Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

drugie cc-w ktorym miejscu przecinaja-w tym samym co za pierwszym razem?

Polecane posty

Gość gość

jw.-będę miała drugie cc i zastanawiam się czy będą ciac w tym samym miejscu co za pierwszym razem -jak to wygląda,jak się goi za drugim razem jest jakas roznica czy bez znaczenia

Gość 8h
W tym samym. Miesien macicy jest juz w tym miejscu oslabiony po pierwszym cieciu,nie ma sensu uszkadzac go w innym. Wycinaja stara blizne ze skory, potem jada dalej juz normalnie(w miare mozliwosci po starych bliznach) i zszywaja.To, jak sie goi, zalezy od takich samych czynnikow jak gojenie pierwotnej rany, czyli glownie od zdolnosci regeneracyjnych organizmu.

Gość gość
Ja miałam pierwsze cc 16 lat temu i cieli z góry brzucha w dol a rok temu w poprzek nad włosami lonowymi ,ale to raczej zmienili poglądy w ciągu tych kilkunastu lat.....

Gość gość
Teraz ciecie w poprzek rowniez funkcjonuje ale bardzo rzadko i w niektorych wypadkach 5 mcy temu o tym czytalam jedyna przyczyna jaka zapamietalam byla duza otylosc innych nie pamietam ale mozesz poczytac :) autorko z tego co wiem to w tym samym miejscu ale lezalam z dziewczyna ktora byla po cc ale miedzy cc bylo tylko 13 lub 15 miesiecy ale mowila ze jest gorzej niz po pierwszym ale nie wiadomo czy powodem nie byl zbyt krotki czas :)