Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinqa2121

Gainer 737 na przytcie ???

Polecane posty

Gość Kinqa2121

Mam takie pytanie, chciałabym rozpocząć zażywanie Gainera 737, aby przytyć, dodam, że próbowałam już wszystkiego. Mam 21 lat, 167cm wzrostu i ważę 43kg.... Mam apetyt i jem na prawdę sporo, nie wybieram w niczym, co tydzień zaglądam do McDonald'sa, uwielbiam słodycze, piję cole, jem normalne śniadania, obiady i kolacje i jeszcze coś między tym. Niestety nie mogę przytyć, a bardzo mi na tym zależy mój rozmiar to 32, 34... Chciałabym chociaż mieć 7kg więcej, dodam jeszcze że 8 miesięcy temu urodziłam dziecko i bez żadnego odchudzania i ćwiczeń moja waga wróciła do tej z przed ciąży. Polecono mi właśnie Gainer do picia 2x dziennie, jak myślicie pomoże? I czy to w ogóle jest zdrowe???

Gość Vardons
Jak przytyć? - trzeba dużo jeść - ponad dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, bo nadmiar kalorii = energia, która zostanie użyta na rozrost. Ale rozrost czego? Wiadomo, że nikt nie chce "tyć" powiększając swoją tkankę tłuszczową, chcecie mieć zwały na sobie, urosnąć w ten sposób? Nie o to chodzi w rozrastaniu się, chodzi o to, by powiększyć masę mięśniową, a do tego potrzeba ćwiczeń z ciężarami, z dużymi ciężarami, żeby stymulować mięśnie do wzrostu. Są ćwiczenia, jest nadmiar energii, dzięki której mięśnie mogą rosnąć - no to jest rośnięcie. Jak ćwiczyć, co ćwiczyć, jak jeść, co jeść - to już temat na inną wypowiedź / książkę. Sam gainer - daruj sobie, może odwiedź jakiegoś lekarza? Z drugiej strony - "jem sporo" nic nie znaczy, jeśli nie nabierasz masy to znaczy, że jesz niewystarczająco w stosunku do własnego zapotrzebowania kalorycznego.