Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test z oksytocyna

Polecane posty

Gość gość

Witam, Jestem juz 8dni po terminie od kilku dni jestem w szpitalu i czekam na test OCT. Mam już wszystkiego dosc i chcialabym juz miec malego obok siebie, w szpitalu kazdy mowi co innego. Jesli nie bedzie skurczy mam miec robiony test ponownie za 7dni. Czy ktoras z Was urodzila po takim tescie czy raczej nie ma takiej mozliwosci?

Gość gość
mi tez robili probe oct, ale nic ona nie wykazala. mam kolezanke, ktora w trakcie proby dostala regularnych skurczy, a po 4 godz od rozpoczecia testu urodzila synka

Gość gość
Jak wygląda taki test? Ja miałam po prostu podłączoną kroplówkę i tyle. Po kilku godzinach syn był na świecie.

Gość gość
podlaczaja kroplowke u mnie bylo to na godzine, jesli nic sie nie dzieje to cie odsylaja

Gość gość
U mnie przez kilka godzin od podania kropówki nic się nie działo. To jak z tym testem jest? Dostałam skurczy po 4 godzinach od podania oxy. Po następnych dwóch urodziłam.

Ja dostałam oksytocynę od ok. 16.00 do 22.00, ale nie było rozwarcia, skurcze się nie nasilały i mnie odesłano z porodówki. Ale skurcze nie zaniknęły mi już całkowicie, tylko od północy zaczęły się coraz bardziej rozkręcać i o 1.30 byłam z powrotem na porodówce, a urodziłam o 6.00. Więc u mnie próba oksytocynowa zadziałała już za pierwszym razem.

Gość gość
ja dostalam kroplowke ok 14, na ktg wychodzilo pare skurczy i tyle.odeslano mnie na patologie. o 2 w nocy odeszly mi wody a o 11 corka byla na swiecie(mialam cc)

Gość gość
U mnie wlasnie maja podac kilka kropel i zobaczyc jak reaguje lozysko, jesli malemu zacznie spadac tetno to wtedy robia cesarke. Z kazdym dniem w szpitalu trace nadzieje w cokolwiek. Bardzo chcialabym zeby jutro sie udalo, choc jak mowia polozne to tylko taki test wydolnosci lozyska, a ja z kazdym dniem coraz bardziej sie niecierpliwie i denerwuje. Mam nadzieje ze to "cos ruszy" w moim przypadku.

Gość gość
Miałam 2 razy za pierwszym razem ,już u mnie się cos działo i tylko przyspieszyli dostałam oxy o 11 a mały urodził się przed 14 godz za drugim razem przy drugiej ciąży niestety test wypadł bardzo źle dla dziecka ,tętno zaczęło mu g***townie spadać i zrobili mi szybko cc

Gość bez przeeesady!
Robią Ci dzisiaj i dopiero 15 dni po terminie? Dziwny szpital, 14 dni po terminie to już powinno być cc!

Gość gość
Robia mi dopiero jutro. Cos okropnego w tym szpitalu ale tu mam lekarza prowadzacego wiec tu dostalam skierowanie, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Gość gość
Mialam dzis oct, nie podzialalo. :(