Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pan kuntakinte

UWAGA!!! PO legalizuje ubój rytualny!

Polecane posty

Gość gość
muzułmanów wg mnie to należy wysłać na księzyć i tam użyć bombę atomową, tylko trzeba ich tam wszystkich zebrać, żeby na ziemi już nigdy żadnego takiego pop*****lenca i brudasa nie było !!!

Gość gość
złodziejstwo i oszustwo są przestępstwami. zabijanie zwierząt nie jest przestepstwem.

"Zgodnie z prawem przy to wlasnie przy zwyczajnym uboju zwierze ma zostać przed zabiciem pozbawione świadomości przez ogluszenie itp. Ubój rytualny polega wlasnie na tym że zwieże w czasie zabijane MUSI BYĆ SWIADOME" Masz nikłe pojęcia o tym jak się dzisiaj dokonuje ubój rytualny jak nie wiesz to nie wprowadzaj ludzi w błąd. A w ubojni to robi się wiele rzeczy, jak nie byłeś to również nie p*****l. W ubojni liczy się akord i nijt się nie p******i z ogłuszaniem czegokolwiek. Podpowiem Tobie - w rytuale chodzi o to aby zwierzę spełniało pewne wymogi, np. miało odpowiedni wiek, było całe, zdrowe, nie uszkodzone. Kiedyś fakt, nie stosowano żadnych środków, dzisiaj się stosuje. Każdy kto ma chociaż minimum odrobinę dobrej woli to się tego dowie z wiarygodnych źródeł a nie z portali. Skoro zakładasz przekłamany temat, nie wiesz o co kaman, to znaczy że jesteś głupi - a w takim przypadku to nie obraza.

zastanawia mnie jak niby osoby próbujące popełnić samobósjtwo poprzez poderżnięcie sobie gardła zdołały powiedzieć Ci, że prawie się nic nie czuje przy tym...hmm....

Gość gość
chyba nikt nie zauważył, że w Polsce ubój rytualny jest legalny. PO niczego nie zmienia.

Gość gość
bo nie chodzi o poderżnięcie gardła a o upuszczenie krwi. czesto ludzie, samobójcy, podcinają sobie żyły w róznych miejscach.

"p.....lone żydostwo PO" Jakbyś wysilił minimalnie swoje szare komórki których ci brak, dowiedziałbyś się że 90% z uboju rytualnego idzie do muzułmanów, ale jakby co - antysemitą nie jesteś. Biedne p********e poloczki, nawet nie chce się sprawdzić takich informacji.

Gość pan kuntakinte
>gość "złodziejstwo i oszustwo są przestępstwami. zabijanie zwierząt nie jest przestępstwem." Przestępstwem nie jest zabijanie zwierząt jezeli jest to konieczne (np zabijanie świń czy krów w rzeźni na mieso) Jezeli jednak poderżniesz np. kotu albo psu gardlo ( a wiec zrobisz to samo co robi sie ze zwierzętami podczas uboju rytualnego) to jest przestępstwo i pójdziesz siedzieć za zabicie zwierzęcia ze szczególnym okrucieństwem.

Gość gość
w uboju rytualnym nie podcina się gardła tylko przecina się główna żyłę szyjną.

Gość gość
ubój rytualny to zabijanie zwierząt na mięso. bo tylko takie mogą spożywać, wyznawcy religii. a więc top nie jest szczególne okrucieństwo.

Gość gość
jak widze, załozyciel tematu, zupełnie nie zna się na tym, o czym napisał. ubój rytualny polega na przecięciu żyły szyjnej i w ten sposób wykrwawienie zwięrzęcia. jest ono zabijane w celu spożycia go. występuje w wielu religiach na świecie.

Gość gość
S.k.u.r.w.y.s.y.n.y. J.e.b.a.n.e !!!!!!!!? Niech sami sobie poderzna gardla s.c.i.e.r.w.a s.m.i.e.r.d.z.a.c.e. C.h.u.j mnie onchodza jacys zapchleni muzulmanie i ich p.o.j.e.b.a.n.a religia. Biedne zwierzeta. Tylko k.u.r.w.a jego mac kasa sie liczy!!! Zadnych k.u.r.w.a uczuc. M.e.n.d.y, .s.z.m.a.t.y!!!!! Wiem pisze nielogicznie ale jestem zszokowany

Gość gość
w Polsce taki ubój jest legalny od bardzo wielu lat.

Gość gość
Może dlatego jesteś zaszokowany, że nic na ten temat nie wiesz. Tym zwierzętom nie podcina się gardeł.

Gość gość
czy ktoś widział jak sie zabija kurczaki? dokładnie własnie w ten sposób, że podcina im się gardła a krew spływa do rynien (robią z tego m.in. kaszanki). nikt przeciwko temu nie protestuje? tak może być?

Gość niiiewwielka
Ej bez kitu, czy nie ma ważniejszego tematu w tym kraju niż ubój rytualny? -.- Zajmijmy się gospodarką, systemem emerytalnym, wiekiem posyłania dzieci do szkoł, systemem edukacji i zdrowia, bo to ma realny wpływ na życie ludzi, a nie 'uczucia' jakichś zwierzątek.

Gość pan kuntakinte
pobierampliki Nie wiem jak jest w rzeźniach w rzeczywistości, wiem jak powinno być zgodnie z prawem, jezeli tak sie nie dzieje to trzeba to zmienić. Mam inne informacje niż ty. O co chodzi wiec tak wielu ludziom którzy sprzeciwiają sie temu? Nie słyszałem o dawaniu zwierzętom jakiś "środków" i dalej tego nie rozumiem jak zwierze może być jednocześnie świadome i nie czuć bólu przy podrzynaniu gardla? dają mu narkozę? jakoś trudno mi sobie to wyobrazić.

Gość gość
może dlatego, że nikt nie podrzyna szyi. czy pobieranie krwi boli?

Gość pan kuntakinte
Jezeli to prawda że jest podcinana tylko tętnica to ok, jednak w dalszym ciągu zwierze cierpi bo nie jest pozbawione przytomności.

Gość gość
cierpisz jak pobieraja ci krew? cierpią ci którzy oddają krew do celow leczniczych?

Gość gość
jeśli wypłynie dużo krwi, zwierze traci przytomność. i to wszystko.

Gość pan kuntakinte
Nie porównuj pobierania krwi do przecięcia tętnicy. Zydowski ubój rytualny polega na przecięciu tętnicy i przelyku. To jednak nie to samo co pobieranie krwi.

Gość gość
nie ma po co przecinać przełyku bo ubój rytualny polega na wykrwawieniu zwierzęcia.

Gość gość
ale temat smutny i późno. dobranoc

Gość pan kuntakinte
W internecie mozna znaleźć inne informacje- przecinany jest też przelyk.

Gość gość
Tych co popierają ubój rytualny poddać takiemu samemu ubojowi. Okrucieństwo w majestacie prawa. To nie ludzie to kurvy.

Gość gość
po., glosowalam na tych poje.ba.ny.ch....s k u r w y s y n s ki c h oprawcow ale jak to pezeczytalam to mnie telepie z nerwow.......................................................... j**a. na banda.

Gość gość
jak widze transport zwier4zat do ubojni to staje i lzy mi leca.jakim trzeba byc zwyrodnialcem zeby glosowac na ta ustawe. banada.banda banda. nienawidze masarzy od dzis przysieglam sobie ze nie wezme miesa do ust.....................pamietacie kiedys dobre kilka lat temu pokazywali w telewizji jak na zywca oprawiaja swinki......................po tej aferze w sklepie typu peklimar byl przy ladzie monitor na ktorym wyswietlano film z humanitarnym ubojem bo ludzie mnie kupowali miesa

Gość gość
do niiewwielka jak mozesz tak pisac jakis zwierztek nie masz w sobie zadnych uczuc zwierze tez cierpi tak samo jak czlowiek swinki jak sie zabija to im lzy leca