Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Podobnostaryidoniczego62

Dlaczego człowiek po 50 jest uznawany za nic niewartego dziadka,

Polecane posty

Gość gość
piszesz drogie Panie a kazda ma inny charakter jak trafisz na swoją odrazu gadka co sie zmieni powodzenia

Gość google2
Frau Gut Morgen ma racje licza sie tylko młokosy- mają długo stojące fiuty. Bardzo wazne! Amen :-D

Gość gość
wiek XIX może sobie minąć ...ale zasady i morale dla nie których jeszcze mają dzięki Bogu jakieś znaczenie also Liebe Frau Gut Morgen Erzählst Du Schwachsinn ;) Jak dla mnie głupotą jest totalną gdy starszy Pan wchodzi w związek z młodszą jak i odwrotnie. Jak ktoś tutaj napisał,taki związek to tylko albo dla bzykania albo dla kasy.Przyszłości takowy nie wróży. Autorze ,nie zniechęcaj się zapewne trafi się jakaś w odpowiednim wieku ;)

Gość google2
Jesli kobieta potrzebuje goscia na 2 albo 3 rundy .... :-D no to musi niestety szukac mlodego skoczka :-D Albo? Powodzenia!

Gość Podobnostaryidoniczego62
Zwątpiłem już w to. Skoro coraz więcej słyszy się o takich przypadkach, kiedy stara z młodym... Mam kolegów, którzy rzeczywiście lubią młódki, ale mnie już coś takiego nie interesuje. Nie wierzę też, że młoda kobieta moglaby mnie kochać bezinteresownie. Za to moją kasę już tak.

zabawne, bo też o tym ostatnio myslałam tak po prostu jest, dlatego, że im jesteśmy starsi tym bardziej odmawia nam się człowieczeństwa np. w małym dziecku i młodzieży dostrzegamy, że potrzebuja miłości, koleżeństwa, bycia w społeczeństwie, rozwoju, że a ciekawe... ale człowiek potem jak jest starszy, to już się w nim tego nie dziwi, jak np. ktoś jest wdowcem, to wilekie halo jak taki czlowiek próbuje sobie kogoś znaleźć. trzeba pytać dorosłe dzieci o zdanie, bo jakże one się czują z tym, że mamusia lub tatuś ukochany śmiał zrobić coś dla siebie. osobie 50letniej nie wypada marzyć o podróżach, o czymkolwiek. Bo postrzega się ich przez pryzmat funckji społecznych. Gdzie pojechałaś, co zrobiłaś, jak śmiałaś, masz wnuka, tam teraz bądź. co kupiłeś, jak mogłeś, dzieciom trezba było pomóc lepiej. tylko dzieci i osoby tak mniej więcej do 25 roku życia traktowani są jak ludzie. jak zostanie zgwałcona 20latka, to może jeszcze ktoś będzie ubolewał, że taka młoda, że taką krzywdę jej zrobili, ale zgwałcona 35latka to będzie myslenie na zasadzie- jest dorosła, poradzi sobie. w tym sensie dorosłość jest do d**y. Potęgują ten fakt wszytkie kolorowe magazyny dla matek utwietrdzajac ludzi w przekonaniu, że dziecko jest na piedestale społecznym. Wychowany w ten sposób człowiek sam wkracza w dorosłosć i nagle g***townie nikt już nie rozkminia jego/jej emocji, zmęczenia, prywatnych rozterek, nostalgii, czegokolwiek, jest dorosły(a), ma być dzielna i koniec i jeszcze poswiecać się dla nowych, młodszych, bo oni najważniejsi. I stąd współcześnie fobie społeczne, singlizm, więcej depresji i melnacholii niż kiedykolwiek. Bo dziecko jest święte, a dorosły to bawół do roboty. nikt tylko nie pamieta, że każdy dorosły był kiedyś dzieckiem nad czyim łózeczkiem stała banda ciotek ciumkajac i zachwycając się, i nikt nie pamięta, że każde niemowle nad którym teraz ciumkamy będzie kiedyś dorosle i w wieku 20 paru lat dostanie kopa w d**ę od życia, od ludzi, którzy ćwierć wieku temu zaglądali jego matce w wózek nie mogąc sie nadziwić jaki ślicny, ślicny....ble.... ja uznaję prym osobnika dorosłego nad dzieckiem.

Gość gościówka/
ja też nie wierzę, że facet mógłby mnie kochać bezinteresownie... Nie mam kasy, nie mam samochodu, mąż już na mnie nie patrzy i przebąkuje coś o rozwodzie :( .... ewentualnie jeszcze może jeszcze jakbym poszła do pracy to by chętnie z tego czerpał. Niestety zdrowie już nie to, jak zdrowie było, to trzeba było zajmować się jego leżącą mamusią. Faceci to wyrachowane typy, które tylko chcą wyzyskać kobietę i wyrzucić jak wyciśniętą cytrynę :(

Gość gościówka/
Mnie się też nie podobają szczyle w wieku mojego syna, ale moi rówieśnicy to raczej wolą młodsze a już na pewno "zadbane" - cokolwiek by to nie znaczyło .

Gość gość
"jestem czuły, uczciwy, oddany i szanuję kobietę!" x I na tym polega twój błąd.

Gość google2
W Polsce facet po 50 tce to zadkosc. Umieraja jak muchy. Czy z powodu kobiet? Moze za duzo oczekuja od nich? Wiele pytan czeka na odpowiedzi. Boze chron mezczyzn po 50 tce :-D

umierają, bo baby ich wykańczają. najpierw chcą mieć z nimi dzieci, po to by potem przelać na nie swoją miłosć. dziecko bardziej związane z matką i tym sposobem facet jest postacią marginalną w rodzinie. dziecko woli matkę, kobieta woli dziecko. faceci zdradzają, bo podświadomie szukają uwagi, chcą mieć kogoś tylko dla siebie, a z kobieta tak się nie da.

Gość gość
helioza==> faceci wola bzyknac, zrobic dzieciaka i dalej hulac jako spelniony mezczyzna i wieczny mlodzieniaszek bez obowiazkow :D

natura jakoś musiala to zaplanowac, zeby facetom nie było przykro. Natura ich tak przystosowała, żeby się za bardzo nie angażowali, bo jakby się angażowali, to tylko by cierpieli, bo czuliby wielkie przywiązanie i miłość do kobiety, a ona nie odwzajemni im się nigdy tym samym, bo dl niej zawsze dziecko bedzie ważniejsze, w każdej sytuacji, przerwie seks, bo dorosla córka dzwoni po porade, wróci z wakacji, bo córka chce by pomóc z wnukiem. celowo podaję przykłady dzieci dorosłych, bo wiadomo, jak jest z mniejszymi. mężczyzna jako satelita świetego ukladu matki z dzieckiem ma ten instynkt , że go ciagnie do wielu, bo dzięki temu do zadnej nie przywiąże sie tak, by cierpieć. instynktownie szukają dalje, by próbowac, a nóż trafi się taka, co nie bedzie kochala dziecka bardziej tylko inaczej. nawet wczoraj oglądałam film- przed zachodem słonca, koleś zwierzal się lasce, czemu odchodzi od żony- no tak rozumiem cie, nie to samo, macie małe dziecko, przelała miłośc na dziekco...ech... międzynarodowy problem... przelewać miłość. a nie może być kilku pojemników z miłością? I po prostu jesli rodzi się dziecko, to mamy kolejny pojemnik z miłością? każde funkcjonujące osobno? a nie jakieś przelewanie z jednego do drugiego

Gość gość
heloiza ma calkoiwta racje. Dajcie im zyc!!! Kobiety. :-)

Gość gość
CO DO MĘŻCZYZN 50 LETNICH uważam , że mają szansę na pewno ale zależy czego oczekują i co sobą reprezentują Jeśli mają fajną pracę , troszkę kasy aby zaimponować kobietom to każda w każdym wieku na nich poleci ... Jeśli szukają kobiety aby go szanowała to sam musi ją szanować a nie myśleć w sposób że on na nią zarabia ! bo kobieta normalnie myśląca i się zachowująca sama też pracuje a nie czeka na sponsora . Pan tu pisał że kobiety wolą młodszych - to może zna takie które wolą a ja nienawidzę młodszych za brak poziomu ..ale może bywają kobiety które tylko szukają sama który je w,y ,ru,cha to owszem szuka młodszego ....