Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Trygonometria smolenska

Polecane posty

Gość gość

Jak wszyscy wiemy, jednym z czestszych powtarzanych klamstw smolenskiego kombinatu produkcyjnego jest to, ze czlonkowie komisji Millera nie prowadzili zadnych pomiarow w Smolensku. Co wiecej, Millerowcy wpisali sobie dane na podstawie zdjec Amielina. Na blogu wybitnego znawcy wypadkow lotniczych, czyli dr. Nowaczyka (http://naszeblogi.pl/blog/67) pojawil sie wpis na temat owych zdjec. A wlasciwie jednego zdjecia, z wyrysowanymi katami obrazujacymi przechyl samolotu w punkcie "swierki-brzoza". Dr Nowaczyk spojrzal na to zdjecie swym fachowym okiem i dokonal kolejnego, 2458-go, przelomowego odkrycia, ktore jednoznacznie stawia 424-ta kropke nad "i". Cytuje: "Efekt porównania kątów jest zaskakujący, komisji obcięto chyba fundusze na kątomierz, nie mówiąc już o przyzwoitym programie graficznym:" Tak, drogi Czytelniku, koles odczytuje katy z fotografii !!! Nie mam wprawdzie odwagi mierzyc sie z wybitnym profesorem, ktory z wrodzona sobie skromnoscia zapodaje na swojej stronie, ze jest specjalista od matematyki, statystyki, fizyki i Bog wie czego jeszcze, ale mimo to sprobuje. W klasie 6-tej (chyba) uczono mnie trygonometrii. Wyobrazmy sobie, ze mamy zdjecie z trojkatem prostokatnym, gdzie podstawa ma dlugosc 1 metr, a druga przyprostokatna ma dlugosc sqrt(3). Tak, drogi Czytelniku, oznacza to, ze kat przy podstawie ma 60 stopni. A teraz wrzucamy zdjatko do fotoszopa. Nie podobaja nam sie proporcje, wiec wydluzamy podstawe trojkata dwa razy, zostawiajac wysokosc taka sama. Teraz pytanie: Czy po tej operacji kat pozostanie taki sam? Reasumujac, nie mam odwagi pomyslec, ze KaNo jest az takim ignorantem. Pozostaje jedna mozliwosc: Nowaczyk swiadomie manipuluje, gdyz wie ze wyznawcy Zespolu sa na tyle malo kumaci, ze lykna kazda bzdure.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować