Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pan kuntakinte

UWAGA!!! PO legalizuje ubój rytualny!

Polecane posty

Gość pan kuntakinte

Ubój rytualny w skrócie polega na tym że zwierzęciu jest na żywca podrzynane gardlo i wykrwawia się na śmierć w potwornych męczarniach. To wszystko dla zysku kilku zakladów przetwórstwa mięsnego (swoją drogą te zyski to w skali calej Polski doslownie kilka groszy) Podczas zwyklego uboju jest najpierw ogłuszane a wiec nic nie czuje. Jak to pasuje do ich pięknych hasel o milości, humanitaryzmie, tolerancji, europejskich wartościach? Wiecej o sprawie znajdziecie w internecie. Bardzo bym prosil o rozważenie tego przy następnych wyborach. Dziekuję.

Gość gość
niezlym trzeba byc pastuchem, zeby rozwazac takie bzdury przy urnie wyborczej#r$$trgcbuefstrogonow

Gość gość
jedno z niewielu państw które ma u siebie ubój rytualny i eksportuje takie mięso do wielu krajów. i wg kogoś tam jest parę groszy:O

nie zagłosuję już na PO. Nie wiem w jakim celu stosuje się ten ubój, nie rozumiem tego, ale w Warszaiwe widziałam plakat takiej krowy z poderżniętym gardłem i było mi źle i słabo. ja nie będe chyba już w ogóle głosować na nikogo. Nikt mi nie odpowiada. Żadna partia.

Gość pan kuntakinte
To jest wydarzenie które świetnie pokazuje że za pelną milości i uśmiechów PO kryje się cynizm i bezwzględność. Dla kilku groszy z podatków bez wachania zgadzą sie na śmierć dziesiątek tysiecy zwierząt w meczarniach, Pytanie: w takim razie do czego jeszcze byli by zdolni i co warta jest ich gadka?

Gość gość
NIE ZAGŁOSUJĘ NA PO ,mam to w doopie wstyd .

Gość gość
to uboj rytualny wymagany przez religię, jak ktoś nie wie.

jak przeczytałam ten temat mój mózg automatycznie zamienił słowo "legalizuje" na "skazane na" albo "zasługuje na" i już nie jestem w stanie tego zmienić.

Gość gość
pier do lone ścierwa z PO :o jak można głosowac na takich zwyroli??? :o

Gość gość
pisze się "WAHANIA" a męczarnie nie są straszne. jak dowodzą opowieści ludzi którzy usiłowali popełnić w ten sposób samobójstwo, w zasadzie nic się nie odczuwa.

Gość pan kuntakinte
"jedno z niewielu państw które ma u siebie ubój rytualny i eksportuje takie mięso do wielu krajów. i wg kogoś tam jest parę groszy" 1. Powiedzmy że jest to 500 milionów zl, polskie pkb to 2 biliony. Porównaj te dwie wielkości. 2. Te mieso kupują glównie muzulmanie. Jezeli oni nei bedą go od nas kupować to kupi to ktoś inny, cenna tylko troche spadnie.

pytam: d;aczego bardziej się opłaca nieogłuszanie zwierząt, z czego wynika fakt, że są większe wpływy z ubijania ich bez ogłuszania, dlaczego?

Gość gość
" 29.06.13 [zgłoś do usunięcia]gość pisze się "WAHANIA" a męczarnie nie są straszne. jak dowodzą opowieści ludzi którzy usiłowali popełnić w ten sposób samobójstwo, w zasadzie nic się nie odczuwa. " --------------- to był shatyn :o

Gość gość
shatyn popełnił samobójstwo?

Autor w skrócie p******i jak p******y. Czy widział ktoś z was głąby ubój w rzeźni? Ja widziałem i ubój rytualny przy tym w rzeźni, to pestka. Po pierwsze - zwierze jest pojone środkami przed ubojem, po drugie, zwierze nie jest świadome co się z nim dzieje, po trzecie, nie wiele jest krajów które nie korzystają na handlu mięsem pochodzącym z uboju rytualnego. Wartość obrotu tym mięsem często przewyższa obrót mięsem z rzeźni. Jakim trzeba być debilem żeby wypisywać takie bzdury nie wiedząc o co chodzi. Na szczęście nie mieszkam w tym p******ym kraju wśród takich p****ańców.

Gość gość
No to był Shatyn. I co z tego? Coś to zmienia?

Gość pan kuntakinte
do heloiza999 Zgodnie ze swoją religią muzulmanie i żydzi nie mogą jeść innego miesa bo jest ono "nieczyste". Dla nich jedynym sposobem na pozbawienie zwierzęcia życia jest poderżniecie mu gardla na żywca.

Gość pobierampliki to shatyn
UWAGA!!!

Gość gość
samobójstwo rytualne :D

Gość gość
o co chodzi z tym rytualem? jakas sekta czy co? zwierzeta i tak cierpia przed smiercia, stersuja sie, nalezy je ogluszac przed PO zwyrodnialcy

Gość sekta jak sekta
chrześcijanie po prostu.

Gość Guśkaa
c***e złamane sama bym ich tak z******a p**********h s*********w!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość są tacy co spożywają
co niedziela krew i ciało swojego boga. bywa i tak.

Gość pan kuntakinte
pobieramplik, Dlaczego mnie obrażasz? "po drugie, zwierze nie jest świadome co się z nim dzieje" Coś ci sie pomylilo. Zgodnie z prawem przy to wlasnie przy zwyczajnym uboju zwierze ma zostać przed zabiciem pozbawione świadomości przez ogluszenie itp. Ubój rytualny polega wlasnie na tym że zwieże w czasie zabijane MUSI BYĆ SWIADOME. I co z tego że w wielu innych krajach to funkcjonuje? to znaczy ze mamy być jak barany które bezmyślnie naśladują innych?

Gość gość
sss********j shatyn

Gość nie naśladują a
zarabiaja na tym dobre pieniądze. poza tym pisze się "ZWIERZE"

Gość zet..
PO doprowadziła do takiego załamania budżetu ,że teraz liczy się tylko kasa do jego załatania ,cierpienia zwierząt podczas uboju mogą zostać zignorowane jeśli trzeba pieniądze zarabiać .Tyle ,że nie za wszelką cenę ,na nich nie zagłosuje .

Gość shatyn nie pisz już
o PO

Gość pan kuntakinte
>nie naśladują a " zarabiają na tym dobre pieniądze" Złodziej, albo oszust też zarabia na swojej dzialalności dobre pieniądze. To może w zwiazku z tym państwo powinno zalegalizować kradzieże i oszustwa i bedzie od nich pobieralo podatki?