Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podobno zly czlowiek

Nie dalam kuzynce wozka i ubranek. Rodzina sie na mnie obrazila

Polecane posty

Gość gość
Dziewczyna ja pomimo tego ze mam pieniadze tez uwazam ze zachowalas sie beznadziejnie

widze, ze same moje kuzynki ty pisza:P czyli roszczeniowe malolaty:P Po co jej juz ubranka na roczne dziecko? Nie przesadzajcie juz, nie musi miec sukienek markowych na roczna dziewczynke.

Gość gość
jestes bura suka tyle w temacie :D

tak, wiem:D Bo jak smiem nie oddac wszystkiego biednej malolacie:(

Gość gość
ale widac ze masz w bani nasrane,tak sie tym jarasz i juz zaczynasz obrazac innych :O

Gość gość
Nie musisz jej oddawac ale po co jej pokazywalas ciuchy ktore chcesz sprzedac

nie pokazywalam:O czytajcie ze zrozumieniem, takie to trudne czy naprawde same mlolaty tu sie wypowiadaja:O Nie obrazam nikogo, stwierdzam fakt. jesli ktos ma postawe roszczeniowa w stosunku do cudzych rzeczy to jest leniem. Broniacy takiej postawy podobnie.

Gość gość
Dobra won szmacisko bo nudna jestes i tylko bez sensu temat podbijasz

Gość gość
Dobrze zrobiłaś. Na dziecka ciuszki trzeba zarobić. Mnie nikt nic nie dał, więc zupełnie jest mi obca ta postawa roszczeniowa.

Gość lelum polelum a kuku
Ja pierniczę, ale wy jesteście żałosne :D jak przeczytałyscie ile autorka wydaje na ubrania dziecka, to od razu zielone z zazdrości :D i od razu jazda na nią, choć same w życiu byście nie oddały tylko opchnęły na allegro :D i jeszcze tekst, że autorka obraża, kuźwa kto tu kogo obraża? Wam się mózgi z zazdrości zlasowały, podaję przykłady: [zgłoś do usunięcia] gość jestes bura suka tyle w temacie ale widac ze masz w bani nasrane,tak sie tym jarasz i juz zaczynasz obrazac innych piękna polszczyzna i kultura :D

Gość gość
Niektórzy mają taki poziom... Co zrobić. ;)

Gość gość
Byłam w podobnej sytuacji, tylko role były odwrócone. Mam bardzo, bardzo bogatego wujka rok przed narodzeniem mojego syna, oni mieli dziecko też chłopca. Od początku mówili, że nie chcą więcej dzieci, więc uznałam, że może dostanę od nich ciuszki dla maluszka, były na prawdę super same markowe, nie chciałam wózka ani żadnych akcesoriów, ale takie ubranka to okazja. No i owszem powiedzieli, że bardzo chętnie mi je oddadzą, ale mają już na nie kupca, ubranka na cały rok za 1500zł, ale skoro ja jestem bliską rodziną oddają mi je za "symboliczny" 1000 zł!!! Śmieszne tym bardziej, że dla nich 1000 to jak dla mnie 100...

Gość gość
Małolaty nie stać na ciuchy, więc mogła wydać na zabezpieczenie. Tabletki anty i prezerwatywy mniej kosztują. Rodzina niech ją sama zasponsoruje jak widzą, ze jej się krzywda dzieje ;)

Gość gość
a teraz autorka jeszcze sama do siebie pisze ,zenada

Gość gość
A z jakiej racji bogatsza rodzina miała ci coś dawać? Wszystko dawać? A im ktoś dał? Gdybym miała takie podejście do niczego bym nie doszła w życiu.

Gość gość
Nie jestem autorką :) uważam, ze oczekiwanie na darmoche jest próżne.

Gość gość
Najlepiej zrobić dzieciaka a później liczyć na kogoś że oddadzą te wózki i ubranka- śliczne i drogie - tak jak napisał gość wyżej, To kto co robi ze swoimi ubrankami to jest ich sprawa , ale żerujące na nie kuzynki tylko płaczą , ja mam 2 dzieci - nigdy na nic od nikogo nie liczyłam , a że sam ktoś mi dał dla dzieci ubranka, to fajne i później ja tez mu się odwdzięczyłam . Autorko - dobrze zrobiłaś i robisz że sprzedajesz te ubranka, nikt ci ich za darmo nie dał

Gość gość
ja nie powiedziałam, że mają mi dawać, ale sami powiedzieli, że oddają (więc pomyślałam, że za darmo) a jak przyszło co do czego to 1000 zł, ale i tak je kupiłam, bo było warto. Teraz moja kuzynka będzie miała dziecko i dam jej bez żadnej zapłaty, wydaje mi się, że tak się postępuje w rodzinie. Jeśli chciałabym to sprzedać nie oferowałabym tego rodzinie....

Gość gość
nie byłoby problemu gdybyś pomyślała i schowała ciuchy. Teraz masz problem, bo pomijając fakt ze kuzynka poniżająco się prosiła, a raczej myślała, że to Twój obowiązek oddać wszystko co masz. Gdybyś schowała udawałabyś że już nie ma. No niestety tacy ludzie dasz palec wezmą rękę. Sama mam syna i z ciężkim sercem oddawałam firmówki "kuzynkom" za byle jakie 'dzięki'. Taki chory tradycyjny obowiązek. Także później olałam je i zaczęłam sprzedawać. choćby za symboliczne 10zł. Jak komuś zależało znalazł i kupił za bezcen i był zadowolony.

Gość xantia01
typowe ujadaczki z kafeterii. a gdyby to napisala ta kuzynka to by ja zbluzgano ze za darmo chciala wyludzic wozek i drogie ubranka, a jest tylko daleką kuzynką. i jeszcze by uslyszala ze na dziecko trzeba zarobic i trzeba sie bylo zabezpieczac

Gość xantia01
typowe ujadaczki z kafeterii. a gdyby to napisala ta kuzynka to by ja zbluzgano ze za darmo chciala wyludzic wozek i drogie ubranka, a jest tylko daleką kuzynką. i jeszcze by uslyszala ze na dziecko trzeba zarobic i trzeba sie bylo zabezpieczac

Gość gość
kuzyneczka się popłakała?:D Ja bym jej nic nie dała w takim razie. Zamiast się cieszyć, że chcesz jej cokolwiek dać to jeszcze chce więcej. No śmieszna jest. To Ty powinnaś się obrazić, że ta dziewczyna taki cyrk zrobiła.

ja nie chcialam by ona widziala te ciuchy, ale polazla za mna i co mialam szybko zbierac wszystko? To dopiero podejrzane by bylo. Zreszta jak nie ubranka to wozek, bo o tez jest wielkie halo jak smiem obcej oddawac a nie rodzinie. I chyba ten wozek to jest bardziej goretszym tematem niz ubranka.

Gość gość
ludzie coraz bardziej mają nasrane w głowie. Myśla, że jak sa rodziną to wszystko im sie nalezy. Dałaś ubranka, łóżeczko a jeszcze mało. Dasz palec to chca całą rękę. i te głupie komentarze "bo to rodzina" nie każda rodzina jest taka super, czasem chcieli by brac i brac ale jak mają coś dac to zapominaja o tym co wzięli. Ja uważam, że dobrze zrobiłas. Twoje ubranka, Twój wózek i Ty decydujesz co z tym zrobić. Nigdy nie byłam za tym, że jak rodzina to musi byc na pierwszym miejscu.

Gość gość
Bo pewnie masz dobry i drogi, każdy powinien pomyśleć czy stać go na dziecko za nim je będzie miał. Nie przejmuj się, tym bardziej, że piszesz, że to daleka rodzina

Gość gość
ale mądra jesteś, dajesz ubranka, a lepsze zostawiasz na wierzchu, żeby widziała, że dostaje ochłapy, następnym razem schowaj te droższe, nie trzeba wielkiej inteligencji i empatii, żeby przewidzieć reakcję kuzynki... jakbyś schowała, to by się cieszyła z tego, co dostaje i byłyby dobre relacje. To tak jakby twoi teściowie zaprosili Cię na obiad, dali zwykły, nieciekawy posiłek, np. wczorajszy krupnik i schabowe, a po wejściu do kuchni zobaczyłabyś naszykowane wspaniałe ciasta, potrawy, wszystko na tip top i dowiedziala się, że to dla drugiego syna i synowej, którzy wpadną po was... no sama rozumiesz.. tak się nie robi.

Gość gość
JA nie rozumiem tego jak można żerować na czyjeś rzeczy i ubranka,- zrobiłeś dziecko to kup mu te rzeczy , jak nie nowe to w ciuchach jak cię nie stać i jeszcze autorkę przeklinają i po niej jadą bo nie dała. a jej kto dał ??? sama zarobiła Ale widzę że tu siedzą laski pokroju kuzynki autorki

k***a sorry za wyrazenie ale szlag mnie trafia:O Nie wywleklam tych ubran by je widziala:O sama przyszla wczesniej i poszla za mna. Przeciez ja nie chcialam by widziala, zreszta wpadla wczesniej by o wozku pogadac, bo chciala bym jej oddala a nie kolezance.

Gość gość
A dla mnie autorka tematu sciemnia,jakos nie wierze w zadne jej slowo,przeczytajcie temat od poczatku.Ja w sojej rodzinie oddalam ubrania,wozek,lozeczko,bujaczek,zabawki za DARMO.Moj wozek moze nie kosztowal fortune ale zaplacilam za niego 1000Euro i oddalam,dlatego bo mam pieniadze i stac mnie na to bylo a w jakies sprzedawanie rzeczy nie mam czasu sie bawic i tyle w temacie.Nawet kilka mc temu dalam tu oglszenie ze oddam za darmo wozek ABC Design 3 tec i nikt nie chcial a wozek tez najtanszy nie byl

Gość hejterka
ten topik juz byl dawno temu tutaj po co sie powtarzaz ... az tak ci zalezy aby ludzie albo z ciebie zrobili najgorsza czy sie chwalisz bo nie wiem ?