Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farga_08

Jak to jest z tą cytologią?

Polecane posty

Gość farga_08

Mam pytanie: ostatni dzień krwawienia - 26.06. Kiedy najlepiej zrobić cytologię w tym przypadku? Niektórzy robią nawet przed miesiączką, niektórzy są temu przeciwni. Czyli kiedy mogę iść na to badanie?

Witam, a ja mam inne pytanie: na necie jest napisane ze cytologie robic pomiedzy 10, a 20 dniem cyklu. Czyli ten 10ty dzien licze od 1go dnia krwawienia czy od ostatniego?

Gość gość
kobieto dzień cyklu liczy się od PIERWSZEGO dnia krwawienia!!! x do Autorki- na cytologię idz wtedy, kiedy juz nie będziesz miała żadnego krwawienia czy plamienia

Gość gość
mój ginekolog twierdzi, ze najlepiej zrobić 3-4 dni od zakończenia miesiączki do 3-4 przed następną

Gość gość
najlepiej w polowie cyklu.

Mogli mnie dopiero na ten piątek zarejestrować, ale widzę, że termin będzie ok na cytologię :)

Acha: pamiętam jak byłam kiedyś u swojej ginekolog. To było jakoś 2 czy 3 dni przed okresem i nie chciała mi zrobić cytologii... Prosiłam, ale nie zrobiła ;) Kazała przyjść po okresie (tylko właśnie nie pamiętałam, kiedy to dokładnie było). A parę lat temu byłam na wizycie u innego ginekologa i to był mój 1szy dzień krwawienia - o którym wtedy jeszcze nie wiedziałam. Wiedziałam tylko, że lada dzień okres będzie. Gin wtedy powiedziała, że być może cytologię uda się zrobić i na fotelu okazało się, że właśnie krwawienie sie rozpoczęło...mimo to twierdziła, że udało jej się pobrać próbkę do cytologii. Dlatego zapytałam, bo z różnych stron - różne opinie i zgłupiałam... Swoją drogą jak jest oblegany ginekolog to dość trudno by było się zarejestrować do niego, jakby każda kobita trzymała się tego 10-20 dnia cyklu... Sama już nie wiem...