Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy w pl nie ma dentysty????

dlaczego polki mają brzydkie zęby, żółte i krzywe?

Polecane posty

Gość gość
nie wiem w jakim ty sie towarzystwie otaczasz ale moi znajomi, rodzina chodza do dentysty, myja zeby, jak ktos z nich mial bardzo krzywe to nosil aparat inni maja tylko troszke co naprawde nie widac jesli dobrze w zeby nie popatrzysz:) btw wybielanie jest niezdrowe,

po co generalizować...kto chce, ma ładne i zdrowe zęby, a kto nie przywiązuje do tego wagi, to ma jakie ma...

Gość gość
TO WINA TUSKA

Gość gość
Autorko ty obrzydliwa głupia kurvo, daj mi 100 tysięcy złotych, to sobie zrobię zęby jak britney spears i nie będziesz musiała pisac, że Polki mają brzydkie zęby, ok pusta dziwo?

Gość karina...
Jak ktoś chce mieć zdrowe zęby to będzie miał! Ja niepracuję. W tym roku wszystkie zęby wyleczyłam na nfz ,płaciłam tylko 50zł za tą lepszą plombę światłouwardzalną. A jesze w zeszłym roku cykorem byłam niesamowitym i cieszę się ,że mam zdrowe zęby i zwalczyłam swój lęk, nawet zdziwiłam się ,że kanałowe jest całkiem przyjemne:) A jeszcze zaznaczę,że żeby dostać się do dentysty musiałam być w przychodni już o godz. 5rano, bo przyjmuje tylko 5osób na nfz!

Gość gość
Mam zęby żółte odkąd mi wyszły stałe Ożywam pasty wybielającej 2 razy dziennie, zwykłej łagodzącej ale też z właściwościami wybielającymi 1 raz dziennie. Używam płynu do płukania ust. do dentysty chodzę raz w roku z racji tego, ze pół roku pracuję za granicą. Wszystkie zęby mam zdrowe, zaplombowane. ani jednego wyrwanego. Piaskowanie przy wizycie. Dentystka odradza wybielanie bo to bez sensu, rozjaśni mi o jeden odcień i to na krótko. Nie palę, nie piję kawy. Na dodatek gdzieś 10 lat temu wysunęła mi się jedynka przez co mam krzywy zgryz. Do aparatu muszę mieć wyrwane 2 ósemki u chirurga a potem ciągłe wizyty kontrole jak jestem za granica jest to niemożliwe. Koszt też jest duży. Moja mama mogła mi założyć aparat na NFZ bo jest za darmo ale tego nie zrobiła. Nie miałam kieszonkowego na tyle dużego aby odłożyć na wizyty. Nie oceniaj książki po okładce i nie oceniaj po sobie.,

Gość gość
na pewno nie można tak mówić, że wszystkie poza tym jednak dużo kobiet przywiązuje wagę do tego, jak wygląda no i też do stanu swoich zębów. Nie chodzi tylko o to, żeby były zdrowe, ale też, żeby uśmiech był ładny. Można przecież na różne sposoby go skorygować, jeśli zęby są krzywe, albo żółte. Poza tym ostatnio znalazłam taką http://www.nowa.galeriausmiechu.pl/pl/digital-smile-design nową usługę. Powiem szczerze, że brzmi ciekawie, że można sobie samemu zdecydować jak będą wyglądać nasze zęby.

Potwierdzam, w Polsce dramat. Ja sam nauczyłem się jak zrobić nakładkę wybielającą na zęby i sam sobie wybielałem. Cena takiego zabiegu to jakieś 50-60zł :D

Gość gość
poitr b- jak to robisz?

Gość gość
ja dbam o higiene i chodze do dentysty, ale mam niestety krzywe i zoltawe zeby (stloczenie przez j****e jedynki :O a kolor mam naturalnie zoltawy :( ) przykro mi kiedy tak piszecie :(

Samo pobranie sobie wycisku i stworzenie formy to pół biedy, niestety musiałbyś znaleźć chętnego technika u którego mógłbyś wykorzystać wykorzystać potrzebne urządzenie. Ja już z niemal gotowymi elementami łaziłem po pracowniach i w końcu koleś się zlitował :D Potem kupujesz tylko żel za 40zł? A jeszcze prościej, kupujesz na allegro takie nakładki do zębów, gotujesz i dostosowują się do kształtów zębów. Niestety są dość grube i nie wiem czy normalnie buzie na noc zamkniesz.

Gość gość
Powiedzcie dlaczego, szczegolnie ludzie starsi, mają jeszcze jako takie zęby górne, robią sobie sztuczna gore, ale dolne to juz katastrofa, jak by od innej osoby. I duzo ubytkow widocznych przy uśmiechu. Kobiety kochaja dobre perfumy, inwestuja w kosmetyki, oszczedzaja na kolejna pare butow a nie na wizyte u stomatologa- a uważaja się za tzw kobiety zadbane. Drogie panie! Piekne ciuchy i drogie ubranie to drugorzędna sprawa, lepiej zrezygnowac z piatego flakonika perfum i wstawić sobie tą czórke, której " nie widać przecież".

Gość gość
A ja chodzę na kontrolę co miesiąc, myję po każdym posiłku, używam irygatora, kamień usuwam i co? I się wszystko psuje i łamie, bo jestem poważnie chora. Więc nie generalizujcie, że kto chce ten ma ładne i zdrowe. Ja bardzo chciałam i tysiące w to włożyłam, ale organizmu niestety nie oszukam..

Gość gość
Znaleźć dobrego dentystę w Polsce to jak poznać dziewicę w burdelu :D Mission impossible :D

Gość gość
wybielanie jest niezdrowe, niszczy szkliwo, kazdy UCZCIWY dentysta wam to powie. ( szczesliwie mam w rodzinie) Poza tym zolty odcien szkliwia wynika z cech genetycznych, niektore rasy maja bardziej zolte ( np Azjaci) albo bielsze ( Afrykanczycy). Grubsze szkliwo jes ciemniejsze, ale bardziej chroni zeby.

Gość gość
Uczciwy dentysta? Przecież to oksymoron :D

Gość gość
spokojnie, wlasny brat mi nie bedzie kitu wciskał

Gość gość
ja nie pale, nir pije kawy a i tak mam zolte :O a po wybielaniu zeby bola przy gryzieniu :O majac do wyboru snieznobialy usmiech i zywienie przez rurke a zolc i normalne jedzenie wybieram zolte zeby :( a co do aparatu to samo wyrwanie osemek wyniosloby mnie z tysiac zlotych (niektore rosna gdzies w mozgu, pod dziwnymi katami, niektore nie rosna w ogole), a za co aparat, za co wizyty? :( mam zal do ojca, bo mnie nie przypilnowal kiedy bylam dzieckiem :( dostalam aparat wyjmowany, a on uznal ze to nie jest konieczne i w ogole go nie nosilam :( a teraz strasze dzieci zebami :(

Gość gość
Ósemki można wyrwać na NFZ za darmo więc nie pierdziel że 1000 zł zapłacisz. Ja wyrywałam za darmo, zupełnie bez bólu i u bardzo miłego dentysty. Jak jesteś ze Sląska mogę dać namiary.

Gość gość
pisało gdzies ze blisko 40 % polaków róznym wieku nosi proteze i jest to drugi wynik w europie po anglikach

Gość gość
bo piją kawę, alkohol i palą:P Nie można tak generalizować, ale ja mogę powiedzieć o sobie - odkąd zaczęłam pić dużo kawy i popalać weekendami to zęby mi bardzo zżółkły... :/ myślę o wybielaniu lampą Beyond http://www.dentalkrakow.pl/dentysta_krakow/stomatolog_wybielanie_zebow_lampa_beyond.html - czy ktoś z was to miał, warto? 400zł to chyba dobra cena...

Gość gość
czyszczenie z kamienia to nie piaskowanie - to skaling;) jak widać autor tematu to ekspert poziom master;)

Gość gość
odpowiadając na pytanie zawarte w tytule - może dlatego że wielu Polaków zarabia 1500 zł albo i mniej a dentysta sporo kosztuje, implanty pare tys, plomby kilka stów, wybielanie od kilkudziesięciu zł do paru stów, ortodoncja kilka tysięcy

Gość gość
Nie lap tak autora za slowka madralo. Te dwa zabiegi sie uzupelniaja w trakcie czyszczenia i nie robi sie ich oddzielnie bo nie maja sensu, ale ludziom sie przyjelo nazywac piaskowaniem.

Gość gość
ech fakt że dentyści są bardzo drodzy jeśli porównamy ich ceny do zarobków przeciętnego Polaka. Ale też z drugiej strony kurde no - zęby są bardzo ważne, ja nigdy nie żałuję na ich leczenie. Niemniej można znaleźć nieco tańszych dentystów, albo po prostu rozłożyć płatność na raty - ja tak robiłam w Bamedzie w Łodzi

Gość gość
Dlaczego masz niewyjściowy ryj?

Gość gość
up

Gość gość
Po kawie, herbacie, winie i papierosach. Nie ma tez nawyku używania nici dentystycznych i mycia po każdym posiłku.

Gość gość
bo durne matki i babcie daja dzieciom i wnukom slodkie jedzenie i picie od niemowlectwa