu.

Gość asasasa
nie wiem

Gość gośść
dla mnie nie jesteś nikim, będziesz pomagać ludziom, nie widzę żadnej hańby w tym zawodzie :)

Gość gość
pielęgniarstwo to całkiem przyszłościowe studia szczególnie za granics

Gość gość
sama myślę zreszta o tym kierunku

Gość Likaa23
W zasadzie to mam poczucie, że będę robiła coś istotnego, ale dołuje mnie to co ludzie myślą o pielęgniarstwie. Bo tak naprawdę to studiując np administrację byłabym lepiej postrzegana przez społeczeństwo. Tak naprawdę to sama nie wiem czego chcę, bo nigdy nie będę lekarzem. Po prostu miałam po 70% z rozszerzonej matury z chemii i biologii a nie po 90.

Gość gość
nie kieruj się tym co ludzie myślą bo nie warto . Studia przyszłościowe , co z tego ,ze skonczysz administracje jak po tym nie będzie pracy

Gość Nulek
Dziewczyno jestes tym za kogo sie masz :) musisz w siebie uwierzyc, a nie czekac az ktos to za Ciebie zrobi :) glowa do gory i wiecej wiary :) skonczylas super szkole, a opiniami sie nie przejmuj. Dla ludzi byloby super gdybys miala gorzej niz ono. Polak polakowi wilkiem

Gość Likaa23
Właściwie to tylko tym kierowałam się przy wyborze kierunku. Nauczona doświadczeniem bliskich mi osób, które po ukończeniu swoich nie mogły znaleźć pracy. A w moim mieście żadnego innego kierunku w miarę przyszłościowego nie było. Na polibudę iść bym nie mogła, ponieważ nie poradziłabym sobie z matmą. Męczy mnie ambicja. Ale ludźmi opiekować się kocham.

Gość Likaa23
Nulek, masz rację. To problem z poczuciem własnej wartości głównie u mnie przeważa.

Gość sfrustrowana 35
Jeśli masz powołanie, cierpliwość to jak najbardziej powinnaś iść na pielęgniarstwo, pomimo, że zawód jest ciężki. Najważniejsze, żebyś znalazła w nim pasję

Gość gość
dobry fach, przyszłościowy, po którym jest praca i to nieźle płatna jak wyjedziesz. to raczej po administarcji czy zarządzaniu itp jesteś nikim, nie masz konkretnego zawodu i nawet nie wiadomo co masz ze sobą zrobić. dobrze wybrałaś

Gość gość
Pielęgniarką teraz można zostać tylko po studiach, ale czy to coś zmieni? Sam nie wiem. Chyba jeszcze długo nic z prestiżu tego zawodu.

Gość gość
Jesteś osobą mądrą ,moim zdaniem wartosciową.Szkoda że w Polsce zle się mówi o tym zawodzie.Zwykle sa negatywne opinie,że sypiają z lekarzami na nocych dyżurach, piją kawkę, a chory to zło konieczne.

Gość gość
To bardzo piękny ale odpowiedzialny zawód. Moja kochana mama też jest pielęgniarką... na oddziale noworodków :) lepiej trafić nie mogła :) tylko ta praca w nocki trochę wykańcza...

Gość gość
taka namiastka medycyny, niedosyt