Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjeżdżając,nie boicie się o siebie i dzieci? Rasizm i inne.

Polecane posty

Gość gość
niezbyt bardzo rozumiem,to wasze pojecie rasizmu w UK..I moje dzieci zmienily 3 kraje-bez zadnych "dreczen"...

gonia wyzej-dlaczego jestes taka ograniczona..."szumowino"...? a moglbys -moglabys rozwinac swoja zlota mysl? wypowiedziec sie uzyc pelnych zdan umotywowac swoje stanowisko co do mojej osoby bo napisac - jestes ograniczona szumowina to wiesz nie o mnie zle swiadczy tylko niestety o tobie

Gość agonia -szumowina
a dlatego chyba,co ci ma tłumaczyc...? "...to byly przykrosci od polakow lub innych szumowin typu ciapak ochroniarz , dciapak kontroler- bileter"

"Nie piszscie że w Polsce to samo,ale jednak jakby nie patrzeć to w UK i innych krajach jesteście emigrantami,i nigdy nie będziecie u siebie(nie chodzi o to że czujecie się jak u siebie). Nie boicie się o dzieci? Wyjeżdżacie,idą do szkoły,i co? Przecież rasizm jest bardzo powszechny w każdym kraju,bez względu na wiek. A dzieci (Anglików) jednak mają na wiele pozwolone" x dzieci akurat maja to do siebie ze szybko sie ucza jezyka/albo sie rodza poza PL i (przypominam ze tzw. zagranica to nie tylko UK) ale jesli sa to biale dzieci w tym wpsomnianym UK mowiace bez akcentu - to raczej nie roznia sie za bardzo od otoczenia. Znam tez doroslych mowiacych plynnie (bez akcentu lub z niewielkim) lokalnym jezykiem ktorzy sa obywatelami danego kraju i czuja sie tam super majac do tego podtswy. Jesli mowa o spelczenstwach kultury zachodniej (do ktorej polska w powijakach dopiero aspiruje) to rasizm jest obecny ale tez karalny. Natomiast w pl prawo rzadko bywa egzekwoalne a rasizm panoszy sie w najlepsze - gorzej pod wzgledem agresji rasowej jest tylko chyba w Rosji, do ktorej polsce niedaleko.

a dlatego chyba,co ci ma tłumaczyc...? "...to byly przykrosci od polakow lub innych szumowin typu ciapak ochroniarz , dciapak kontroler- bileter co wy tacy wrazliwi jestescie , niestety ale wsrod narodu polskiego sa szumowiny czy wam sie to podoba czy nie , nie wszyscy sa uczciwi , mili , sympatyczni madrzy wyrozumiali przyjazni i sluzacy pomoca , zarowno w kraju jak i za granica sa tez szumowiny - tu zakombinowac tu ukrasc tu obgadac tu wykorzystac, nie zaplacic przykro mi wiec sie tak nie spinajcie

nieuczciwi sa wszedzie pod kazda szerokoscia geog. - kwestia tylko ile oni stanowia procent ogolu?

Gość gość
najgorsi sa azjaci. Oni maja we krwi matactwo. To nie ludzie, to smieci i odpady :D :P

"najgorsi sa azjaci. Oni maja we krwi matactwo. To nie ludzie, to smieci i odpady" x to samo mozna powiedziec o kazdej grupie, poza tym kto jest azjata - co ma wspolnego japonczyk z tokio z mieszkancem poludniowego pakistanu, singapurczykiem czy mongolem, ze o mieszkancach sualezi nie wspomne;-) Mysle, ze wiekszosc negatywnych opinii tutaj bierze sie z prostego faktu, ze pisza glownie ludzie ktorzy wyjechali do UK - prz czym nie wyjechali oni do dobrze platnych prac - rzadko sa to ludzie w kierunkowym wyksztalcenim - najczesciej przychodzi im zyc bardzo skromnie na przedmiesciach gdzie o najnizej platne prace musza konkurowac z innymi biednymi emigrantach , spoza europy - ktorzy czasem bija ich na glowe np. znajooscia jezyka angielskiego (np. hindusi) wiec ci prosci ludzie celem dowartosciowania sie uciekaja sie rdo rasizmu orac ogolnej deprecjajcji;-) co do tzw, ajatow - robiles kiedy interesy z firmami japonskimi, spotkales/as sie z ich mataczeniem w biznesie? bo ja nie. wiec pomysl chwile zanim rzucisz haslo - generalizujace, ok? wystawiasz tym sobie swiadectwo - ze jestes ifnorantem - naprawde biedny emigrant z pakistanu na przedmiesciach londynu to nie jest rzetelny przyklad, nawet jelsi tobie najblizszy;/

Gość gość
ROR poogladaj sobie co araby robia ze Szwecja, co robia w Malmo, wiec nie sugeruj sie tylko UK,

ale w jakim celu mialabym prowadzic obsewracje w malmo?;-) mi chodzilo o to ze czy to malmo czy londyn tu punkt odniesienia - tych wypowiedzi - to ci smai ludzie - taki sam typ emigranta : z europy wschodniej, z przedmiesc, gdzie musi konkurowac o niskoplatna prace z innym emigrantem spoza UE, wiec w tym konteskcie to bez roznicy cz to bedzie malmo czy londyn - bo punkt odniesiania bedzie ten sam;/

Gość gość
ROR jest roznica miedzy emigrantem z Europy srodkowo-wschodniej a emigrantem ze wschodu. Pierwszy nie ucina mecheta glowy wolajac Allaha....

Gość gość
nie mam pojecia ROR o jakie niskoplatne prace konkurujesz z Hindusami ale robienie jakichkolwiek interesow z Azjatami to jest wyzsza szkola jazdy. Sa zaklamani, matacza do samego konca, w ostatniej chwili probuja zmieniac warunki kontraktow. Zjawiska jakie opisalas o przedmiesciach Londynu, maja niestety miejsce w calej Skandynawi. To co tu sie w tej chwili wyprawia to jest totalny szok.Mieszkam tu kilkanascie lat i zaczynam sie bac :-( Japonczycy wcale uczciwi nie sa :D Azjaci maja zupelnie inna mentalnosc niz Europejczycy, dla nas hmmmm....lekko bez klasy :D

Gość alaaaaaaa
Co do innej mentalnosci azjatow,jak najbardziej.I co u nas nie sposob inaczej nazwac jak bezposrednia korupcja,dla Japonczyka moze byc prawidlowa forma negocjacji...

"gość ROR jest roznica miedzy emigrantem z Europy srodkowo-wschodniej a emigrantem ze wschodu. Pierwszy nie ucina mecheta glowy wolajac Allaha...." x ze wschodu od czego? to co jest na wschod od ciebie moze byc na zachod ode mnie, wiec doprecyzuj prosze. Druga sprawa to klania sie brak znajomosci jezykow obcych (pozaeuropejskich) i to skutkuje tym ze sporo ludzi jest skazanych na tv/media na uslugach rzadu amerykanskiego;/ twoje swwierdzenie o maczetach jest taka sama generalizacja jak powiedzenie 'ze kazdy polak to zlodziej niemieckich samochodow" ;-)

"nie mam pojecia ROR o jakie niskoplatne prace konkurujesz z Hindusami ale robienie jakichkolwiek interesow z Azjatami to jest wyzsza szkola jazdy" x a gdzie ja napisalam ze osobiscie konkuruje, hm? pislam o pewnym trendzie oraz o tym ze jest on tez obecny na tym forum. Czy jelsi napisze ze alkolizm moze prowadzic do smierci to ty to przeczytasz "ROR jest alkoholiczka", hm? Nie ma kogos takiego jak azjata - co ma wspolnego gosc ze sri lanki z kims z tokio albo z mongolii, polacy stosuja sobie uproszczenia i mowiac azjaci maja na myslki czesto przytbyszow z indii/pakistanu i do tego sie odnioslam (skad maja takie doswiadczenia) x Sa zaklamani, matacza do samego konca, w ostatniej chwili probuja zmieniac warunki kontraktow. x to samo mozna powiedziec o PL, poza tym to sa twoje osobiste urazy i rozciagasz jes na cale spoelczesntwa;/ czyli jak mnie okradnie wysoki blondyn to kazdy blondyn to zlodziej, tak?;-) x wszystko jedno czy cos sie dzieje w skandynawii czy w londynie - to byla taka metafora z mojej strony, mialam na mysli przyslowiowe przedmiescie. Nie bede wchodzidzic w dyskusje jacy sa japonczyc - bo tak jak z kazda nacja co innego lekarze z japonii/polski czy chin a co innego prosty chlop, twoje warzenia zawzse beda zalezec od grupy w ktorej sie obracasz x Azjaci maja zupelnie inna mentalnosc niz Europejczycy, dla nas hmmmm....lekko bez klasy" x moim zdaniem reprezentujesz typowe podejscie mieszkanca kraju postkomunistycznego (spoelczenstwa odgrodzonego od swiata przez ok 50 lat a wiec lekko zdziczalego) czyli wszystko co nowe i inne dla takich rowna sie gorsze;/ ty masz inna kulture niz ktos z nepalu - ale i ty i on macie kulture, bo kultura to zespol zachowan - ciebie moga dziwic takie zachowaniai, i wzajemnie. ale deprecjonowanie juz wskazuje na zaburzenia;// Wydaje mi sie ze niewiele wiesz na temat socjologii oraz funkcjonowania grup spoelcznych, a wnisoki wysnuwasz tylko na podtswie tego co widzisz za oknem;/

"alaaaaaaa Co do innej mentalnosci azjatow,jak najbardziej.I co u nas nie sposob inaczej nazwac jak bezposrednia korupcja,dla Japonczyka moze byc prawidlowa forma negocjacji..." x nie ma doswiadczenia w zakresie korupcji;-) ale na pewno jest taka maniera u bialego czlowieka ze dziwi sie wszystkiemu co nie z jego podworka - przykladem sa tzw. polscy turysci na wywczasach w egipcie (do ktorego juz chyba tylko lata na wakacje wschodnia europa;-) ktorzy sie dziwia ze w kairze jest brodno;-))) oczekiwali ze bedzie tak samo jak w czestochowie?;-) nie wchodze w polemike ktore miasto jest ladniejsze - tylko dziwienie sie czemus co z natury swej ma byc inne ze jest inne uwazam za zabawne;-)

Gość gość
http://www.cda.pl/video/891438f/Szwecja-wkrot ce-panstwo-islamskie to tylko nieliczne filmiki pokazujace czym roznie sie emigrant ze srodkowwschodniej Europy od tych c naplywaja ze wschodu, a szczegolnie tego dalekiego wschodu. Ale z toba psychofanko nie ma co dyskutowac, jestes chora i tez mam w d***e co ty o tym sadzisz...

Gość gość
ten pierwszy filmik:o właśnie jadłam śniadanie.. co za zwierzęta

"to tylko nieliczne filmiki pokazujace czym roznie sie emigrant ze srodkowwschodniej Europy od tych c naplywaja ze wschodu, a szczegolnie tego dalekiego wschodu" x e tam to samo mozna powiedzic i o tobie - ot uprzedzenia i tyle;-) x Ale z toba psychofanko nie ma co dyskutowac, jestes chora i tez mam w d***e co ty o tym sadzisz... x o dobrze ze zapamietalas nazwe ktora ci nadalam - moja psychofanka - lazi za mna na kzdy topik i mowi ze ma mnie gdzies;-) akurat;-) a swistak siedzi i zawija;-) x właśnie jadłam śniadanie.. co za zwierzęta x uprzedzenia sa charakterystyczne dla osob prymitywnych;-)

Gość gość
o Japonii nie wiesz nic ,ror i po co dodajesz te swoje trzy grosze na temat ci nieznany?Co wyzej napisane o" niekorupcyjnej korupcji"-prawdziwe

Gość gość
jak Muslin ci bedzie ucinal glowe, a ty bedziesz sie szamotac przy tym, tez ci powiem, ze jestes uprzedzona :D

Gość gość
nie bój żaby, Muslin nie utnie jej łba póki mu laskę robi mówić też jej nie pozwala, dlatego tu musi się biedulka wygadać:D

Gość gość
dobre :D

Gość gość
Politowania to nawet godna i ona jest :-D

"gość o Japonii nie wiesz nic ,ror i po co dodajesz te swoje trzy grosze na temat ci nieznany?" x twoja subiektywna ocena stanu mojej wiedzy dynda mi kolo zadka;-) x "jak Muslin ci bedzie ucinal glowe, a ty bedziesz sie szamotac przy tym, tez ci powiem, ze jestes uprzedzona" x uwazaj zeby polaczek ci samochodu w niemczech nie buchnal;-) x nie bój żaby, Muslin nie utnie jej łba póki mu laskę robi" x ot i powiedziala co wiedziala ;-) czyzby projekcja wlansych fantazji, hm?;-) x mówić też jej nie pozwala, dlatego tu musi się biedulka wygadać" x jak sie nie ma nic do powiedzenia w temacie to sie robi wycieczki personalne - mialkie to i jalowe - jak nasaza interlokutorka powyzej (nie martw sie skarbie intelokutorka - to nic obrazliwego ;-) ;-) ;-) ;-) i kazdy kto wypowieda sie w tamcie lakohilizmu "musi byc' alkoholikiem - ot taka "filozofia forumowa";-)

Gość gość
uderz w stol a nozyce sie odezwa :D wolne rece, bo recznego Arabowi zrobilas, wiec mozesz napisac swoje lotne wypowiedzi "as easy as it is" :D

Gość gość
ROR-a ty co powiedzialas o sobie i swoich dzieciach,tak w temacie...?Moze tez wypunktujesz?