Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hubba bubba lubba

Przerwa w pracy-jak to jest?

Polecane posty

Gość hubba bubba lubba

Pracuje od 8 do 12 godzin dziennie, mam tylko 1 przerwe 15 i padam na pysk-pracuje w sklepie, caly czas na nogach, czasem towar trzeba przyjac. Z uwagi, na przebyta 10 lat temu anoreksje, mam straszne problemy z jedzeniem-musze jesc gora co 4 godziny, poniewaz robi mi sie niedobrze, boli mnie glowa i jest mi slabo. Nie ma mowy o dodatkowej przerwie-jak ide do kibla, to po drodze zahaczam szatnie i na szybko zjadam jakiegos cukierka. Jak to jest uregulowane prawnie? Czytalam, ze powyzej 6 godzin w pracy przysluguje 1 przerwa 15 minut, ale jest roznica, gdy pracuje sie 6 godzin a gdy siedzi sie w pracy 10, czy 12 godzin.

Gość hubba bubba lubba
W poprzedniej pracy mialam szefa super-w ciagu 8 godzin robil 2 przerwy-jedna 25 minut, druga 15. A treraz taki szok. Jak jem rano o 5 to juz o 9 mi niedobrze. a pierwsza przerwa jest o 12...........

Gość ooo,lp0
przy 12 godzinnym czasie pracy przysuguja chyba 2x 15 minut musze sprawdzic w kodeksie bo nie jestem pewna.

Gość gość
U mnie dziewczyny mają przerwę kiedy chcą a i zdarza im się za ladą tak by klient nie widział. Wychodzą na market i w sklepie jest czysto, towar przyjęty. Na 12 godz dwie przerwy po 15 min.

Gość gość
Wg kodeksu pracy na uwaga 8 godzin pracy przysluguje 30 minut przerwy. Nie 15 tylko 30. Musisz doczytac jak jest w kp przy 12 godzinnym dniu pracy.