Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hania-Agnieszka

Zimowa Wyprawka

Polecane posty

Gość Hania-Agnieszka

Witam wszystkie zimowe mamy :) mam ogromną prośbę czy mogły byście mi pomóc w wyprawce chodzi mi tylko o to ile ubranek jakiego rodzaju powinnam kupić w rozmiarze 56 a ile w rozmiarze 62 i dodam że termin mam na 22 styczeń 2014 i pomału zaczynam się zastanawiać co z ubranek powinnam kupić i w jakich rozmiarach ?

Gość Hania-Agnieszka
pomoże ktoś ?

Gość Hania-Agnieszka
???

Gość aj nid dzob
7 tydzien a ty juz o wyprawce myslisz????

Gość gość
Na pewno nie kupuj dużo ubranek na rozmiar 56 raczej na 62. Jeśli dzidziuś urodzi sie malutki to ktoś z rodziny dokupi wam to co bedziecie potrzebowac, jeszcze podczas pobytu w szpitalu. Z własnego doświadczenia polecam ubranka tylko bawełniane. Żadnych welurowych.

Gość gość
ja w rozmiarze 56 miałam: - śpiochy, takie cieplejsze frotte 2 szt. - pajacyk frotte - 1 szt. a reszta ubranek to najzwyczajniejsza bawełna, w domu było ciepło więc jak przykryłam ciepłym kocykiem to Mała nie marzła - pajacyki bawełniane - 2 szt. - śpiochy bawełniane - 2 szt. - body z krótkim rękawem - 3 szt. - z krótkim - 5 szt. do tego skarpetki - chyba 5 par, dokładnie nie pamiętam 1 czapeczka po kąpieli reszta w rozmiarze 62

Gość gość
do aj nid dzob "7 tydzien a ty juz o wyprawce myslisz????" a co Cię to obchodzi w którym tygodniu jest, ma ochotę to niech kupuję, co Ci do tego?

Gość gość
dla mnie może zacząć kompletować nawet zaraz po zrobieniu testu ciążowego, ale jest to dla mnie żałosne :-o

Gość Hania-Agnieszka
jestem w 11 tygodniu ciąży nie w 7 ! ostatnia miesiączka 17 kwiecień! za niedługo zacznę 12 tydzień dla tych co nie umieją liczyć ! a dla wszystkich którzy odpisali wielkie dzięki na pewno skorzystam z rad :) i proszę o więcej wypowiedzi :)

Gość aj nid dzob
dla mnei to smieszne ledwo co okres jej sie spoznia a ta juz leci spioszki kupowac....ten zarodek jeszzce sie nawet w pelni nie uformowal:o....a niech sobie kupuje ta wyprawke tylkoz eby pozniej placzu nie bylo

Gość aj nid dzob
napisalam w siodmym orientacyjnie, jeszcze tego by brakowalo zebym wyliczala komus kiedy ostatnio ciote mial:P....

Gość gość
matko święta..po cholerę tak wcześnienie wszystko kupować..przecież teraz w skepach wszystko jest..jedziesz kupujesz i masz a jak nawet czegoś ci zabraknie..to chyba na godzinkę da rady wyskoczyć..jak dzidzia będzie spała;) ja mam termin na listopad i nawet nie myślę o wyprawce..

Gość gość
do aj nid dzob "napisalam w siodmym orientacyjnie" masz coś jeszcze orientacyjnie do napisania?

Gość gość
a czy napisała, że już leci kupować? nie wydaje mi się,, przeczytają temat, nie doczytają reszty i plotą swoje mądrości życiowe

Gość aj nid dzob
gość do aj nid dzob "napisalam w siodmym orientacyjnie" masz coś jeszcze orientacyjnie do napisania? xxxxxxxx duzo ale nie chce nikomu sprawiac przykrosci;)

Gość gość
Ja mam termin na koniec października i dopiero zaczynam się rozglądać za wszystkim, a ta już chce kompletować, no dajcie ludzie spokój :-o

Gość gość
a czy napisała, że już leci kupować? nie wydaje mi się, przeczytają temat, nie doczytają reszty i plotą swoje mądrości życiowe

Gość gość
a kombinezon na wyjście ze szpitala kup na 62, jak ubierzesz ciepło Maluszka to 56 może okazać się za ciasny.

Gość 123422
a i nie zapomnij o cieplych kozaczkach a najlepiej sniegowcach

Gość gość
a co was obchodzi w którym tygodniu kupuje? dziewczyna pyta o konkretne rady a jak ktoś nie ma nic do powiedzenia na temat to niech nie pisze i tyle synek wogole nie nosił 56 bo urodził się za duży, ja bym radziła kupić 62 a jak na ostatnich usg bedzie, że dziecko jednak stosunkowo małe to dokupić kilka na rozm 56 na początek miałam około 10 zestawów i ledwo nadążałam prać :)

Gość Hania-Agnieszka
nie było mnie chwile a tu zawrzało i jest to trochę smutne bo ja nie powiedziałam że będę coś teraz czy za miesiąc kupować bo wyprawkę zacznę nie szybciej niż w 20 tygodniu ciąży chciałam się tylko zorientować o czym powinnam pamiętać dlatego myślałam ze znajdę tutaj mamy które miały zimową pociechę to będzie moje pierwsze dziecko i nie mam doświadczenia ale to że pytam nie świadczy że jestem w drodze do sklepu by robić maluchowi wyprawkę mimo wszystko dziękuje tym którzy normalnie podeszli do tematu :)

Gość Hania-Agnieszka
też właśnie pomyślałam by kupić kombinezon na rozmiar 62 nie mniejszy i tych ubranek na 56 stosunkowo nie dużo bo jednak dziecko szybko rośnie a niektóre rodzą się długie :) a ktoś napisał ze odradza ubranka welurowe mogę wiedzieć dlaczego ? bo mnie się wydawało że najcieplejsze będą polarowe i welurowe rzeczy bądź też z grubszej bawełny