Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie kupie kiełki ? w zdr.zyw czy marketach tez?

Polecane posty

Gość gość

mam przepis do salatki czy kiełków jest wiecej rodzajów ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chcialam skosztowac
w marketach tez tylko uwazaj zeby nie byly splesniale .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzieki tak prawde mowiac to w zyciu nie jadalm kielków

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chcialam skosztowac
ja kupiłam raz ale mi nie podpasowały , miały strasznie mocny i wyrazisty smak:( kiełki rzodkiewki to były

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w biedronce sa kielki brokul i czegos jeszcze, tanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja bardzo lubię rzodkiewkowe kiełki - jak rzodkiewka, tylko mają dużo więcej wszystkiego dobrego :) nie pasują mi lucerna, soja i słonecznik, bo szybko gnije, trzeba wyciągac te koszulki (mówię o hodowli własnej)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no to jestem w d***e w przepisie jest-dodaj kiełki a tu tyle tego :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czyli nie chodzi o smak, a własciwości odżywcze bo dodając kiełków brokułów czy kapusty będziesz miała zupełnie inny smak jak z rzodkiewkowymi czy rzeżuchą czy czerownym buraczkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kup sobie kilka rodzajów i spróbuj, bardzo fajna sprawa i zdrowe kiełki rzodkiewki faktycznie są ostre, chyba najostrzejsze z tych popularnie dostępnych jak będziesz kupowała, to obejrzyj pudełko ze wszystkich stron, czy kiełki są świeże, jędrne, nie spleśniałe i nie zbrązowiałe ja uwielbiam kiełki fasoli mung, takie grube i białe, super pasuja do sałatek i kanapek, są bardzo delikatne w smaku i chrupiące na pierwszy raz nie polecam tylko kiełków słonecznika, bo potrafią być bardzo twarde i nawet włókniste a jeżeli polubisz kiełki, to bardzo łatwo je też zrobić samodzielnie w domu, w googlach znajdziesz sposoby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zapomniałam jeszcze, że w sklepach często jest też "mieszanka kiełków" i cała ta mieszanka pasuje bardzo dobrze do sałatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z powodzeniem można kiełki w domu hodować,przynajmniej masz pewność,że są świeże.!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×