Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy w pl nie ma dentysty????

dlaczego polki mają brzydkie zęby, żółte i krzywe?

Polecane posty

bardzo rzadko można spotkać kobietę z zadbanymi zębami, i nie gadajcie że się boicie dentysty - wy się wszystkiego boicie :o to nie wymówka. kiedy ostatnio czyściłyście żeby z kamienia tzw. piaskowanie? W normalnych krajach to się robi raz na rok, a u nas? ja nie mam idealnie prostych, ani białych jak śnieg, ale mam wybielone i minimalnie dwa zęby skrzywione co i tak ledwo widać , a piaskuję raz na rok, codziennie stosuję płyny do płukania, myję elektryczną maszynką 3 razy dziennie i używam nić.

dodam że nosiłam aparat i sama za niego płaciłam - miałam taki wyciągany na noc i w liceum za własne oszczędności go kupiłam

Gość gość
Może dlatego, że dentysta kosztuje a NFZ to wiadomo... Ja jestem w trakcie leczenia, za kanałowe płacę 300zł. A niech będzie tak np.4 zęby do leczenia. Lipa... Ale trzeba. Zdrowie to zdrowie.

moze niektorzy nie maja kasy na leczenie zebow? Tak jak w moim przypadku....ja bym poszla do dentysty chetnie.

Gość gość
polki mają koszmarne zęby, żółte jak żółte ale dziurawe z mega kamieniem, masakra

Gość JESTEŚ DURNA I TYLE
sama masz krzywusy w ryju, a będziesz pouczała innych, że mają krzywe czy żółte zeby?:D chyba kpisz:D a mnie obrzydzają takie krzywe łopaty w ryju jakie Ty zapewne masz i nie tłumacz się, że ledwo widać, że są krzywe bo takie obrzydlistwa krzywe zawsze są widoczne, nawet jak ich właściciel uważa, że nie i nie wiem jakim prawem wytykasz coś innym skoro sama masz ohydne zębule:/ współczuję debilizmu i życzę żebyś zasze miała takie krzywulce z ryju jak masz teraz:D

A dlaczego faceci w ogóle nie mają zębów?Albo mają mega żółte czy nawet ciemno szare od fajek?Znam więcej facetów z brzydkimi zębami niż kobiet.Ja na swoje zęby nie narzekam,mój facet również nie :).Bardzo dbam o zeby a teraz oczyszczanie ich z nalotu,kamienia itp.nie jest problemem,ponieważ można kupić specjalny proszek i szorować nim zęby 2x w tygodniu :)

Gość tak zgadzam sieeee!!!!!!!
w Polsce zawsze jest wytłumaczenie na wszystko: brak kasy, a jak mają do wyboru pracować czy wychowywać dzieci to zostają w domach a potem na dentystę nie mają dla siebie i dzieci żal

Gość gość
nie chwal sie paniusiu, tez mieszkam wg ciebie w normalnym kraju I ludzie tutaj mimo, ze maja dentystow itd chodza w paskudnymi zebami, nawet politycy w telewizji, tj jest w UK. Nawet krolowa matka ma fatalne zeby, wiec skoncz z tym lataniem na Polakow, ja jak w Polsce zylam to nie stac mnie bylo na dentyste, a jak juz poszlam to okazal sie konowalem, co zamiast leczyc zniszczyl mi zeby, bo w Polsce nie ma mozliwosci takiego dentysty udupic I moze latami zarabiac, niszczac zamiast leczyc ludziom zeby....

Poza tym nie każdego stać na wydanie 1000zł u dentysty :O

Gość JESTEŚ DURNA I TYLE
ja nie mam wcale zębów i mi z tym dobrze!!! a co

Ja chodzę do dentysty co kilka miesięcy. Higienę mam niemal wzorową. Myję zęby szczoteczką elektryczną, nitkuję, używam płynów, dobrych past, fluoryzuję, a psują się jak cholera. Poza tym ostatnio wybielałam, ale śnieżnobiałe nigdy nie będą. Nie są też najprostsze, bo rodzice nie zainwestowali kilku tysięcy w moją szczenę. Teraz mnie na to stać, ale póki co nie mam możliwości.

Gość gość
bo Angole to lenie, mają grube doopska,nawet gotować im się nie chce tylko przetworzone żarcie jedzą, to nie jest "normalny" kraj tam są ludzie meeega rozmymłani i brzydcy, leniwi

Gość gość
Faceci ponoć marzą o kobietach bezzębnych

Gość gość
tak a jaki wg ciebie jest normalny kraj, moze ten nazistowski? co to wysysaja kase z innych krajow I latami je grabili, ale to nei oni tylko jakies ufo...

mi nie chodzi o amerykańskie uśmiechy ale o ZADBANE zęby :o Polki wpieprzają słodyczy tyle że mają dziurawe zęby, ja całkowicie zrezygnowałam i nic mi się nie psuje. Dlatego napisałam ze nie mam idealnych ale zadbane.

Gość gość
nie wszytskie bez sensu generalizujesz nie kazda stac wizyta u dentysty to luksus wyleczenie jednego zeba takiego zwykłego bez kanłu-endo to koszt 200-280 zł z kanałówką to juz 800-1500zł mikroskopem a gdzie koszt koronki to nawet 900-100 zł biorąc pod uwage ze te jak mówisz głupie polki zarabiają 1500 zł netto to raczej ich nie stac

Gość gość
W Polsce mozna chodzic latami do dentysty I leczyc zeby I ci bardziej rozwala niz naprawia. W Polsce nie ma instytucji, ktora by likwidowala I zabirala licencje takim konowalom, a oni latami zarabiaja na niszczeniu ludziom zebow. Z drugiej strony nawet jakby bylo, to I tak by to nic nei dalo, tj inspekcja pracy, czy sanepid, a I tak gowno z jedzenia jest a nie jedzenie...Placa lapowki I zamiast miesa, zmielone kosci, zamiast normalnej soli, sol drogowa itd. To samo jest z dentystami, to raczej kowale a nie dentysci...

Gość gość
Mow za siebie idiotko. Ja mam proste. Snieznobiale nie sa, ale zolto tez nie. Patrz na swoj ryj (krzywy) :) odp*****l sie od zebow Polek. W UK ludzie maja normalne zeby, nie p********e, ze to brzydki narod. Co druga nie ma platyny na wlosach i tipsow, co jest wiesniacka cecha Polek, nie maja mani odchudzania sie do wygladu anorektyczek. Nie wpierdalaja sie tak bardzo w nieswoje sprawy tak jak ta jebnieta Polka autorka. Same plusy jak dla mnie. Sami brzydcy jestescie.

Nie zauważyłam, żeby ktoś w moim najbliższym otoczeniu miał brzydkie i zaniedbane zęby, więc chyba nie jest tak źle z naszym społeczeństwem! Nie można tak uogólniać na podstawie pojedynczych przesłanek! :) Nie trzeba wydawać setek złotych na dentystę - są domowe sposoby wybielania zębów (sama je stosuję). Palę dużo papierosów i piję hektolitry kawy, ale mimo to, moje zęby są stosunkowo białe, bo raz czy dwa razy w miesiącu stosuję płukankę z sodki. :P Polecam. Tylko nie można nią szorować, trzeba rozpuścić w wodzie, bo inaczej uszkadza szkliwo. Najważniejsza jest codzienna higiena i dobra dieta. Do dentysty chodzę w ostateczności, a prócz tego czasem idę na kontrolę profilaktyczną, ale mam to szczęście, że zęby mi się nie psują od kilkunastu lat.

Gość gość
Mnie sie kiedys zab popsul nie od slodyczy... Ale p*****l glupoty. I poszlam do dentysty, stac mnie :) Polka jestem.

Gość gość
Polki i tak mają bardziej zadbane zęby niż Polacy

Gość gość
autorka topiku ma poprostu kompleks polskosci... dala d**y jakiemus naziscie I teraz wielka niemra z niej.... wiesz, ze takim w czasie II wojny swiatowej najpierw golili glowy, a jak to nie pomoglo I dalej sie walila z nazista to jak zastrzelili...

Gość ALE PAZNOKCIE TO MAJA ZADBANE
wiekszość moich koleżanek ma zgniłki a nie zęby a co miesiąc tipsy czy hybrydy walą... 70zł na miesiąc zamiast na paznokcie to by było na dentyste!!!!!!!!

Gość macie   z je bane    zęby
gniewajce się gniewajce, ale tak jest :)

Gość MIT PIĘKNEJ POLKI ://///
NA TIPSY MACIE I NA SOLARKĘ ale na dentyste nie, ot cała prawda

Gość gość
ech ja jak juz wybóle na dentyste to nastepny kwartał juz ani ciuszka ani ani cóz ale wole miec ładne ząbki dużo kobiet pali papierosy to tez dobija ich ząbki

Gość gość
POLKI maja na: -tipsy co miesiąc -solarkę -fajki -czekoladki ale na dentystę nie ma :D "piękne polski" 🖐️

Gość gość
Dziś byłam u dentysty, zapłaciłam 210 zł za jeden ząb. Za dwa tygodnie idę na full wypas higienę.

Gość nie wiem w jakim srodowisku. .
sie obracasz bo akurat wiekszosc moich kolezanek (mlode polki po studiach) ma zupelnie ladne i calkiem zadbane zeby bez prochnicy i przykrego zapachu,wcale nie jakies szczegolnie krzywe (moze nie wszytskie dziewczyny z mojego otoczenia maja zeby IDEALNIE PROSTE I PERLOWO BIALE - choc wiele wybiela i nosi/lo aparaty bo taki efekt nie zawsze da sie uzyskac na zebach naturalnych wiele mlodych np: amerykanek z klasy co najmniej sredniej ZAKLADA SOBIE LICOWY I DLATEGO MA usmiech jak z reklamy ale to sie msci po latach) A w starszym wieku, coz...zarowno polki jak i polacy maja zeby w stanie nienajleprzym (choc smiem twierdzic ze panowie jednak w gorszym bo panie przynajmniej je myja i lecza) niestety ale z wiekiem zeby sie psuja, krzywia, scieraja, wylamuja czyl po prostu zużywają a co za tym idzie WYMAGAJA CORAZ WIEKSZEGO NAKLADU KOSZTOW (NIE REFUNDOWANYCH Z NFZ NA FUNDUSZ TO SOBIE MOZNA CO NAJWYZEJ POWYRYWAC) a wiadomo, ze spoleczenstwem zamoznym to my nie jestesmy niestety w budzecie rodzinnym zawsze sa pilniejsze wydatki niz wybielanie zebow mamy czy taty no i tak promienny usmiech po 40 swiadczy o spolecznym statusie bo staje sie PRZYWILEJEM OSOB ZAMOZNYCH I ICH ROZPOZNAWCZYM ZNAKIEM (ale to naprawde nie jest wina biednych osob) PS zeby nie bylo, ze jestem osoba z zaniedbanymi zebami i dlatego bronie innych sobie podobnych. AKURAT TAK SIE SKLADA, ZE MAM DENTYSTE W BLISKIEJ RODZINIE I CHETNIE Z TEGO KORZYSTAM;