Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatwardzenie po mm u niemowlaka 4 m-ce, próbuję dopajać ale

Polecane posty

Gość gość

dziecko nie za bardzo chce pić, wypija dziennie może z 20 ml herbatki z kopru włoskiego, na wodę się krzywi. Ile wody/herbatki dziennie powinno pić 4-me dziecko?

Gość goscccccccccccccccccc
Co z Ciebie za matka, że karmisz mm zamiast piersią? Teraz przez Ciebie Twoje dziecko cierpi krowo

Gość gość
Trudno wykarmić dziecko cyckiem jeśli straciło się pokarm gosccccccccccccccccccu

Gość gość
zmień mleko bo problem bedzie powracał. u nas tak było po nan-ie, zmieniłam na Hipp probiotyczne i jak ręką odjął. to może nei dopajaj tylko ciut bardzie rozcieńczaj mleko.

Gość gość
Jestem na HIPP

Gość gość
Chcesz powiedzieć że karmiśz 4 mies dziecko tylko mlekiem?ja od noworodka podawałam glukozę herbatę a po 3 mies soczek z jabłka w 4 już jadła obiadki .

Gość gość
no to zmień na inne... każde dziecko jest inne, to że hipp był świetny dla mojego dziecka nie znaczy że dla twojego też.

Gość gość
"Chcesz powiedzieć że karmiśz 4 mies dziecko tylko mlekiem?ja od noworodka podawałam glukozę herbatę a po 3 mies soczek z jabłka w 4 już jadła obiadki ." xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx no i dobrze robi, to ze ty rozszerzasz dietę po swojemu nie znaczy ze to jest właściwe. dietę dziecka urozmaica sie w piatym miesiącu życia! ale ty mądzrejasza od lekarzy i jeszcze innych wciągasz w głupotę. Od noworodka glukozę??? po co????? puknij się w głowkę.

Gość gość
Nie dawaj wody z glukozą ani cukrem, to zalecenia sprzed 20-30 lat, całkowicie błędne.

Gość gość
"Chcesz powiedzieć że karmiśz 4 mies dziecko tylko mlekiem?ja od noworodka podawałam glukozę herbatę a po 3 mies soczek z jabłka w 4 już jadła obiadki." Nie tego nie chcę powiedzieć. Dietę będę rozszerzać po skończonym 4 m-cu, a dopajam cały czas ale dziecko mało piję.

Gość gość
a to myslałam, że dopajnie glukozą to chyba odwrotny efekt osiąga, dziecko zapchane cukrem jest nasycone dłużej i mniej mleka potrzebuje a dzieci rosną na mleku a nie na glukozie Ja karmie mm, więc dopijać muszę, na samym początku dostawała tylko przegotowaną wodę a potem herbatkę koperkową, w której notabene jest glukoza więc bardzo słabą robiłam. Teraz to już duża pannica (5 miesięcy), więc daję jej rozcieńczone wodą soki i różne herbatki. Natomiast znane mi mamy karmiące piersią to rożnie robią jedne dopijają, inne nie, jedne tylko w upały itp. Jak nie zrobisz będzie dobrze

Gość gość
Ja małą dopajałam samą wodą, przegotowaną. A może być i tak, że małemu dana woda nie podchodzi, może innej trzeba spróbować? Ale żaden cukier, żadna glukoza. O, ew. herbatka rumiankowa słabiutka.

Gość gość
Dieta przed 20 lat glukoza?od kiedy? Nikt normalny nie chowie dziecka tylko na mm .cofnijcię się te 20 lat wstecz jak się karmiło dzieci i były zdrowe jak ryby

Gość gość
Postaraj sie podac wode od razu po drzemce,mozesz dac w nocy na spiocha. Podobno powinno wypijac tyle co jedna porcja mm. Ja dopajam glukoza,ale musze,w czasie upalow potrafil wypic nawet 300ml. Teraz do 100 wypije,glownie w nocy jak sie przebudzi to potrafi z 70 na raz.

Gość gość
spróbuj jakiś probiotyk lub symbiotyk w aptece kupić, lacodofil, multilac baby albo cos podobnego, albo zmienic mleko Wg najnowszych zaleceń, dzieci nie dopaja się przed rozszerzaniem diety. Jeśli już to tylko wodą i w trakcie upałów. To nic, że są herbatki od 1 tygodnia, można ale nie zalecają.

Gość gość
kompocik z jabłuszek , moje dziecko ma tyle co twoje i ja mu tak pomagam , zalecenia pani doktor

Gość gość
"Dieta przed 20 lat glukoza?od kiedy? Nikt normalny nie chowie dziecka tylko na mm .cofnijcię się te 20 lat wstecz jak się karmiło dzieci i były zdrowe jak ryby" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx glukoza to zalecenie sprzed sredniowiecza! dzieci karmiło sie glukozą i były zdrowe jak ryby :) skąd to wiesz, mało to teraz cukrzycy i nadciśnienia???? ale ty mądrzejsza od wszytskich xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx dawno też nie było kosmetyków dla dzieci, mleka modyfikowanego słoiczków, kaszek, pieluch jednorazowych, pralek i zmywarek i co??? mamy z tego nie korzystać? bo dawno było lepiej ???? mówisz jak moja babcia :) :)