Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy gotujecie codziennie zupę dla dwulatka?

Polecane posty

Gość gość

Mam dwuletniego syna i strasznie męczy mnie codzienne gotowanie zup dla niego. My z mężem lubimy tylko pomidorówkę, rosół i ogólnie wolimy drugie danie. Syn je bardzo mało, a ja nie umiem wycyrklowac na jedną miseczkę, tylko zawsze mi tego więcej wychodzi i muszę potem wyrzucać. Czy wasze dzieci jedzą codziennie zupki czy np. co drugi dzień, a co drugi tylko drugie danie?

Gość gość
zupa dla córki prawie jest codziennie, ale ja wekuje sobie 2 rodzaje co jakis czas i na zmiane jej daje. Takie małe słoiki po majonezach lub drzemach. Teraz mam barszcz ukraiński na zmiane z jarzynową.

Gość gość
Mój dwulatek je codziennie zupy, drugie tylko próbuje więc bez zupy by był głodny. Ale u mnie wszyscy jedzą zupy, więc nie mam problemu.

Gość gość
Przepraszam a dlaczego wyrzucasz? Moja czasem i 3 dni jadla to samo bo lubi zupy i ja nic nie wyrzucałam. Mi się wydaje ze przesadzasz. Zrób więcej i będzie na dwa dni. Zupie w lodówce się nic nie stanie i jak 3 dni postoi ogórkowa czy rosół czy warzywna.... Przewrazliwiona jesteś trochę.

Jak jadł zupy to gotowałam tak co 3-4 dni. Po prostu przez te 3 dni jadł tą samą. Teraz jak jest tak gorąco przestałam gotować zupy, przerzuciłam syna na drugie danie. Ślęczę nad kuchenką codziennie lub co drugi dzień. A gotować nie lubię ;/

2 latek powinien juz jesc posilki takie jak pozostali domownicy, to ze ma swoje ulubione dania to jest oczywiscie, ale mi sie jakos nigdy nie widzialo aby gotowac osobno dzieciom, a osobno doroslym To co zostalo zrobione na obiad to wszyscy jedli, a jak ktores sie krzywilo to "do widzenia"

Gość gość
Ja przestałam się zupami przejmować jak córka poszła do przedszkola. Miała 2 lata i 2 miesiące. W przedszkolu codziennie zupe dostaje wiec ja gotuje tylko na weekend :)

Gość gość
syn juz dawno je to co my. Zazwyczaj jest jedno danie, albo drugie, albo zupa, jesli zupa to gotuje na dwa dni, zreszta i drugie czasem gotuje na dwa dni, jak zupy drugiego dnia zostaje, to czesto tez ja mroze

Gość gość
Codziennie to ja nawet obiadu nie gotuje .a zupa u mnie jest chyba raz na 1,5 tyg .