Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanisa

Mamusie w Częstochowie

Polecane posty

anias tak jak ostatnio się umawiamy. Kredkaa krzesełko znalazłam na tablicy.pl. Szukałam w określonych dzielnicach, żeby nie jechać na drugi koniec miasta. Szukam też tam zabawek dla małej. Wiesz teraz mam czas, bo jak we wrześniu do pracy pójdę to nie będe miała kiedy się tym zająć Roxy moja Ela jeszcze nie siedzi, ale w spacerówce ma tylko lekko podniesione żeby coś widziała

Gość maciejka19
hejoo dawno mnie nie było a tu niespodzianka :) znów spotkanko :) ja tez się pisze jeśli można :) Kanisa nie znam niestety, ale w sumie to ja tu nikogo nie znam z osiedla :)

Gość megii_s
ja tez bym z checia wybrala sie na spotkanie mamusiek:) ale to bedziecie w jakims konkretnym miejscu?

Na promenadzie na wysokości Retro / Biedronki chyba tak dziewczyny?? Czwartek godz 14.00 o ile będzie w miarę 🌻 Dziewczyny które rodziły na mickiewicza mozecie mi napisać jaka potrzebna jest wyprawka do szpitala? Bo moja siostra rodzi za tydzień i nie wie za bardzo czy się coś pozmieniało przez 5 lat

Hej Dziewczyny:) My tez postaramy sie dotrzec na spotkanko:)My ostatnio mamy masakre :/ ząbkowanie:/ ale dajemy jakos rade. Kanisa w razie czego bede dzwonić ;) ale mysle ze dotrzemy na czas :)Oby jutro bylo chociaz tak jak dziś i przede wszystkim żeby nie padało:) do zobaczenia :)

Tak 13.40. mam nadzieję że się wyrobię, bo mi się wszystko pochrzaniło i jeszcze na wieś muszę skoczyć z rana

Podczytuje Was czasami ale niestety rzadko mam czas coś napisac. Jak dzidzia śpi to jest tyle rzeczy do zrobienia. Też miałam kryzys karmienia a nawet czasami powraca wieczorami gdy mały wyspi się przez dzień to wieczorem jakby chciał nadrobic to czego nie zjadł w dzień. Wtedy czsami brakuje mi pokarmu bo gdy ciągnie 2,3 godziny to chyba ma prawo braknąc. Rodzina chciała żeby podkarmiac małego bo marudził i denerwował się gdy już mleko wolniej leciało albo go brakowało. Już nawet kupiłam mleko ale przy wizycie u pediatry podpytałam co i jak. Pani doktor odradziła mi dokarmianie sztucznym mlekiem bo dziecko bardzo ładnie przybiera na wadze i dodatkowe sztuczne mleko mogło by je "utuczyc" i przynieśc gorsze efekty niz gdy troche pomarudzi. Jeśli je i je i nie może się najeśc to mam podawac wode z glukozą lub smoczek. Ale każde dziecko i mama to indywidualny przypadek. My jesteśmy na etapie przygotowywania się do chrzcin. Przyjęcie robimy w domu i tu jest problem z menu. Organizowała któraś z was chrzciny w domu? Co proponujecie podac, ile gorących posiłków?

Gość megii_s
hej ja jednak dzis nie dam rady stawic sie na spotkanko,a moze ktoras z Was jutro mialaby czas na spacer? ja bardzo czesto po promci spaceruje bo blisko mieszkam:) i jutro napewno bede lato06 kiedy masz chrzciny? my robimy akurat w lokalu i mamy takie menu-obiad 2 daniowy,tradycyjnie rosolek i ziemniaczki opiekane z mieskami do wyboru(piers z mocarella i roladki) lody na deser(jeszcze u nas tort bedzie ale to sami zamawiamy) i na koniec bogracz + zimna plyta

My też niestety nie damy rady,w niedziele chrzciny i dopiero dziś ma nam się kto zająć małym żebyśmy mogli coś posprzątać,bo jutro już się zaczynają goście zjeżdżać.My robimy w domu imprezę i będzie rosół,bitki wołowe i roladki z piersi faszerowane susz.pomidorami,fetą i oliwkami,paszteciki z ciasta francuskiego,kilka sałatek,ciasta i tort oczywiści.Do pomocy mama,siostra i bratowa więc mam nadzieje że damy radę choć będzie 16 osób.

Fajne zdjęcia mamy z dzisiejszego spacerku dość sporo ich wyszło:) Oby nas więcej było na kolejnych spotkaniach:)

Cześć Dziewczyny :) Pora dołączyć na ten temat forum ( wcześniej oczywiście na "Poród w Częstochowie") :) Jestem z Leną, urodzona 8.08.2013. Póki co wszystko dobrze, jest bardzo spokojna, żadnych problemów :D Tylko je i je i je i śpi :) Jak będę mieć jakieś wątpliwości i pytania to na pewno będę się Was doradzać :) pozdrawiam!

Gość maciejka19
Kanisa ale jesteśmy piczki. Tobie nie zrobiłyśmy !!!!!!!!

Gość maciejka19
witaj artmon gratulacje !!!! Pytaj pytaj jeśli zajdzie potrzeba.

maciejka ja tylko żałuję że nie mam zdjęcia jak się dziewczyny za rączki łapały! Chyba następnym razem kamerę wezmę:) bo takie ujęcia mnie rozbrajają, a mąż się domaga fotoreportażu. Lato ja robiłam w domu chrzciny i mieliśmy: obiad klasyk- rosół, ziemniaki, dwa rodzaje mięsa, przy czym tyko dewolaje poszły, potem tylko zimna płyta, wędliny, schab w galarecie, drobiowe zimne nóżki, śledź po japońsku, lody (nikt już nie chciał), tort, sernik, jabłecznik. Zjedzony był w sumie tylko obiad i zimne nózki ruszone a resztę zjedli sąsiedzi, lody jemy do tej pory :) Przy okazji chrzcin skorzystałam z rady Suzi "sprząta się po gościach", wzięłam to sobie mocno do serca;) a i tak mam wstręt pochrzcinowy do gotowania i sprzątania.

Hej Dziewczyny:) Żałuje ze nas wczoraj nie było ,ale walczymy z zabkowaniem:/Paulinka marudna do tego doszła lekka temperatura wiec nie bylo sensu jechac bo bym sie tylko umeczyła.Dzis juz lepiej mam nadzieje że w końcu sie załapiemy na spotkanie.Fotki macie super:) Mamusie i dzieciaczki pierwsza klasa:D Gusia mam ten sam kolor wózka:) Kanisa tylko Ciebie brakuje na fotkach;)no ale ktos musiał je robić ;) nastepnym razem jak bede to ja przejmuje pałeczkę :) My własnie po mega spacerku bo od 11 do 14.30 :) mała wytrzymała tak długo az w szoku jestem,ale obiadek pochlonęła w 5 minut hehe:) Pogoda sie robi jesienna :/ buuu , ja chce lato jak najdłużej :)

artmon witaj, maleńka Lenka jeszcze grzeczna:) Suzi właśnie miałam pytać jak Paulinka, niedługo będziemy mieć pierwszy forumowy roczek!! A ja już lata nie chce, uwielbiam jesień, bo to pogoda spacerowa. Dziewczyny to ja już proponuje spotkanie za 3 tygodnie w okolicach 11 września (16 wracam do pracy), będę jeszcze przypominać jak już bliżej będzie.

Jestem za:):) trzeba częściej przypominać żeby jak najwięcej dziewczyn przyszło

Ja też jestem za tyle że byłabym dopiero po 16 bo ja już od 2 września wracam do pracy (chyba że się urwę) ale na pewno bym przyjechała :D Spotkanie fajne i zdjęcia super Królik jednak nie dotarł i nie ugotowałam jeszcze zupki będzie dopiero w środę :D zamówiłam 2 jak coś

Hej Dziewczyny my walczymy dalej z zabkowaniem:/ Paulinka cały czas ma stan podgorączkowy do 38 stopni. Kanisa tak tak roczek juz za 3 tyg:) bedzie imprezka kameralna chrzestni i dziadkowie a i tak sie uzbieralo 15 osób.Mysle nad menu bo paza tortem,ciastami jeszcze zimna płyta i jakies jedno danie.Ale mam jeszcze troszke czasu wiec no stres :) Moze wreszcie uda nam sie dotrzeć na spotkanko :)

Kanisa, kiedy Ty zdążyłaś tyle zdjęć narobić?!:) telefonem zrobiłam całe trzy jak Nasze gwiazdy wprawdzie nie trzymają się za łapki ale przyglądają się sobie, tylko nie wiem jakby je tu dodać. U nas kryzys zupkowy chyba zażegnany, ale za to Natalka boi się powoli wszystkiego, już nie tylko suszarki ale i reszty sprzętów domowych wydających dźwięk, pewnie to taki okres i zaraz jej przejdzie. Ale nam się rozgadała okropnie, tylko mama, tata, baba a jak jej coś nie pasuje to już tak wyzywa po swojemu,że szok:) A co tam u Was dziewczyny? co tu taka cisza nastała?

Cześć dziewczyny to ja Amelia 1975 zmieniłam swój nick, może mnie pamiętacie z poprzedniego tematu o porodach, teraz dopiero piszę bo nie miałam kompa. Moja mała ma już 14 m-cy i wychodzą jej czwórki -tragedia. Nic nie moge zrobić bo mały łobuz lata a ja za nią. Czy mogę Wasze dzieciaczki oglądnąc i moją córę pokazaqć???

Witaj Lokomotywa/Amelia. Doskonale cie pamiętam z porodówki, fajnie że i do nas wpadłaś! Mam nadzieję że na dłużej :) Pokazuj małego łobuza! Moja jest wśród zdj ze spotkania, wrzuciłam też tam zdj z chrzcin (14 str) Suzi to może ty teraz zaproponuj dzień o godzinę spotkania, tak, żeby ci pasowało! Moja Ela kąpała się dzisiaj w pozycji na brzuszku. W ogóle nie da się ostatnio ani wykąpać ani przebrać. Musiemy wprowadzić powoli mm, chyba butelkę wprowadzę, bo z tego niekapka to dużo nie wypije.

Cześc A macie jakąś stronkę do wrzucania zdjęć ? Moja odrzuciła mleko poranne i codziennie na śniadanie gotuje jej zalewajkę (robię sama zakwas), pije tylko na noc mleko. Niespożyte siły ma to moje dziecko, cały dzień biega nic nie moge zrobić.

Amelio/Lokomotywo, dziewczyny wrzucają zdjęcia swoich pociech na fotosiku, np. Kanisa pod linkiem: http://www.fotosik.pl/u/kanisa/album/1494087 i potem udostępniają link do zdjęć. Moja Emi ma już 1,5 zęba :)) Najgorsze jest to, jak w nocy próbuję ją przewinąć, a ona wpada w g***towną histerię nie do opanowania :( Biedna i ona i sąsiedzi :)

Hej Dziewczyny:) Kanisa mnie pasuje albo do południa albo ok 16.Gdzie masz te foty z chrzcin bo nie moge ich znaleźć u Ciebie na fotosiku.Teraz pomału będe sie przygotowywać do roczku małej,chce wczesniej sobie poogarniac mieszkanie,umyć okna,zakupy itd, żeby później nie biegać z językiem na wierzchu:) Tort juz zamówiony :),goscie zaproszeni:) Amelia miło że do nas dołączyłaś:) ile ma już Twoja dzidzia?Chyba jest starsza od mojej z tego co pamietam ?