Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia1122

POMYLIŁAM ADRES PRZESYŁKI

Polecane posty

Gość kasia1122

Mam ogromny problem - nadałam przesyłkę priorytetową za pobraniem. wszystkie dane się zgadzają (imię i nazwisko, miasto, kod pocztowy, nr domu i mieszkania) poza jednym - przekręciłam niestety nazwę ulicy (zamiast pużaka napisałam pużaLSka). czytałam, że jest duża szansa, że listonosz znając teren dostarczy na właściwy adres. Niestety wątpliwości mi napędza to, że przesyłka była nadana we wtorek, więc powinna pojawić się dzisiaj w dzień (tzn. w środę, bo mamy już teoretycznie czwartek). Niby 2. koniec Polski, ale priorytet to priorytet sprawdziłam status przesyłki i są 3 statusy: 1. data nadania (2013-07-02 18:24) i nazwa pkt-u poczty-polskiej w mojej wsi, 2. data wysłania przesyłki z tą samą nazwą i datą 2013-07-02 20:43 i 3 status: data wysyłki z nazwa większego miasta, pod którym leży moja wieś z datą 2013-07-03 22:16. Wnioskuję z tego, że moja przesyłka jeszcze nie dotarła do odbiorcy, że jest dopiero w drodze (chociaż powinna być już dostarczona). Chcę się spytać, czy jeśli jednak listonosz nie skojarzy ulicy, to ile będzie ona przebywała w mieście odbiorcy? W takim przypadku może on ją odebrać, jeśli w teorii taka ulica nie istnieje? (w koncu nazwiska sie powtarzaja) Bardzo mi zależy na czasie, ponieważ po niedzieli przesyłka straci ważność i stracę pieniądze, a poczta-polska działa tylko w dni robocze, więc do piątku. co mam robić? :(

Gość Teodozja Pierdziszewska
złóż reklamacje w UE masz swoje prawa!

Gość kasia1122
Proszę o poważne odpowiedzi. Jest to naprawdę dla mnie duży problem. Zdaję sobie sprawę, że to moja wina, to ja się pomyliłam, jednak liczę, że mi coś doradzicie. Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
Jeśli taka ulica nie istnieje to bardzo prawdopodobne, że paczka wróci do nadawcy, czyli do Ciebie.

Gość gość
A może podejdź na pocztę i zapytaj, co w takiej sytuacji?

Gość kasia1122
zostanie ona od razu wysłana do mnie czy będzie przez jakiś czas w mieście odbiorcy i będzie możliwość, aby on ją odebrał okazując swoje dokumenty?

Gość Teodozja Pierdziszewska
wróci albo i nie zależy co się komu w tej paczce po przeswietleniu jej spodoba

Gość kasia1122
jutro o 8 chcę zadzwonić na infolinię, ale chciałam się dowiedzieć coś na ten temat, bo nie zasnę przez całą noc :/

Gość gość
niech podjedzie odbiorca na pocztę i zapyta tak jak mówisz

Gość kasia1122
Jeśli ktoś miał taką sytuację, że przekręcił nazwę ulicy, to proszę niech napisze, jak sprawa została rozwiązana.

Gość gość
Kasia przesyłka do Ciebie wroci.Serio