Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak sobie snuje w myslach

Egzorcyzmy Emily Rose na podstawie Annielise i inne przypadki, co

Polecane posty

o tym sądzicie? Oglądałam ostatnio dokument o Annielise i mam mieszane uczucia, w końcu doszliśmy do wniosku ze to bujda, jeszcze potrafie wydawac identyczne dzwieki i glosy. Może to jakas bogobojna dziewczyna, której odbilo ze zbawi swiat plus choroba psych i mamy efekt. Nie wiem, ciekawa jestem waszego zdania, zwłaszcza osob niewierzących.

buuu szkoda ze nikt nie jest zainteresowany tematem

Gość gość
jak by była chora to by nie umarła co ni a moim zdaniem to przyczyna jest taka że to co się objawia i podaje za Maryje to demon to samo z różańcem nic nie działa a rogaty się śmieje

Alez umarlaby, Znam przypadki depresji, schizofrenii ludzi którzy popadli w katatonie i w końcu zmarli. Z wycieńczenia. Na oddziale psychiatrycznym można spotkać mase podobnych osob do Annielise. Sama mam schizy od dziecka i widze rozne rzeczy i slysze, ale wiem ze to mozg plata mi figle.

Gość gość
tak ale równie dobrze choroby psychiczne tak na prawdę to opętania za czasów pisma św. depresja była jako grzech nawet w kk jest 7 grzechów głównych lenistwo to tak na prawdę depresja tylko źle użyto tłumaczenie z greki

Dzieki za twój punkt widzenia, bardzo mnie ciekawi co o tym myślicie, ja mam mieszane uczucia

Gość gość
ini byli zdania dźwiękowcy co krecili ten film Dostaliśmy pięć spleśniałych rozsypujących się szpul magnetofonowych, które od 30 lat leżały w szafie — wyjaśnia Maciej Bodasiński. — Przegrywaliśmy je w profesjonalnym studiu. Dźwiękowcy nie mogli wyjść ze zdumienia, patrząc na wskaźniki. Powiedzieli, że takie dźwięki nie istnieją w naturze...Maciej Bodasiński opowiada, że podczas zgrywania materiału dźwiękowego z oryginalnych taśm szpulowych na tzw. bety, używane w telewizji maszyny rejestrujące poziom dźwięku wariowały. – Montażysta, który musiał siedzieć cały czas i zgrywać te taśmy, po wysłuchaniu fragmentu pobiegł po różaniec i odtąd nie wypuszczał go z rąk. Czujniki rejestrowały nieludzki dźwięk, który wydawały demony, używając ciała Anneliese – tłumaczy. Takie dźwięki można sobie teoretycznie wyobrazić, kiedy naraz zagra cała orkiestra symfoniczna. Ale nigdy pojedynczy człowiek!http://www.youtube.com/watch?v=6kqlM0TNQDQ „Nigdy bym nie pomyślała, że to jest tak straszne. Ciągle sobie myślałam, że chcę cierpieć także za innych ludzi, żeby nie poszli na wieczne zatracenie, ale nie sądziłam, że jest to aż tak bolesne, tak straszne, tak okropne!”

ciekawe. W czasie kręcenia filmu Egzorcysta tez dzialy się dziwne rzeczy, nie przytocze, bo to mi brat opowiadal jak bylam gowniara. Ja po obejrzeniu egzorcysty nie spalam i swirowalam cala noc, pomimo ze obok mnie spali moi przyjaciele eh w ogole jak o tym pisze teraz to się wloski jeza, chciałabym udowodnić ze to fikcja bo w ten sposób latwiej będzie mi pokonać swoje leki i schizy etc ja umiem wydawac bardzo podobne dzwieki, jak na tych tasmiach, stad moje podejrzenia hmm

Gość gość
nic nie wiesz o egzorcyzmowaniu i głupoty pleciesz Felicitas D. Goodman Egzorcyzmy Anneliese Michel.pdf on zrobił śledztwo

Kto nie wie? Ja się nie wypowiadam na ten temat, ja pytam co sadziecie i czy wierzycie w opętanie CZY WIERZYCIE W OPĘTANIE to mnie interesuje

Gość gość
"...spotkali się z kapłanem, który 30 lat temu został publicznie napiętnowany za udział "w szerzeniu zabobonnych praktyk, doprowadzając do śmierci Anneliese..." nic dodać nic ująć. historia jak z "Antka"

Gość gość
egzorcyści odprawiają egzorcyzmy w myślach podczas zwykłej rozmowy jezeli nie reaguje to odsyłają do psychiatry a jeżeli reagują to zaczynają na głos inny test to woda sw dodana do herbaty pazyc będzie demona i wyplunie ja szybko

Gość gość
W aktach Anneliese nie ma notatki doktora Wolfganga von Hallera, neurologa z Kempten. Wiemy tylko, że także on przeprowadził badanie EEG, które wykazało nieregularny wykres fal alfa z kilkoma rozproszonymi falami theta i delta, tzn. badanie nie wykazało niczego chorobliwego. Pobudzenie, jakiego rodzaju, nie wiemy, nie wyzwalało epileptycznych wzorców lub ataków. Jak dowiadujemy się z rekapitulacji profesora doktora Hansa Sattesa, biegłego sądowego, który prawdopodobnie miał do dyspozycji więcej informacji o tym badaniu, doktor von Haller zalecił mimo to, uwzględniając historię choroby Anneliese, leczenie przeciwdrgawkowe. Również relacja doktora Martina Kehlera, od kwietnia 1973 roku lekarza domowego Michelów, wskazuje na leczenie „epilepsji11 sierpnia doktor von Haller wykonał jeszcze raz badanie EEG. Znowu nie wykazało ono zmian chorobowych

samemu można zrobić taki test? To takie zbyt proste i irracjonalne, jednak zastanawiające bardzo.

Gość gość
5 września 1972 roku matka i córka wybrały się znowu do Aschaffenburga, do doktora Lüthy'ego mieszkającego na Alei Bismarcka. Podczas przesłuchania 9 lutego 1977 roku, o którym była już wcześniej mowa, doktor Lüthy poinformował, że Anneliese powiedziała mu, iż miała jeszcze napady. Badanie nie dało rozpoznania choroby. Mimo to przepisał on środek przeciwdrgawkowy, a mianowicie zentropil, jedną tabletkę rano, dwie wieczorem.

Gość gość
gościu z 00:18 a co jeśli opęta hinduski czy arabski demon, nieczuły na naszą wodę święconą ?

Gość gość
Utrzymywano, że z kostnicy nie dochodziła trupia woo: zamiast tego pachniało kadzidłem, a także różami. Jeden z grabarzy opowiadał, że twarz Anneliese wyglądała, jakby była przypudrowana. Od dwóch innych grabarzy słyszano, że podnieśli Anneliese, jeden za ramiona, drugi za nogi i w ten sposób przenieśli Anneliese do nowej trumny. To musiałoby chyba oznaczad, że nie uległa rozkładowi, bo wtedy rozpadłyby się kości! Poza tym, w pobliżu cmentarza stało dwóch wytwornie ubranych mężczyzn i jeden z nich powiedział do drugiego: „W żadnym wypadku nie może to dojśd do wiadomości publicznej, niech to kosztuje, ile chce!

Gość gość
jeśli opęta hinduski czy arabski demon, nieczuły na naszą wodę święconą nie ma takiej opcji po co ma opętać hinduskę jak i tak będzie w piekle bo demony nienawidzą ludzi a szczególnie katolików bo Jezus dał władze chrześcijanom nad demonami

Gość gość
"bo Jezus dał władze chrześcijanom nad demonami" to Annielise nie była chrześcijanką ?

Nie robcie sobie jaj, rozkima jest powazna, co sadzicie, piszcie. Z tymi grabarzami, cialem, ciekawe...

Gość gość
Ja myślę że z tymi grabarzami i ciałem to news na poziomie pudelka. Media teraz wszystko zrobią dla swoich 5 minut.

Gość gość
BAJKA O CHOROBIE PSYCHICZNEJHistoria choroby Anneliese daje wystarczająco dużo punktów oparcia dla twierdzenia, że nie cierpiała ona ani na epilepsję, ani na inną chorobę. Wyniki badao, które dla laika są symptomami choroby napadowej, w rzeczywistości wskazują na doświadczenie religijne ZENTROPIL Objawy pobudzenia: drażliwość, agresywność, nadpobudliwość, zaburzenia snu, senność, depresja i uczucie zmęczenia. Zaburzenia ze strony przewodu pokarmowego. Bóle i zawroty głowy Emily Rose miała te wszystkie objawy TEGRETOLZaburzenia ze strony przewodu pokarmowego. bule brzuch brak apetytu Może on wywoływad uciążliwe skutki uboczne w centralnym układzie nerwowym, które się wyrażają w bezsenności i bólach głowy, na co często przecież skarżyła się Anneliese. Poza tym zmienia on pewne procesy chemiczne w komórkach mózgowych, które wskutek tego tracą w synapsach152 sód. Już zentropil i krople aolept szkodziły Anneliese. Tegretol był jeszcze gorszy. W porównaniu z obydwoma pierwszymi lekami tegretol jest nieskooczenie bardziej niebezpieczny. Anneliese przestawiono na ten lek, ponieważ doktor Lenner, a przede wszystkim pani doktor Schleip przypuszczali, że depresje, krótkotrwałe absencje, a także pojawiający się odór były małymi napadami epileptycznymi [Petit-mal-Anfälle+, na które nie działa zentropil. Ale po pierwsze, tegretol, który także często przepisywany jest w Ameryce pod nazwą tegretol153, nie powinien byd zalecany zgodnie z Physicians Desk Reference kobietom w wieku rozrodczym. Niezrozumiałe jest więc, dlaczego w ogóle tak zadecydowano. Oprócz tego ma on także niezwykle niebezpieczne działania uboczne, które przede wszystkim mogą wywoład ciężkie, nawet śmiertelne zmiany w czerwonych ciałkach krwi. Dlatego pacjenci muszą w ciągu pierwszych trzech miesięcy po przestawieniu na tegretol poddawad się, co tydzieo badaniom krwi, a potem przez okres dwóch, trzech lat raz w miesiącu. Piotr mocno podkreślał, że Anneliese w trakcie całego leczenia przez doktor Schleip, ani razu nie miała robionego badania krwi

Gość gość
Felicitas D. Goodman Egzorcyzmy Anneliese Michel ta książka stawi hipotezę ze to lekarze uśmierciły Anneliese Michel anie egzorcyzmy bo egzorcyzmy sa to zwykłe modlitwy fragmety pisma sw które boja sie demony

Gość gość
Poczytajcie sobie ile osób z obsady filmowej zginęło tragicznie w czasie kręcenia filmu Omen z lat 70-tychu

Gość gość
a gdzie można poczytać? I wierzycie w opętanie czy nie?

Gość gość
Bzdury.

Gość gość
a ja wierze. byl ciekawy wywiad z ksiedzem ggzorcysta w ktorym opowiadal o swojej pracy.ciekawy przypadek pewnej sedzi ktora podczas egzorcyzmow rzucala sie na widok krzyza .wydawala nieludzkie dzwieki.a takze wiele innych. Czytalam tez o przypadkach smierci podczas krecenia filmow. .utkwilo mo w pamieci to ze ginelo wielu kolejnych aktorow grajacych ta sama role .bylo tez rozwazane ze Polanski podpisal pakt z diablem.podcza krecenia filmu banda Mansona zabila mu zona Sharon Thite. Wierze w to ze chodzac do wrozek.,;uzywajac kart tarota ,wywolujac duchy otwierami droge demonom ktore maja do nas dostep.Jedna dziewczyna opowiadala ze na studiach z nudow zrobily seans spirytystyczy.dziewczyn bylo cztery , jedna z nich nagle zmarla .druga zachorowala.a ona po przyjsciu do domu doswidczyla szarpania za wlosy bicia.rzucania przedmiotami a w domu byla sama