Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałem dobrze

Proszę oceńcie moje zachowanie w stosunku do obcej osoby..

Polecane posty

Gość chciałem dobrze

Spotkałem ją w autobusie. Była młoda , ale nie musiałem być psychologiem żeby stwierdzić że potrzebowała pieniędzy. Więc wysiadłem za nią żeby nie zaczepiać w autobusie. Nie chciałem żeby było jej głupio. Kiedy wysiadłem wpierw poszedłem w odmienny kierunek i udawałem że dzwonię , a potem wróciłem się do niej i... Wyciągnęłm do niej ręce a trzymałem 20 zł i miałem truskawki. Chciałem jej to dać. Ale ona nie chciała ode mnie pomocy i zaprzeczała się. Podświadomie jednak wiedziałem że potrzebuje. W końcu poddałem się ( jakby wystraszyłem tego że ona sie mnie boi ) I poszedłem w ddrugą stronę. Zostawiłem ją tam. Samą na przystanku i potrzebującą :( Nie dałem jej nic , a przecież moglem wcisnac jej to jak niegdzyś mi rodzina. Czuję się podle , ale usprawiedliwam siebie na siłę , że nie chciała. A jak wy myśl,icie ?

Gość chciałem dobrze
no Hlp. Odpiszcie coś bo mnie sumienie dręczy

Podszedłeś do niej jako obcy człowiek.Co w tym dziwnego,że się wystraszyła?Zrobiłeś co mogłeś i nie zadręczaj się.

Gość gość
liczą się intencje a nie to że ona nie chciała, dobrze zrobiles, wiele biednych osób krepuje sie biedoty i ona pewnie tez zaluje i miała dylemat, teraz ty masz dylemat, moze ją spotkasz jeszcze raz a ona bedzie miec inne zdanie? mozesz wtedy powiedziec ze wiesz jak to jest

Gość chciałem dobrze
Wiem. Mogłem jej te pieniadze włozyc w kieszen w autobusie. Siedzialem obk niej ale wielu by mnie dojrzało. Moze by myslano ze chce okrasc biedna osobe? Tak czy inaczej , zle mi ztym bo moglem postapic inaczej a postapilem najgorzej. :/

Gość chciałem dobrze
no rozumiałem ja , ale wybiegłem za nia. Pojechałem za nia. Mysaem ze jej rekacja bedzie inna. Wierzylem ze to przyjmie pomimo niececi. Miała plecak zrobiony z worka na smieci i sandałki z lat 80'. Zimowe skarpetki i dluga sukienke zdobiona w kwiaty. Taki sam worek trzymala w dloni jak jje plecak. W autobusie siedziala z nami , ale jej wzrok skierowany był w dół. Wiem ze byla biedna - jest. I jest jej ciezko. Czuje sie podle

Gość gość
twoje zachowanie nie było najgorsze tylko najlepsze z mozliwych, podle bys postąpil jakbys nie zareagował na nią, jesli wierzysz w Boga to się modl za nią